Röviden a Szaturnuszról…

Röviden a Szaturnuszról..


..mert ő a lényegre törő, puritán stílus, a fókuszált figyelem is.
A Szaturnusz december 23-án 17:40-től a Skorpió jegyéből a Nyilas jegyébe lép az évkörön. (Csillagképileg már elhagyta a Mérleget, de csak január 7-én ér a Skorpióba, január 18-tól pedig a Kígyótartó csillagzat alá.)
A Szaturnusz lényege, hogy érzékelteti, mi az, amiben benne van a Fény, mi életképes és mi nem. A Jupiter uralta Nyilasban ez elsősorban a nézeteinkre, hitünkre vonatkozik. A Nyilas által értjük meg a dolgok magasabb szintű működését. A Szaturnusz is képviseli a Rend minőségét, amit általa már személyes tapasztalatként élünk meg. Az igazságról szóló elképzeléseinket is felülbírálja és beérleli az öreg bölcs Szaturnusz. A tudás beérésének ideje lesz ez az időszak.
Mindemellett a Jupiter és a Szaturnusz a két bölcsességbolygó is, a kiterjedés és leszűkülés, a szeretet bölcsessége és a tapasztalatok bölcsessége. Két különböző elv a nagy Egységben, akiket ettől fogva megtanulhatunk együtt működtetni! Kérlek, figyeljétek azokat a megéléseket, amikor látszólag ellentétes, más minőségekkel, emberekkel, elvekkel találkoztok és legyetek nyitottak ezekben! 
Különböző minőségeket, nemzeteket, dolgokat jelöl ez a két asztrológiai jelölő – de a lényeg most éppen az, hogy ezeket Egységbe alkossuk!


Zentai Anna
(az indító gondolatot két nemzet tudati egyesüléséről köszönöm)

2014. december 08.