Miért nem írok 12 jegyre szóló előrejelzést?

Miért nem…?

Időnként felmerül a kérdés, hogy miért nem írok 12 jegyre szóló “horoszkópot”. Hát akkor tegyük ezt rendbe egy kicsit.
A lényegi válasz nagyon egyszerű: mert nem lehet az embereket 12 típusra felosztani. Minden egyes ember egyedi, mindenki más utat jár, mindenkire más és más vonatkozik (és itt most nem jellemvonásokról, hanem előrejelzésről beszélünk). Az, hogy a Nap a Zodiákus körön 12 jegyet érint, sokak számára félreértelmezett dolog. Ad egy bizonyos belső programot, lelki hátteret, a tettek “hogyan” végzését, de nem határoz meg eleve mindent. Hiszen minden ember teremtő képességgel bír, a sorsát befolyásolni, irányítani tudja. Ezért sem működnek a bulvárban olvasható írások. Vagy ha működtetjük őket, akkor nagy károkat is okozhatnak, hiszen abban a tévhitben tartják az olvasót, hogy valami eleve meghatározza, milyen lesz a napjuk és mi fog történni velük. Elveszi az önirányítás, a szabad teremtő képesség tudatát.
Tegyük hozzá: ezeknek a széles körben elhintett írásoknak sok következménye van, például az, hogy alapvető fogalmakkal sem vagyunk tisztában. (Márpedig, amit nevén nevezünk, azt megidézzük.) A “horoszkóp” meghatározás valójában nem vonatkozik egy adott állatövi jegyre, hanem ez maga a születési képlet – vagyis az égbolt egyszerűsített térképe, abban a pillanatban, amikor születtünk, arról az adott helyről nézve. Ebben minden egyes állatövi jegy és minden bolygó benne van. Az, hogy a Nap éppen melyik jegyben állt a születéskor, csak egy kicsi része a nagy egésznek. Sőt, még ez sem a teljes képlet, mert ha valóban az égbolt térképét akarjuk látni a csillagképekkel, akkor nem csupán horoszkópot, hanem asztroszkópot kell készítenünk.
Pár évvel ezelőtt, volt még olyan helyzet, amikor több helyről is felkértek, készítsek 12 jegyre szóló előrejelzést. Első ízben még örültem is ennek, elvállaltam, aztán kapkodtam fűhöz-fához, hogy oké, de hogyan? Ugyanis – és most kapaszkodjatok meg – erre nincs, nem létezik konkrét módszer!
Kérdeztem kollégákat, akik írtak, vagy folyamatosan írnak hasonló cikkeket – vidáman újságolták, hogy hát nem, valóban nem létezik erre technika, ők is kitalálnak valamit, nagyjából megnézik, melyik jegyben mi áll, mi az égi helyzet jelenleg és ez alapján körítenek, hiszen ezek az írások csak “szórakoztatás” céljából születnek. Van ugyan olyan lehetőség, ami a házhelyzetek alapján való vizsgálat lenne, de ez sem az, amit valójában keresünk és teljes képet, útmutatást adna.
Ezzel a magatartással óriási károkat lehet okozni emberekben. Nem, ez nem szórakozás. Sokfélék vagyunk, van, aki képes alaposan megszűrni, mit fogad el és gond nélkül szórakozik ezen, vannak azonban olyanok, akik kellő ismeretek hiányában, tudatlansággal, akár félelemmel telve veszik ezeket az információkat és rossz irányt vesznek, ezek hatására.
Ezek tehát mindazok az okok, amiért nem, és bizony nem készítek 12 jegyre szóló előrejelzést. Egyszerűen: ez nem működik. Nem kívánom megmondani, hogy ki milyen, mert lehetőségünkben áll változni és változtatni. Sokkal inkább, mint gondolnánk. Nem kívánom megmondani, hogy kivel mi fog történni, mert hiába van minden bolygónak és jegynek analógiája a gyakorlatban, a fizikai szinten, mégsem lehet előre tudni, hogy mikor hogyan érkezik le a Földre. Van egy olyan irány, ami eleve meg van határozva, de nem olyan minőségben és mértékben, ahogyan azt az efféle írások sugallják.
Amikor megismerjük az égi jelenségeket és ezek működését, akkor megértjük, hogy minden egyes jelenség bennünk van. Akkor már nem kívül keresgélünk – és épp ez a lényeg.
Asztrológiai előrejelzést lehet csinálni úgy is, hogy megvizsgálom, minek van éppen ideje, mi történik kozmikus értelemben, mi a háttere, működtető elve és értelme annak, ami éppen történik. (Ez lenne az alábbi oldal célja is.) Meg lehet csinálni úgy is, hogy mindezt átugrom és rögtön azt nézem, hogy mindez hogyan érkezik le az anyagi világba, a gyakorlatba, anélkül, hogy a háttérműködésekkel tisztában lennék. No, ez az, ami előre nem tudható.
Hogy mi az adott időminőség, amit élünk – az igen. Ezt próbálják átadni az itt olvasható írások is. Ezen túl pedig, egyéni kutatás kérdése, hogy megtaláljuk ezeket a gyakorlati történésekben. Mert más az, amit látunk és más az, ami mögötte működik.
Az útmutatások egyik fő célja, hogy lássuk: tökéletesen együtt mozgunk a Kozmosszal. Ami Fent van, az van Lent is és nem azért, mert bábként rángat, hanem azért, mert Egy vagyunk vele, egy ritmusban létezünk, tökéletes rendben. Kozmikus teremtő erőkkel bíró lények vagyunk. Aki erre ráébred, azt már nem lehet irányítani.

Zentai Anna

2015. június