Nem kell úgy reagálnod…

Nem kell úgy reagálnod, ahogyan szólnak hozzád.

Nem kell visszadobni, de még elkapni sem a labdát, ha feléd dobják.
Bármilyen impulzus ér, bármit kérdeznek tőled, vagy mondanak neked, nem kell ugyanazzal az energiával reagálnod. Választhatsz mást is. Hiszen az, ahogyan hozzád szól valaki, róla árulkodik, nem rólad.
Nem kell belemenned a másik játszmájába. Nem kell magadra venned az ő elakadását. Nem kell elfogadni azt az energiát, amit ő indított el. Ahogyan ő műküdik, az az övé. Ahogyan te működsz, csak az a te felelősséged.
Attól, hogy ő egy adott szinten rezeg, neked nem kell átvenni ugyanazt a rezgést. Maradhatsz a sajátodban. Hiszen önálló létező vagy és képes az irányításra. Van választásod! Maradhatsz egy magasabb szinten és reagálhatsz onnan is. Hogy ő erre hogyan fog visszareagálni, az nem számít. Az is az övé, nem a tiéd. Neked annyi a dolgod, hogy megmaradj a saját rezgésszinteden és azt az értékrendszert képviseld, ami te vagy. Úgy adj impulzust, ahogyan te jónak látod. Mindegy a válasz.
Ha ezt többször teszed meg, az már a nevelés maga. Nem számít, hogy mikor érik be. Minden egyes magasabb rezgésű, szeretetteljes, világos impulzus elvetett fénymag. Minden ilyen impulzus beérik a jövőben. A te felelősséged egyedül a magültetés.
A Nap és a Vénusz a Rák jegyében haladnak, a Merkúr most érkezett az Oroszlán jegyébe, de már a Rák csillagképben. A belső otthonteremtés eddig is hangsúlyos volt, de most lesz az igazán! Ennek pedig egyik fő tapasztalási folyamata ez, hogy bármi jön be kívülről, azt tanuld meg SZŰRNI! Élj azzal az erőddel, amit alapvetően az élethez kaptál: önálló lény vagy, döntésképes, irányító, az önálló életvezetés alapvető készséged! Ez pedig ezekben a hétköznapi interakciókban vizsgázódik le. Egyediséged, a benned élő csoda, amit magaddal hoztál, csak akkor fog felszínre jönni, ha nem mások alá helyezed magad, hanem önmagadat éled!

Zentai Anna