Mitől félünk, ha Ő megjelenik? …és hogyan gyógyítható be a szívünk?

Mitől félünk, ha Ő megjelenik?

…és hogyan gyógyítható be a szívünk?

szívgyógyítás2

Van egy érdekes jelenség, amelyben évekig benne voltam magam is és akkor szembesültem azzal, hogy ilyen létezik – sőt, nem vagyok vele egyedül. Úton-útfélen egyre több embertől, nőtől és férfitól is hallottam, hogy ezzel a helyzettel találkoztak vagy küzdenek és nem tudtak ebben mit kezdeni magukkal. Én magam is évekig kerestem a válaszokat arra, hogy egyáltalán mi ez, mi történik velem és miért van? Ez a helyzet pedig az, amikor megjelenik a színen Ő (!) …és egyből remegni kezdek és rettegek a félelemtől.

Ha te is tudod, hogy mi ez az érzés, mi ez az állapot és szeretnéd megszüntetni, megoldani, akkor ez az írás neked szól. Ha voltál már úgy valaha is, hogy amint feltűnt a szerelmed (sőt, akár már másodpercekkel előbb is megérezhetted, hogy a közeledben van), te megijedtél, legszívesebben elfutottál volna… akkor most jól figyelj!

Ismerős az érzés? Feltűnik Ő és azonnal reszketni kezdesz, mint a nyárfalevél. Mintha minden porcikád remegne, táncot járna és úgy érzed, ezt mindenki látja és teljesen hülyének néznek. Nem kívánsz jobban semmi mást, mint, hogy láthasd és vele lehess, mégis, amint megjelenik, inkább elmenekülnél, hogy ne is lásson.

Ez a reakció egyáltalán nem egyedi eset és normális válaszreakció egy adott helyzetben, ám mutatja azt is, hogy ezt az állapotot oldani, gyógyítani kell. Én, amikor még nem tudtam, mi ez, többször voltam úgy, hogy még felhívni sem mertem telefonon a másikat. Amikor éreztem, hogy érik az idő és szükséges lenne, remegtem és rettegtem, egyre jobban, százszor volt a kezem a telefon nyomógombjain és nem mertem megtenni. Órákig tartott, hogy rávegyem magam, a végén már sírtam, szakadatlanul. Olyan volt ez az egész, mint egy szülés… mert valójában az is! Egy születési folyamat: a szív újjászületése!

Csak azt éreztem, hogy fáj. Hogy fáj ez az egész. De meg sem tudtam magyarázni, hogy mitől félek, hogy mi fáj és miért. Aztán a legutóbbi ilyen esetnél jött egy kedves barátnőm és egyszerűen annyit mondott: tudod, mi fáj ennyire? A szíved megnyitása!

Ott és akkor megvilágosodott a folyamat. Igen. Erről van szó! Amíg agyból, ésszel, értelemmel, egóval közeledtem a másikhoz, addig nem volt félelem. Csak akkor jött a félelem, amikor a szívemből akartam közeledni! Márpedig ez az egyetlen út…

“Másik szívhez soha el nem érsz, ha nem szívedből indulsz magad is.” – Konrad Lorenz

Valójában az történik ilyenkor, hogy az a sokat sérült, sebzett szív, amely olyan mélyen érzett és oly sokat fájt már, most új lehetőséget kap érezni és kapcsolódni. Ezek a fájdalmak energialenyomatokként ott rezegnek továbbra is a szívben. Ám ez csak addig félelmetes, amíg a régi sérülések nincsenek kitisztítva, begyógyítva és amíg valóban merjük újra megnyitni a szívünket! ..de lehetséges ez? – kérdezhetnéd.

Igen. Lehetséges.

Hiszen valójában erre vágyunk mi magunk is. Kár tagadni, akármilyen nehéz is, mégis vágyjuk azt, hogy újra szívből tudjunk kapcsolódni valakihez, különben semmit nem ér az egész! Tudom, hogy ez nem könnyű út. Sokáig óvtam én magam is a bennem élő nőt – nem a nőiességet, mert azzal nincs gond, hanem az érzékeny, érző nőt! Azt a finom, lágyan érző, mélyen érinthető nőt, aki a szívével kapcsolódik. Ha sok, mély sérülés sebezte a múltban a szívünket, akkor a jelenben, amikor hasonló helyzetbe kerülünk, már az auránk, az energiánk is jelzi, hogy most az újat befogadni nagyon nehézkes a számára. Sokszor fizikai tünetei is van ennek, hiszen a test egy az egyben lereagálja azt, ami a lélekben és a tudatban történik.

Az ok tehát a múltban rejlik. Az egész folyamat oka a múltban minket ért sérülés, amely azonban gyógyítható!

Van egy mondás női körökben, miszerint minden szülés után minden nőnek kellene, hogy járjon egy pszichológiai konzultáció, vagy terápia, hogy a szülés élményeit feldolgozza. Én pedig azt gondolom, hogy minden egyes embernek, férfinak és nőnek is, kellene, hogy járjon egy olyan gyógyulás, amelyben az első nagy szerelem csalódását, az első érzelmi sérülés tragédiáit feldolgozza. Mert legtöbb esetben ezt látom: lehet a sérülés előző (párhuzamos) életekből hozott, lehet gyermekkori, lehet bármely múltbeli törés… de az első nagy szerelem törésének élménye kulcsfontosságú ebben a gyógyulási folyamatban!

Amikor először mertünk szeretni, bíztunk meg teljesen és adtuk oda valakinek a szívünket teljességgel, amikor először voltunk annyira ártatlanok és nyitottak mindenre és bármire, akkor tudtuk az első nagy sérülést igazán mélyen elszenvedni. Ez pedig gyógyítható, feloldható és kell is, hogy tegyünk érte – önmagunkért! Az első szerelem, amelyben mindent odaadtunk és az nem kellett, abba valóban belehaltunk. Belehalt egy részünk. Ottmaradt egy lélekrészünk, amelyet, ha nem kapunk vissza, nem fogunk tudni a jelenben és a jövőben sem újra teljességgel kapcsolódni. Márpedig ez az, amire igazán vágyunk – mégis, az ez iránt generált ellenállást tudat alatt mi magunk teremtjük újra és újra. A boldogság elérhető, bárki számára, nem kell lemondani róla – annyi szükséges csupán, hogy FELDOLGOZZUK a múlt élményeit!

A megoldás tehát úgy is megfogalmazható, hogy az élmény ‘feldolgozása’ szükséges. Nagyon sokan szeretik azt mondani, hogy ‘jobb, ha elfelejtjük” – ám ezzel éppen az ellenkezőjét érik el annak, amit szeretnének! A tudat ugyanis mindenre emlékszik és nincs olyan, hogy a múltat elfelejtjük. Legfeljebb lenyomjuk a tudatalattiba, ahol szabadon ‘garázdálkodva’ továbbra is aláássa az önbecsülésünket, a kapcsolatainkat, a boldogságunkat, az egész életünket! A megoldás tehát nem a felejtés, nem a tagadás – hanem a feldolgozás!

A tudatos oldalról, a felszínen ez úgy történik, hogy bele kell menni, bele kell állni azokba a helyzetekbe, amelyek félelmetesek a számunkra. Sőt, keresnünk kell ezeket a helyzeteket (erre mondjuk, hogy a félelem iránymutató). Kis lépésekkel, fokról fokra, mindig egy lépést téve előre, beleállni, szembenézni, odamenni, csak lenni benne. Ezek a beleállások olyan tapasztalatokat és élményeket hoznak, amelyek által egyre jobban tágul a komfortzónánk, egyre erősebbé válunk, szellemileg és lelkileg. Egyre nagyobb lesz az önbizalmunk és beindulnak olyan folyamatok, amelyek addig várattak magukra. Ezek a helyzetek teljesen kiütik a félelmet – sőt… amikor elengedjük az irányítást, a kontroll, az akarás állapotát és egyszerűen csak rábízzuk magunkat a jelen pillanatra, a jelenlétre, akkor a félelem arra a pár pillanatra, vagy percre, megszűnik. Az ereje így lesz egyre kisebb és kisebb. Az én tapasztalatom az, hogy egyetlen döntéssel is képes vagyok félretenni a félelmet és egy másik állapotba helyezkedni. Az, hogy amikor a félelem ellenére is döntök és belelépek, akkor már nincs is félelem. Segíthet ugyan az is, ha pozitív képeket teszünk magunk elé, de a legjobb, ha egyszerűen hagyjuk az egészet és elvárások nélkül, csak JELEN vagyunk. A többi pedig már zajlik magától! Ez tehát a tudatos oldalon való teendő… de ez még nem elég. Mert a tudatalattinkat is rendbe kell tenni.

Adok egy konkrét gyakorlatot most, amely abban segít, hogy tisztítsd a tudatalatti ellenállásaidat, hogy meggyógyítsd a szíved és feldolgozd a múlt azon élményeit, amelyek miatt a jelenben nem haladtak eddig a dolgaid. Fontos, hogy ezt a gyakorlatot megcsinálhatod ugyan többször is, de ne vidd túlzásba és ha többször csinálod, akkor mindig hagyj 7 napot a két meditáció között! Ennyi kell ahhoz, hogy a tudatalattidban stabilizálódjon a változás és biztos legyen a gyógyulásod.

szív

GYAKORLAT – A SZÍV GYÓGYÍTÁSA

Ez a gyakorlat bármilyen zenére, vagy meditációs anyagra végezhető. Lényege, hogy begyógyítsuk és visszakapjuk a szívünket. A gyakorlat előtt gondoskodj arról, hogy senki ne zavarjon meg, legyen minőségi időd önmagadra! Alkohol fogyasztása a gyakorlat előtti 24 órában tilos! Dolgozhatsz együtt ásványokkal is, vagy szólhat olyan háttérzene, amely a szívcsakra rezgéseire van hangolva (lásd a gyakorlat utáni linket).

1. Gyújts egy gyertyát, majd ülj, vagy feküdj le kényelmes helyzetben!

2. Végy egy mély lélegzetet, majd fújd ki erőteljesen! Aztán csak figyeld a légzésed. Figyelj meg jól minden be- és kilégzést és érzékeld, ahogyan magától elcsendesedik, megnyugszik a légzésed.

3. Kérd meg őrangyalod és segítőidet, hogy működjenek együtt veled ebben az oldásban! (Nem segítséget, hanem együttműködést kérünk, ez fontos.) Majd egy határozott kéréssel kérd meg Isteni Énedet, hogy mutassa meg, mi okozta szíved törését és miért nem tudsz jelenleg szívből kapcsolódni! (Lehet az is, hogy eleve tudod már, mi az a múltbeli élmény a számodra, amit még nem dolgoztál fel.) A lényeg, hogy itt határozd meg azt az egyetlen konkrét képet, ami a fájdalmat okozza neked! (Ez lehet pl. az, amikor az első szerelmed szakított veled, de lehet szimbolikus kép is, bármi előjöhet.) Legyen tehát egy konkrét képed, ami neked megtestesíti a jelenlegi legnagyobb fájdalmat!

4. Most végezz el egy meditációt, vagy hallgasd a zenét és hagyd, engedd, hogy megéld a belső folyamatot. Egyszerűen csak add át magad a meditációnak. Engedd, hogy a tudatalattid és a felsőbb éned azokat a képeket, gondolatokat mutassa neked, amire most szükséged van! Menj jó mélyre, lazulj el teljesen. Ez fontos, hogy egy mélyebb állapotba kerülj és most csak ennek legyél jelen. Amíg ez az állapot beáll, ne foglalkozz semmi mással.

5. A meditáció legmélyén láthatod, ahogyan millió kis fényszikra vesz körül, akár a csillagok. Mintha lebegnél a végtelen űrben és száz és ezer csillag ragyogna körülötted. Majd egy hirtelen villanással ez a sok kis csillag EGGYÉ áll össze és Szív alakban a te szívedbe száll! Ez az a pillanat, amikor a szívedet visszakapod és a fény minden alacsony rezgést kitisztít és felold! (Fontos, hogy ez már mélyebb meditációs állapotban történik.)

6. Vidd végig a meditációt, vagy a zenét, szépen lassan. Játszd végig a benned feljövő történetet, nézd végig a képeket. Csak hagyd, engedd a folyamatot lezajlani.

7. Amikor vége a meditációnak és már újra tudatos állapotban vagy és kinyitottad a szemed, tedd a következőt! Egy pár másodpercre hunyd le a szemed és idézd vissza a meditáció előtti képet, ami feljött! Nézd meg, hogyan változott a kép! Tudatosítsd a változásokat! Ezek a belső képek, ahogyan változtak, a saját tudatodban és rezgéseidben történt változásokat mutatják. Mostantól már ezekkel az új rezgésekkel teremtesz! Gratulálok! 🙂

Áldás és Fény kísér az Utadon. <3

Zentai Anna

Kép: Pinterest