Megengedésben a Szerelemmel – Vénusz-Mars trigon

Lelassulás, jelenlét, megengedés, átélés… Lélekmélyig hatoló-feltöltő élmények lehetnek most mindezek, hála az irányváltó Marsnak, aki hétfőn délután a Vénusszal a felemelkedés tüzének fényszögét alkotja.

A jelenlét általában szaturnuszi megélés és ez továbbra is így van, a Küszöb Őre is képviselteti magát a jelenlét megélésében, de most a Mars is jócskán kiveszi a részét ebből. Sokáig a dinamika lehetett jellemző a mindennapjainkra, most azonban már érezhető – és értékelhető – a lelassulás. A csütörtökön forduló Mars addig is, ebben a nyugodt, lecsendesedett állapotban kapcsolódik össze a Vénusszal. A Mars, mint férfierő és a Vénusz, mint női energia összefonódása most inspiráló és felemelő együttest alkotnak. Különösen érdemes átgondolnunk a párkapcsolatban, szerelemben és a művészi alkotó munkában való megéléseinket. Egyik oldalról az akarat, az érzések és gondolatok nyílt, egyenes kifejezésére kapunk késztetést, másik oldalról pedig a vágyak és érzések tisztázására, felszabadítására, kapcsolataink megújítására. Az is lehet, hogy konkrét élethelyzetekben éljük meg azt, hogy a férfi visszafordul, új irányt vesz és az isteni minőség felé indul, a nő pedig emeli, támogatja, erősíti ebben.

A Vénusz a Bak csillagképben halad, egészen pontosan a Bak behajló térdénél, ami a sors iránti alázatot, az engedést, a megengedés állapotát jelképezi. A behajlított térd, mint az alázat szimbóluma, a kapcsolatainkra vetítve üzeni azt is, hogy ideje félretenni az egó minden ellenkezését és alázattal fogadni azokat az égi ajándékokat, amelyek érkeznek, vagy jönni szeretnének! Ideje, hogy elfogadjuk azt, ami számunkra a legjobb, hogy képessé váljunk önmagunkat igazán értékelni, vagy legalább elfogadni, hogy valaki többre értékel, mint azt hisszük. De bármilyen formában megjelenhet az engedés, megengedés állapota. Párkapcsolati értelemben, vagy alkotói hívatásban is ideje van vállalni sorsmunkáinkat, leülni ahhoz, amin dolgozni akar a lélek, csinálni azt, ami régi hívásunk. A Mars ehhez szellemi termékenységet is biztosít és a jelenlétben megérkező, nagyszerű gondolatokat – de segíti most ezt a Merkúr-Uránusz trigon is, amely által hirtelen jöhetnek ötletek, gondolatok, sugallatok és találhatunk megoldást folyamatban lévő helyzetekre.

A férfi minőség (Mars) most a beavatás kapujában áll – eddig egy új kezdet volt a cél, most változik az irány, maga a szintemelkedés, az ördögi körből való kilépés, az isteni minőség élése lesz a célja! A női minőség pedig mindezt támogatja tiszta erejével, felszabadításra ösztönző impulzusokkal, a megengedés és vállalás erejével. Kapcsolati mintáink tisztítása beindítja a kommunikációt – a különbözőségek megértése pedig felszabadító érzést, önzetlenebb állapotot hoz el.

Zentai Anna

Kép: Pinterest