Mennyei kacifántok – 2023. január 20. – 21. – 22.

Indul a meglepetések és felsóhajtások hava! A Nap ugyanis pénteken délelőtt megérkezik a Vízöntő zodiákusi jegyébe és ez kissé felkavarja az eddigi állóvizet. Érdemes most elővenni a belső gyermekünket és minden történésre, váratlanságra, meghökkentő élményre és újratervezésre nyitott szívvel, gyermeki ártatlansággal rácsodálkozni!

De nem csak ez az egyetlen ízletes különlegesség ezekben a napokban. Egymás után sorakoznak az élmény-csemegék: lesz itt újhold, Vénusz-Szati együttállás és miegymás.

Fényt adó Napunk a Szeretet Megcselekvése a hétköznapokban, amelyet önmagunk és mások felé is működtetni érdemes. Önmagunk felé úgy, hogy most elkezdjük szépen lepakolni mindazt a terhet, amely alatt már roskadozik a lelkünk, vagy a testünk. Tisztázó beszélgetéseket folytatunk, kimondjuk azt, ami felszabadít és nem választjuk többé azt, ami nem önazonos velünk. Nekiállunk cselekvően ledolgozni mindazt, amit apai vonalon, vagy generációsan hoztunk, de nem visz már előre. Mások felé pedig úgy, hogy alkotó erőnket, tetteinket a köz szolgálatába állítjuk és figyeljük, hogy mely önzetlen cselekedeteinktől szárnyal fel a lelkünk! Úgy adni, hogy azért nem várunk cserébe – megélhetjük ezt a csodát is és mindannyian csak többet leszünk álata!

21-én szombaton a lelkünk gyógyul, regenerálódik, mély erők születnek újjá bennünk. Este az újhold (a Nap és a Hold egyesülése) új lelki utazás kezdetét rajzolja az égre. Ez a hónap legsötétebb éjszakája, hiszen most nem a szemünkkel, hanem a szívünkkel van ideje látni! Minden új kezdeten áldás van.

Az újhold a Vízöntő jegy első fokainál jön létre úgy, hogy a Bak jegy végénél haladó Plútót is ide kapcsolja már, így kapunk némi ízelítőt az előttünk álló, vízöntős, tisztító időszakból. Érdemes arra figyelni, hogy mi megy végbe bennünk, mi áll most össze elménkben, mit értünk meg, miről tisztul ki a kép! Magasabb szintű megértése jöhet el annak, amit a földi síkon tapasztalunk. Ez által pedig egyből ki is derülhet, hogy nincs akadály! Hajrá, előre! Az új energiában bőven kapunk életerőt, ami most felszabadul és szeretett dolgaink megcselekvésére használhatjuk. Ha pedig eddig nyavalyogtunk, panaszkodtunk, finnyogtunk az életünk különböző helyzetei miatt, akkor ezt a hozzáállást most egyszeriben letehetjük és nyitottabban, szabadabban, minden újra készen állva vághatunk bele az új kalandokba!

A hétvége eseménydús lehet – lelki-szellemi szempontokból feltétlenül – hiszen vasárnapra időzítették égi mestereink a Vénusz-Szaturnusz együttállásának csúcspontját és az Uránusz direkt irányba fordulását is. Egymást támogatva, most egy igazi nagy tisztulást, átrendeződést tudnak segíteni az életünkben. Ha a Szati megjelenik, akkor egyértelműen érezzük, hogy “eljött az ideje” valaminek és az is tudható, hogy kiderül, hogyan vizsgáznak eddigi választásaink és teremtéseink, vagyis egyszerűen: igazi és tökéletes, amit megélünk, vagy nem? Ezt most különösen kapcsolati téren, párkapcsolatokban élhetjük meg, illetve alkotó munkában, de az biztos, hogy egyik területen sem érdemes 1. ragaszkodni 2. időt húzni 3. elméből kimagyarázni azt, amit a szívünk úgyis tud! Gondoljuk most át, hogy mi az a lépés, amit megtehetünk önmagunkért, azért, hogy életünk igazibb, könnyebb, szabadabb legyen! Gondoljuk át, mennyire szeretjük magunkat és mennyire engedjük meg, hogy a mindennapjaink szeretetben teljenek! Ha itt az idő – dobjuk ki a régit, szabaduljuk meg a súlyoktól, mert ha valami számunkra súlyt jelent, az biztos, hogy nem hozzánk tartozik! A nekünk rendelt dolgok mindig könnyűek, tiszták, szabadságot adóak, táplálóak, éltető erővel töltenek el!

Zentai Anna

Kép: Pinterest