Miért nem érzed tisztán a lelki hívásokat?

Kép: Pinterest

Elárulom, hogy már a cím sem stimmel 🙂 Hiszen valójában ÉRZED őket. Hogy akkor mégis miért érzed úgy, hogy nem látsz tisztán, nem tudod, mit is akarsz valójában, hol a helyed, mi a vágyad, mi a célod? Mert engedted, hogy torzítsák a (belső) látásodat, a tisztánérzékelésedet. Ám az érzékelésed ettől még most is ott van és könnyű visszatalálni önmagadhoz!

Privát kérdésre válaszolok ismét, sőt, nem is egyre. Az utóbbi évek során folyamatosan jönnek hozzám olyan lélektársak, akik azt állítják: fogalmuk sincs, hogy kik ők maguk, hogy hol a helyük, hogy merre vezet az útjuk, hogy adott esetben mit kéne választani, vagy egyáltalán: mi van a lelkükben?

Született már egy díjmentes online mondóka ebben a témában, a Lélekemelő Webinárium, amely most is meghallgatható a SoundCloud oldalán: https://soundcloud.com/zentai-anna?fbclid=IwAR22qdElU78irB1hr-zssUvl_a1kThLCbm4XedMQCSHSS6vN-DEttbqj3gs

Rák jelében jár a Nap, így nem véletlen, ha egy felmerülő kérdésre úgy találjuk meg a választ, hogy visszafelé tekintünk és azt vizsgáljuk meg, hogy egyáltalán honnan ered, miből lett? A gyökereket meglátva pedig rájövünk arra, hogy hogyan oldódik meg az adott helyzet. Így van ez a saját lelki hívásaink meghallásával is.

Az ember tökéletesnek születik, minden, az életéhez szükséges képességet, erőt, tehetséget, lelki kódot magával hoz. Ám neveltetésünkből adódóan rá vagyunk szoktatva arra, hogy külső, nálunk nagyobbnak tűnő hatalomnak feleljünk meg és az ezek által elfogadott, jónak talált dolgokat működtessük. Ilyenek voltak régen a szüleink, akiknek engedelmeskednünk kellett, de ilyenek lehettek más felnőttek, egyéb családtagok, rokonok, óvónénik és tanárnénik, nagyobb csoportok és vezetők, tanítók, média, hivatalos személyek, stb. is. Annyira megszoktuk – észrevétlenül -, hogy megfelelünk másoknak, hogy másokat önmagunknál nagyobbnak, nagyobb hatalmúnak hiszünk, hogy ezek a minőségek mélyen belénk rögzültek.

A lelki kódjaink, a lelki hívásaink, igaz vágyaink, szabad akaratunk pedig ugyanúgy tovább él bennünk. Ezek mutatják, mivel és kivel van dolgunk, ezek jelzik a konkrétumokat. Olyan rezgések, érzetek, tudatosságok ezek, amelyek éppúgy hozzánk tartoznak, mint a karunk, vagy a lábunk, vagy még annál is jobban – nem lehet elvenni őket tőlünk! Felnőttként is velünk vannak, bennünk élnek. Csak annyi történt, hogy rájuk pakoltunk egy csomó olyan más dolgot, amitől nem látjuk őket. Elvárásokat, kétségeket, amelyek nem is a sajátunk – ezeket másoktól vettük át, megfelelve a környezetünknek. Egyszerűen eltorzítottuk a saját tisztánlátásunkat, érzékelésünket, mert elhittük, hogy igazabb az, amit mások mondanak. Az is lehet, hogy ezt mások a saját tapasztalataikkal támasztották alá – pedig a helyzet az, hogy a tapasztalatok mindenkinek a saját meggyőződéseiből és hitrendszereiből erednek. Mindenki más hitrendszerekkel él, ezért más és más tapasztalatokkal. Ezért nagyon fontos, hogy csak a saját tapasztalatainkban bízzunk, senki máséban!

Olyan ez, mint amikor magunkra veszünk egy csomó szemüveget. Először, még szemüveg nélkül, tisztán látjuk a fényt. Aztán jön valaki és ránkad egy szemüveget. Mintha azt mondaná: vedd ezt fel, hogy tisztábban láss! ..és felvesszük, de épp ettől, mert a másik szemüvegét vettük fel, a fény fakulni, homályosodni kezd. Aztán jön a következő és a következő személy, mindegyik másik szemüveget ad és mind magunkra vesszük. Végül már tényleg nem látjuk a fényt…

A megoldás nem az, hogy a sok szemüveg terhe alatt fényt keresgélünk – a megoldás az, hogy szépen sorban LEVESSZÜK magunkról a szemüvegeket!

Vagyis szépen, lassan, elkezdjük letenni mindazt, ami nem a sajátunk, mindazt, ami ellenkezik azzal, ami a lelkünkben van, ami a saját belső hívásunk szerinti. Ha ez önmagunktól nem megy, akkor érdemes ebben segítséget kérni. Minden segítő, terapeuta, aki csak létezik, abban segít bennünket, hogy tisztábban lássuk és halljuk a saját belső hívásunkat! (Ha valaki esetleg nem ezt tenné, akkor onnan azonnal lépjünk tovább!)

A hívás tehát most is ott van. Érezzük és tudjuk, mit akarunk VALÓJÁBAN. Csupán letenni szükséges azt, ami nem azonos velünk. Ezek az önmunkák, tisztítások pedig rendkívül felszabadítóak – visszatalálni önmagunkhoz egyáltalán nem nehéz és leírhatatlanul megéri!

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést fel lehet tenni privát levélben (e-mail cím a Kapcsolat linken található).