Szabadon tehetem! – Nap-Mars trigon az Aldebarannál

Hétfőn egzakt a Nap és a Mars trigon fényszögkapcsolata, kedden pedig a Mars bolygó együttállása az Aldebaran csillaggal.

A Nap az egyetlen csillag a mi rendszerünkben, a Mars pedig a szellemi felfelé törekvés ereje, a szeretet nyílt és egyenes kimutatásának képessége – nem véletlen ez, hiszen ha belegondolunk, akkor érezhető, hogy az ember akkor fejlődik igazán, akkor emelkedik szintet önmagához képest, amikor egyre őszintébben, tisztábban, bátrabban és nyíltabban képes kifejezni, megélni a benne élő szeretetet. A földi élet kalandjátékában talán ez a legnagyobb feladat, a lemagasztosabb cél, a legtöbb küzdelmet kívánó munka.

Az Aldebaran csillag ugyanakkor a Bika csillagkép szemeként, a Tejútra tekint, ezzel az előrelátást, a jövőbe tekintés élményét idézi meg. De nem csak az előrelátásról szól ez az idő… A Tejút az Istenek Útja, amellyel kapcsolódva kiemelkedhetünk a földi élet ördögi köreiből. Amikor a Tejúttal kapcsolódunk, akkor a legegyszerűbb, hétköznapi helyzetekben is felsimerhetjük a kiutat, megléphetjük a lehetetlent. Az Aldebaran az az erő, amellyel láthatjuk az isteni minőséget – vagyis magát a szeretetet! Most kiemelt élmény az, hogy szeretettel nézzünk önmagunkra, vagy egymásra!

Ez az élmény pedig most hatalmas erőt és ösztönzést ad! A trigon az a fényszögkapcsolat, amelyet az élő tűz fényszögének, a fény felé való emelkedésnek is neveznek. Ilyenkor valóban azt érezhetjük ‘odabenn’, hogy valami hív, emel, lelkesít! Irányulhat ez most a cselekvések, vagy az akarat, az erő megélése felé is.

Egyik oldalon, a Vízöntő jegyében, egyben a Bak csillagképben járó Nap kapja ezt az inspirációt. Általa érezhetjük, hogy vállalni kívánjuk szívünk igaz hívását és tenni a dolgunkat, végezni feladatainkat, amelyet a Teremtő szabott ránk, élni a hívatásunkat, a szívünk akaratát. Hogy le kívánjuk tenni a terheket és megélni a felszabadult, kitárulkozott, tiszta lelkiállapotot, fogékonyan minden új és más élményre, mint ami eddig volt.

A másik oldalon, az Ikrek jegyében, a Bika csillagkép alatt járó Mars kapja az inspirációt. Szellemi küzdésre, önlegyőzésre ösztönözhetnek élményeink, egyben leginkább arra, hogy ne rejtegessük tovább valódi érzéseinket és gondolatainkat, hanem merjük azokat nyíltan, őszintén, egyenesen kifejezni szeretteink felé és adott helyzetben mások felé is képviseljük, ami vagyunk! Annyi félreértés, annyi ítélkezés, annyi csapdahelyzet, tévedés származik abból, hogy nem akarunk megbántani másokat, vagy nem merjük megmutatni valódi érzéseinket, akaratunkat! Most itt az ideje annak, hogy félretegyünk minden megfelelési kényszert és beleállva saját erőnkbe, kimondjuk, megbeszéljük, kinyilvánítsuk, megmutassuk azt, amit úgyis szeretnénk…

A szeretet szemszögén át, tisztán látva, előrelátóan, ideje van hát szabadon megtenni, kimondani, ami bennünk él! A szeretet és a szabadság kéz a kézben jár – ha szeretetben élünk, szabadság lesz a jutalom, ha szabadon cselekszünk, szeretetbe érkezünk…

Zentai Anna

Kép: Pinterest