Mi az, hogy ‘kontroll’?

Merkúr-Rasalhague együttállás van ma és a tegnapi írás kapcsán érkezett pár levél, ami egyértelműen azt mutatja, hogy sokan félreértelmezik a ‘kontroll’ szó jelentését.
A kontroll önmagában semleges fogalom, ugyanakkor szükséges összetevője a tudatos működésünknek! Ha kibillen az egyensúly bármely irányba, akkor lehet probléma. Ha például kevés a kontroll, akkor túl sok olyat engedek meg tenni magammal, ami nem jó nekem, ami ártalmas lehet a számomra. A jelen esetben például nem tartom kézben a gondolataimat, engedek a lehúzó, negatív gondolatoknak, félelmeknek. Ha túl sok a kontroll, akkor ‘túlkontrollálok’, például nem engedem meg magamnak, hogy kifejezzem, kimutassam a valódi érzelmeimet, hogy beszéljek arról, amit valójában gondolok és érzek, mert a félelmeim foglya vagyok. Ám ha helyes a kontroll – és most erre érdemes irányt venni – akkor kontrollálni tudom a félelmeimet, hogy ne hassanak rám, sem arra, amit és ahogyan mondok, sem arra, ahogyan döntök és cselekszem.
A helyes kontroll nagyon fontos. Például nem eszem túl magam esténként, hogy ne érezzem rosszul magam a bőrömben és jól tudjak aludni. Vagy nem zárom magamba az érzéseimet, hogy megélhessem őket és a másik fél se értsen félre, hogy megosztva vele őket, bele tudjuk engedni magunkat egy lelki teljességbe is.
A mai Merkúr-Rasalhague-nál gyógyítóak a szavaink. Nem is az, amit mondunk (az is..), hanem az, “ahogyan” mondjuk! Élni a szellemi erőnkkel, működtetni azt és nem elnyomni, nem elfojtani, hanem játszani vele, most igazi varázserőket ad a kezünkbe!
Kapcsolódni, kimondani, megbeszélni, élni a gondolatmágia és szómágia erejével a feltétlen szeretet jegyében, most mind fontos lehet. Gyógyíthatjuk nem csak a kommunikációs készségeinket, hanem magát a kapcsolódási készségünket is!

Köszönöm, hogy az írások kapcsán felmerülő kérdéseket felteszitek és elkülditek.
onismeretikerdes@gmail.com

Zentai Anna

Kép: manifestmindprogram