Poláris, avagy kiegészítő jegypárokról

Bármilyen jegyben halad a Nap, nem csak annak a jegynek az erőtere aktiválódik, hanem a vele szemben álló jegyé is! Az egymással szemben álló jegyeket hívjuk poláris pároknak – sőt, én leginkább kiteljesítő pároknak hívom őket, hiszen ez a szó még jobban kifejezi az energetikai működésük lényegét.
Most például a Rák jegyében jár a Nap, így a vele szemben lévő Bakkal is egy tengelyen van. Az önazonosság (Rák) csak akkor teremthető meg és tartható fenn, ha megfelelően kezeljük határainkat, ha meg tudjuk húzni és tartani a számunkra szükséges, egészséges határokat. Lélekben is akkor teljesedünk ki, amikor szellemben határozottak vagyunk. Az érzelmek (Rák) is úgy érnek be, ha időt (Szaturnusz) hagyunk nekik. A lélek egészsége és ez által a testi egészség is, például az emésztés is (Rák) akkor működik jól, ha következetesen és határozottan (Szaturnusz) kezeljük a kívülről beáramló impulzusokat. Hiszen a Hold egyaránt szól a lelkünk és a testünk befogadó, megemésztő-tápláló és elengedő folyamatairól is.
Most, ebben az időszakban tehát nem csak abból vizsgázunk, hogy mennyire tudjuk, merjük áramoltatni az érzelmeket, hogy mennyire élünk saját belső vezettetésünk szerint, hanem türelemből, következetességből, határozottságból, koncentráltságból is.
(Természetesen ugyanez vonatkozik a többi bolygóra is.)

Zentai Anna