Nap-Unukalhai csillagegyüttállás – 2023. november 14.-15.

Kedden és szerdán a Nap együttáll a Kígyó Feje csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, az Unukalhai csillaggal. Az együttállás szerdán hajnali 1 óra táján teljesedik ki, tehát az éjjeli álmaink rendkívül nagy erejű, izgalmas, gyógyító álmok lehetnek.

A Kígyó Feje a Kígyótartótól nyújózik fel, a magasabb, felső világok felé, az Északi Korona irányába, amely a magyar hagyomány szerint Mária eljegyzési koszorúja, a görög-szkíta mitológiában pedig Ariadné koszorúja. Nem csupán a fej éke, hanem olyan ég-szer, amelynek elülső részén, a homloknál, azaz a harmadik szemnél ragyog a legfényesebb ékköve. Hét csillagból áll, így az általa elinduló teremtéseink az anyagban manifesztálódhatnak.

A kígyó, mint ősi szimbólum, jelképezi a bölcsességet, tudást, gyógyítást, tisztaságot és megújulást. A saját teremtő erőink jelképe, amelyekkel életünket alakítjuk! A fej a szellemiségünk jelképe. Most tehát felfedezzük, mekkora ereje van a tudatosságunknak, a szellemi irányításnak a hétköznapokban! A Kígyó Fejét markoló Kígyótartó arra hívja fel a figyelmet, hogy saját teremtő erőinket, mint gondolati mágiát, szellemi teremtő erőt – mi magunk tartjuk képben és működtetjük! Magunk teremtünk vele és általa! Most, amikor annyi eltemetett minőség jön fel a mélységeinkből, ezt a képességünket hívhatjuk segítségül, hogy uraljuk magunkat, tudatosan irányítsuk hétköznapi megéléseinket.

Az Unukalhai ereje ezen tudatosság esszenciája. Szellemi varázslóerőink, a teremtő információ-szándék-gondolat ereje, amelyet magunk léptetünk működésbe és irányítunk!

Egyben gyógyító erő is, amellyel most tudatosan végezhetünk öngyógyító gyakorlatot, de gyógyíthatjuk magunkat akár szellemi szinten is. A Nappal együttálló Mars az energiák, gyógyító erők működtetését hangsúlyozza – hatalmas erőket tudunk most adott szándék szerint koncentrálni!

A magasra nyújtózó kígyófej és fényes csillaga azt a törekvést jeleníti meg bennünk, hogy szellemi értelemben most egyre magasabb szintekre törekszünk, ki akarunk lépni a lehúzó, ismétlődő körökből, már másra vagyunk képesek figyelni, keressük a megértést és megvan bennünk a készség, hogy megtartsuk magunkat, feljebb emelkedjünk és tudatosan törekedjünk a szintemelkedésre!

Zentai Anna

Kép: Pinterest