Mit hoz a február? – Előrejelzés 2017. február hónapra

Mit hoz a február? – Előrejelzés 2017. február hónapra

delfin öröm

A Nap februárban a Bak csillagkép testének közepétől, a Vízöntő első, múltba sodródó hullámától kezdi útját és eljut egészen a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő hullámáig – vagyis alapvetően ez a hónap a múlt terheinek letételéről, a múltban felvett dolgoktól való tisztulásról szól. Érdemes testi szinten böjttel vagy diétával segíteni ezt a folyamatot, mert ez esetben nem csak hatékonyabb a szellem tisztulása is, hanem így kevésbé számíthatunk kellemetlen testi tünetekre (a túlságosan leterhelt testben maguktól is megindulnak az öntisztító folyamatok adott időben, pl. testváladékok kibocsátása, könnyezés, orrfolyás, hányinger, hasmenés, stb.). A tisztító erő most (és egész 2017-ben) a Tűz elem, vagyis kiégetéssel tudunk megszabadulni a felhalmozódott feszültségtől és alacsonyabb rezgésű energiáktól, így a már idejétmúlt, előre nem vivő, nem felemelő eszméktől is (pl. gyertya, szauna, testmozgás, láz, stb.).
Ebben a hónapban a Nap elhalad a Delfin és a Kiscsikó csillagképek alatt, egy frissítő, üdítő, megújuláshoz erőt adó térben. Február 2-től 8. szerdáig a Delfin ad érzelmi-lelki újratöltekezést, megújító erőt, gyermeki frissességet. Február 7. keddtől 14 keddig pedig a Kiscsikó ad szellemi töltést és frissítő erőket.
A Hold 6-án éjjeltől 8-án hajnalig és 20-tól 22. reggelig a Tejúton halad, ezekben az időszakokban az isteni minőségekkel kapcsolódik a lélek, megnyílnak az intuitív kapuk. Mindkét időszakban hangsúlyos a belső hazatalálás élménye, előbbiben az önlegyőzésé, utóbbiban a gyógyulásé is.
Telihold 11-én 01:34-kor, újhold 26-án 16 órakor lesz.
Ebben a hónapban 6-tól a Jupiter irányt vált és (csak látszólag) hátráló mozgást kezd végezni, amely gyakorlatilag a karma körével ellentétes, ám a kozmikus haladással, a csillagok fényútjával megegyező lesz. Ez a mozgás egészen június 9-ig tart. Ebben az időszakban nem az egónak és nem a karma gyarapításának kedvez az idő, hanem egy, az égi szempontból rendezettebb, felsőbb működéshez simuló mozgás tud megnyilvánulni. A hétköznapi történéseket mindig érdemes magasabb szemszögből értelmezni, de ilyenkor különösen, hogy meglássuk valós céljukat. A Jupiter Szűz csillagkép előre lépő, jövő érdekében munkálkodó, rendezkedő részétől egészen a Szűzleány testéig megy vissza – vagyis az előrelépések üzeneteit, energetikáját viszi vissza egy bizonyos pontig. De vajon hova? Ha kicsit mélyebbre tekintünk az égbolton, akkor láthatjuk, hogy miért és hova hátrál vissza az igazság és szeretet bölcsességének bolygója – a Hydra csillagkép második legfényesebb, béta csillagáig száll vissza, a Holló csillagkép erőterébe! A Hydra jelképezi számunkra a saját ösztöneinkkel való vívódást és felemelő küzdelmet, a Holló emellett a korszakváltás madara, az igaz értékek átörökítése a jövő generációjának. Ha ezeket a (belső) feladatokat a maguk teljességében elvégezzük júniusban, akkor egy új lendületet véve, a következő időszakban valóban hatékonyan fogunk tudni előre haladni.
A bolygókat tekintve hangsúlyosabb fényszögek a hónap vége felé várhatók. 22-én a Mars és a Plútó, a két erőbolygó kapcsolódik egybe és nyit kaput valaminek a megvalósítására. 27-én a Mars az Uránusszal áll együtt. A Mars-Uránusz együttállás a Kos jegyében, Halak csillagkép alatt, a Plútó a Bak jegyében, Nyilas csillagkép alatt látható.
A bennünk mozgatható erők, szellemi akarat és küzdő képesség, tisztító és átalakító erő fog teret kapni. Figyeljünk erre és engedjük meg a változásokat! Higgadtan, éretten kezelve a helyzeteket, nem kitérve a kihívások elől, magunkban változtatni tudva haladhatunk jól e napokban. Egy új korszak kíván megszületni, ami csakis a régi rendszerek lebontásával jöhet létre – ne ragaszkodjunk hát olyan nézetekhez, igényekhez, amelyekről most kiderül, hogy talán nem is igaziak! Az Uránusz karmaoldást hozhat, ha merünk elengedni, nyitni az újra.
Ezen erőteljes energiák idején érdemes szem előtt tartani: aki önmagával képes megküzdeni, aki önmagba integrálja az erőt, az akaratot, az önfegyelmet, aki vállalja a belső erőfeszítéseket (!) annak nem kell külső küzdésekkel, ütésekkel, vágásokkal, bántásokkal és sérülésekkel találkoznia! Ez vonatkozik nem csak önmagunkra, de gyermekeink nevelésére is – ha gyermekeinket is megtanítjuk a kellő helyzetben erőfeszítéseket tenni (!), dolgozni, felelősséget és mértékletességet tanúsítani, akkor kevésbé kell aggódnunk értük. Ahhoz, hogy erényekre tegyünk szert, szükséges, hogy önmagunkkal olykor kellően kíméletlenek tudjunk lenni.
„Aki másokat ismer, okos.
Aki magát ismeri, bölcs.
Aki másokat legyőz, erős.
Aki önmagát legyőzi, hős.”
Lao-Ce

Zentai Anna
asztrozófus

Kép: Pinterest.com