Pokolból Mennyország

Sokan meséltek mostanában arról, hogy megtaláltátok a szerelmet, a társat – és mégsincs rendben valami, időről időre jönnek a negatív gondolatok, a félelmek, lehúzó érzések, amik lerántanak a mélybe és nem tudtok ezzel mit kezdeni… Ez úton ünnepélyesen és hivatalosan jelentem:

EZ NORMÁLIS! 🙂

Egyáltalán nem kell magadat okolnod, ha ilyen helyzetben vagy. Egy természetes emberi folyamaton mész keresztül! Az egy téveszme, hogy ha megjön az igazi társ, a nagy szerelem, akkor minden rózsaszín lesz és egyszerre kikerekedik és soha többet egy pici nyavalygás sem lesz. Hogy miért? Hadd szemléltessem ezt képileg!

Először is, lazulj el kicsit és végy egy mély levegőt! Most pedig gondolatban alkoss egy képet arról a helyzetről, amiben azelőtt voltál, mielőtt Ő megérkezett volna az életedbe – és alkoss egyet arról, ami a vágyott képed, ahova szeretnél megérkezni. Az előbbiben, talán ott találod a magányt, vagy a társas magányt, a szenvedést, a szomorúságot, a társtalanságot, a hiányt vagy az elutasítottságot. Az utóbbiban pedig ott érzed a békét, a megérkezést, a kiteljesedettséget, boldogságot és örömöt. Ha lehet e két képet valamihez hasonlítani, akkor ez a pokol és a mennyország.

Most pedig kérlek, tedd fel magadnak a kérdést: mi a különbség a két kép között? …és figyelj jól! Nem, nem abban van a lényeg, hogy az első képen egyedül vagy, vagy egy nemigazi társsal, akitől a bántalmazást, vagy a hiányt éled meg és a második képen meg ott van Ő, aki minden vágyadat kielégíti… Nem ez a kulcs. Azért akadtál meg itt, mert arra vagy nevelve, hogy a felszínen látható dolgoknál megakadj – de nézz mélyebbre! Mi az, amit még észreveszel, mint égbekiáltó különbséget? Az a valami TE MAGAD vagy! A te érzéseid, a te lelkiállapotod, a te gondolataid, a te HANGULATOD!

Ízlelgesd kicsit ezt a szót: HANGulat… Te vajon mire hangolod magad? Milyen frekvencián rezegsz? A kozmikus térbe sugárzott energiád, rezgéseid bizony hangot ad ki, amit finomérzékeny fülek, illetve szívek hallanak csak.. te milyen zenét játszasz éppen? A lényeg a két kép közötti különbséget tekintve az, hogy vedd észre: mennyire más dolgokra GONDOLSZ és mennyire más ÉRZÉSEID vannak a két különböző állapotban!

…És most mindennek tudatában vizsgáld meg önmagad: elértél már oda, ahhoz az állapothoz, ami a vágyaidban van? Képes vagy már annyira lelazulni, olyan gondtalanul örülni, aggódás, félelem és kétség nélkül megélni azt a csodát, ami az öledbe hullott?

Itt a lényeg. A boldogságod kulcsa nem az, hogy XY ott áll melletted. Hanem az, hogy te hogyan érzed magadat! Az univerzum pedig – és ezt nem tanítják a suliban – arra rezeg és azt tükrözi vissza hozzád, amit te kisugárzol. Egy ilyen boldogság megérkezése egy boldogtalan, vagy teljesen más minőség élése után áthangolást, tudati átprogramozódást kíván. Ez pedig IDŐBE TELIK! Engedd hát meg magadnak… ez egy folyamat…. és ez így normális.

A másik összetevője lehet a megzuhanásoknak az is, hogy benne vagyunk a tél mélyében és sokáig kellett kiállni magunkért és teljesíteni az elmúlt hónapokban. Így aztán fizikailag is lehet most sokakban egy energiavesztes állapot, lehet vitamin- és fényhiány is, ami egyszerűen visszatöltekezést kíván. Az energiavesztes állapotban jobban megtalálnak a negatív gondolatok, tehát egyszerűen fel kell töltenünk önmagunkat – hát pihenj és töltődj fel! Meglátod, ha kipihent vagy és aztán töltődsz olyan tevékenységekben is, amik örömöt adnak, sokkal könnyebben le tudod győzni önmagadat is, hiszen a belső küzdelem is erőt kíván. Sőt, ha fel vagy töltve, akkor meg sem találnak a kétségek!

…és van még valami, ami rendkívül fontos: engedd meg magadnak az ilyen mély állapotaidat is! Ez is normális, emberi dolog. Ne küzdj ellene, hiszen, ami ellen küzdesz, azt csupán erősíted! Sőt! Öleld át a szenvedő éned! Végezhetsz egy kis vizualizációs gyakorlatot is, amelyben találkozol önmagaddal, a szenvedő, fájó, kétségekkel teli, elhagyott éneddel (meglehet, hogy gyermekként, vagy fiatalabb korodban látod magad ebben a gyakorlatban, hiszen a jelen fájdalmai mindig a múltban gyökereznek). Vígasztald meg a kicsi éned, beszélj hozzá, öleld át, szeresd meg és mondj neki bármit, amitől jobban érzi magát, amitől felderül az arca és vidámabb, erősebb, örömtelibb, nyugodtabb lesz!

Fontos az is, hogy tudd: azzal, hogy társra leltél, kaptál egy tükröt magadhoz! Talán eddig is voltak tükreid, de ha nem voltak az igaziak, akkor ezek torz tükrök voltak. Ha pedig egyedül voltál, akkor pláne intenzívebb önismereti talajt nyújt mostantól egy párkapcsolat. A társad pedig, számára öntudatlanul is tükrözni fogja azokat a minőségeket, amik BENNED élnek.

Végül pedig, de nem utolsó sorban: azt értsd meg, hogy két teljesen különböző világ közti, átmeneti állapotban vagy. Ez pedig természetes módon a káosz ideje. Ha van egy roskatag, lelakott házad és szeretnéd teljesen újjáépíteni, akkor először le kell dönteni a régiből minden falat, ami nem stabil és nem tart meg, ez porral, kosszal, hangzavarral és sok munkával jár – de rohadtul megéri! Mert egy gyönyörá, új, stabilabb, szebb, jobb épül helyette! Ez zajlik most veled. Ha vannak régi, lehúzó hitrendszereid, programjaid, feldolgozatlan élményeid, akkor ezeknek először át kell íródnia, fel kell dolgozódnia ahhoz, hogy megszülessen az új éned! Engedd meg ezt a folyamatot…

A pokolból jössz és a mennyország felé tartasz, hidd el… teljesen rendben van, hogy ez munkát, erőt, időt, türelmet kíván. Lásd magad előtt a vágyott célt és tarts feléjük kitartóan! Ez nagyon fontos, hogy a lelki szemeid elé csak a legpozitívabb képet tűzd ki és ne engedd elkalandozni a figyelmed! 2023-ban ez a magatartás sok helyzeten át fog segíteni és sok mindent meg fog oldani!

Zentai Anna

Kép: Pinterest