Nem ‘nehéz’, hanem könnyű!

Hányszor jelentjük ki naponta, hogy valami ‘nehéz’? Holott ezzel a kijelentéssel is befixáljuk a valóságunkba azt, hogy az a valami nehéznek legyen megélve és az is maradjon…
Valójában semmi nem nehéz!
Miből adódik az, hogy nehéznek ítélünk meg valamit?
Ha jobban a mélyére ásol e kijelentésednek, akkor olyan hiedelmeket, tévedéseket, hitrendszereket fogsz találni, amelyek torzulást okoztak benned és ezek eredményeként ráfogtad arra a valamire, hogy az ‘nehéz’. Ezek eredhetnek múltbéli megélésekből, vagy az egóba bevésődött hitrendszerekből (pl. társadalmi dogmák és elvárások). Azért is hiszed annak, mert nincs birtokodban az a TUDÁS, ami elmozdulást idézne elő a helyzetedben!
Példa: ha azt hiszed, hogy elengedni nehéz, akkor annak éled meg. Holott elengedni nagyon könnyű, gyors és egyszerű. Amit nehéznek érzel, az az önszabotázs, ami nem enged elengedni. Ami még megtart, ami gátol, ami korlátoz. (Más esetben lehet az élet, a természet, vagy az ember működésének ismeretéről való hiánya.)
Tehát csak akkor ítélünk valamit nehéznek, ha nincs róla kellő ismeretünk, illetve, ha téves hiedelmekben, vagy feldolgozatlan élményben gyökerezik ez az ítéletünk.
A nehézség az ismeret hiányával – a tudás a könnyedséggel egyenértékű!

Zentai Anna

Kép: Pinterest