Sorsuralás vagy Sorsárulás?

A mai Nap-Szati kvadrát margójára…

Milliószor szólt már a mese arról, hogy a Szaturnusz jelképezi bennünk azt az erőt, képességet, amellyel önmagunkat felvállalhatjuk és meghaladva minden félelmet, merhetünk önmagunk lenni, ennek pedig ajándék az eredménye. Ha megfigyeljük az aktiválódásait az életünk mindennapjaiban, akkor mindig olyan helyzetek alakulnak ki fennhatósága alatt, amelyekben lehetőséget kapunk erre. Hívjuk ezt próbának, vizsgának is, de talán a lehetőség még jobban hangzik. Figyeljük meg: csak a saját döntésünkön és reakciónkon múlik, hogy meglépjük-e, amit a szívünk akar! Ilyenkor szembetalálkozhatunk a félelmeinkkel, ám ott az esély, abban a pillanatban, hogy meg is haladjuk őket!

Az ilyen szembenézések, helyzetbe állások által fejlődünk és erősödünk igazán. Amikor, akár a félelemmel együtt is, de merünk lépni és felvállalni azt, ami valójában a szívünk vágya! Itt dől el, hogy valaki igazán érett-e, felelősségteljes-e!

A felelősség ugyanis nem azt jelenti, hogy van már családom, van már gyerekem, vagy háztartást vezetek, vagy céget vezetek, vagy tudom kezelni az anyagi dolgokat. Ez csupán az anyagi szintű felelősség, ami azonban nem biztos, hogy érettebbé tesz emberileg. Az igazi felelősség és érettség az, amikor merem képviselni azt, ami valójában a lelkemben, a szívemben van! Itt kezdődik az igazi felnőttkor és ennek szempontjából teljesen mindegy, hogy ki hány éves…

Az, hogy uralom-e a sorsomat, vagy elárulom-e, itt dől el: hogy merem-e vállalni azt, ami VALÓJÁBAN a szívemben van, ami a lelkem igazsága, a valódi gondolataimat, érzéseimet, igényeimet és döntéseimet. Mert ha nem, akkor önmagam ellen követek el árulást és még mindig félelemben élek. Ha igen – akkor viszont már elmondhatom, hogy éretten és határozottan uralom a sorsomat!

Zentai Anna

Kép: Pinterest