Nagy lépések elindító újholdja – 2024. június 06. 14:38

A csütörtök délutáni újhold a Rigel csillag alól ragyog ránk, ami a szakrális uralkodó, Nimród első lába, mellyel a misztikus folyóba lép – ugyanakkor az újhold pillanatában a keleti horizonton, az Aszcendensen éppen a Szűz csillagkép kel fel, amelynek előrelépő, jövőbe érkező, kincset lelő része érinti éppen a horizontot.

Nagy lépések fényereje ég be a kozmikus térbe. A fölénk hajoló égbolt fényjelei arra sarkallnak, hogy haladjunk még beljebb, még mélyebbre önmagunkban! A Rigel csillag a belső tisztító munkában való elindulás ereje, az alvilágba átlépő Szűz az önismereti, belső minőségek és belső értékek felé való indulásról, haladásról üzen. Mivel az újhold meghatározza a most induló holdciklus fő lelki élményeit, így ebben a hónapban biztos, hogy nagyon sokan indulnak el az önismereti úton és akik már ott járnak, még mélyebbre tudnak haladni, tekinteni, még intenzívebb önmunkát tudnak végezni. A nyári fény ebben csak segítség lehet – a fénymaximum idején tudjuk a legtöbb fényerőt elraktározni a téli hónapokra, így most érdemes ezt tudatosan tenni, (óvatosan, mértékkel) napozni, magunkba engedni, fogadni a fényt, minden energiaközpontot feltölteni vele és napfénytől érlelt, hazai, tiszta gyümölcsöket fogyasztani!

Ez az újhold a 9. házban jön létre, ami a felsőbb világokkal, az égiekkel való kapcsolódás és most az igazság fényének közlése is egyben! Az Ikrek jegyében, merkúri uralom alatt létrejövő hármas együttállás (Nap-Hold-Vénusz) a bizalom fényét ragyogja, az emberi kapcsolatokra világít rá és harmóniát hoz, méghozzá a gondolatok, a megértés és a szavak szintjén is. Most ideje van közölni, kifejezni az igazságot, a már megértett dolgokat, ideje van szépen, gyengéden és megértően átadni a tanításokat, tanulni és tanítani egyben, főként az emberi kapcsolódásokról.

A Nap és a Vénusz szorosan egybeolvad ekkor a Bika csillagkép szarvai között, így hatalmas szellemi emelő erővel bírunk most! Ideje van helyreállítani például a biztonságos kötődés készségét, az ősbizalmat, a biztonságérzetet, a nőiséget és a szépséget magunkban és magunk körül. Ideje van tenni magunkért, ám ez szellemi szintekről indul, amikor kellő tudatossággal, önmagunkat is legyőzve haladunk olyan dolgok felé, amikről már tudjuk, hogy teljesebbé tesznek. A Hold ugyanakkor magasan a Nap-Vénusz felett, az Auriga csillagkép alatt jár ekkor. A lélek, a belső vezető mutatja az irányt és nagyon magas szintű üzenetek, sugallatok, intuíciók érkezhetnek le!

Az újhold égi kiteljesedésének képlete most munkát üzen önmagunkkal, nyílt és egyenes, szeretetteljes megnyilvánulásra hív a külvilággal és a múlt tisztázatlan terhes dolgainak megtisztítását, a múlt árnyaitól való megkönnyebbülés lehetőségét üzeni számunkra – ez által szintet léphetünk abban, hogy mennyire érezzük, tudjuk otthon önmagunkat…. önmagunkban.

Az irány, a küldetés most a lelkünk követése és a különböző, egymást kiegészítő, erősítő minőségek összehangolt együttműködtetése! (Rák MC az Ikrek csillagkép alatt)

Zentai Anna

Kép: Pinterest