Pollux csillaga – az örök és múlhatatlan fény

Pollux csillaga – az örök és múlhatatlan fény

castor és pollux

A Gemini (Ikrek) csillagkép második legfényesebb csillagaként ragyog az égbolton Pollux csillaga. Amíg Castor a múlandó, halandó minőséget ragyogja, úgy Pollux a halhatatlan, örök értékek fényét sugározza. Aktiválódásai idején érezhetjük, érzékelhetjük, hogy mi jelenti számunkra azt, ami örök és halhatatlan! Lássuk, melyek ezek az időpontok!

Március 16-án a kora délutáni órákban a Hold áll együtt vele.

Ettől kezdve, illetve ezt követő napokban a felszálló Holdcsomópont aktiválja, április 2-án tetőzik e folyamat, így március legvégén – április első napjaiban belső eszmélésként jöhetünk rá, mi jelent számunkra örök értéket, illetve választhatunk, hogy működtetjük-e azt, vagy nem.

Március 20 kiemelt időpont! A Mars és a Vénusz fénykaput nyitó fényszöge Pollux csillagával képez háromszöget, így ismét letisztulhat, megértésre kerülhet bennünk, hogy mit jelent számunkra ez a minőség, illetve egyúttal lehetőséget is kapunk, hogy működtessük ezt!

Április 12-én az esti – késő esti órákban ismét a Hold vonul el Pollux alatt. Lelki üzenet ilyenkor az örökérvényűség, ráadásul a Nap pontos kvadrátot, azaz megvalósító erőt képez a Hold-Pollux együttállással – új kezdet ideje ez, a halhatatlanság jegyében!

Április 25-n este a Hold és a Plútó együttállása egzakt fényhidat képez Pollux-szal, így a kiegészülés, az egységbe kerülés inspirációjaként érezhető ez a minőség.

Május 4-én a Jupiter (hit, bizalom, optimizmus, magas tudás, igazságérzet, kiterjedés elve) tanító jellegű, a már megtanult működésekből levizsgáztató kapcsolatot mutat vele.

Május 10. hajnalban ismét a Hold áll együtt vele, így álomüzenetként kapjuk.

Május 23-án kora reggel ismét szembenáll vele a Hold-Plútó (és velük a Szaturnusz-leszálló Holdcsomópont is) – tovább zajik az értékrendszerek, régi rendszerek leváltása, a halhatatlan és örök értékek jegyében.

Június 6-án délelőtt a Hold áll együtt vele.

Június 19-én kora délután egy belső értelemben igen eseménydús időszakban ismét a kiegészülés igénye, a teremtő feszültség inspirációja jelenik meg. Pollux mellett a Merkúr-Mars együttállás fokozódik, így a szavakban és gondolatokban megjelenő erő is az örökérvényűséget kell képviselje.

Június 20-án reggel a Merkúr, 21-én késő délután az erőteljes Mars aktiválja a Pollux csillagot, így a huszadikai napforduló idején és ez által a következő negyedévben rendkívül nagy szerep jut majd ennek az erőnek!

 

Zentai Anna

asztrozófus