Meddig tart a mélypont? – Plútó-Uránusz trigon, 2. rész

Nincs általános tendencia, ki így, ki úgy éli meg a jelenlegi időszakot. Van, akinél látszólag állóvíz van és semmi nem történik; van, akinél pörögnek az események; van, aki úszik a boldogságban és van, aki éppen mélyponton van. Ez így, ahogy felsoroltam, nagyjából bármilyen időszakra vonatkoztatható. Ha csak az egyiket látnám, eléggé leszűkült és elfogult lenne a látásom.

Többen írtátok mostanában, hogy mélypontot éltek meg. Hozzátok szólok most. (A többiekhez is visszatérünk később, de most a mélyvízben úszóknak szeretnék segíteni.) Tapasztalt mélypontjáróként és ex-szenvedésprogram-futtatóként most szeretném megosztani azon felismeréseimet, amikre én magam is rájöttem az idők során és amik által sikeresen magam mögött tudhatom a nehezét.

Először is, egy lényegi kérdés: mitől van a mélypont?

Rögtön az elején szögezzük le: a mélypontok egyáltalán nem bolygóállásoktól vannak!

Szegény bolygóknak semmi köze ahhoz, hogy a te lelkiállapotod éppen milyen! Rájuk fogni a saját lelkiállapotodat – puszta felelősséghárítás, ami együtt jár azzal is, hogy egyben a javulást és a megoldást is hárítod. Mert hogy a megoldás eleve benned van. De ha tagadásban vagy azzal, hogy ez a vacak állapot belőled indult és ráfogod valamilyen külső tényezőre – akkor megoldás sem lesz.

A bolygók azokat az energiákat jelképezik, amelyeket mi magunk működtetünk. Teremtő erőket, őserőket, amelyekkel alakítjuk és formáljuk belső állapotainkat, ez által pedig a külsőt is. A teremtés folyamatos, állandó – vagyis valójában “teremtődés” van.

Az ember egy adott energiakészlettel rendelkezik és megvannak azok a különböző aspektusok, rezgések, amelyekkel működik – tehát minden bolygónak megvan az általános szintű értelmezése, ami sem nem pozitív, sem nem negatív, tehát előjel nélküli! Én ezekről írok és beszélek. Ugyanolyan egyetemes, mindenkire vonatkozó minőségekről és archetípusokról van szó, mint amilyenekről a Tarot kártya Nagy Árkánuma, vagy a pszichológia is mesél…

A Plútó – a hatalom az erőink felett, ez által a teremtéseink felett. A Plútó a tudatalatti, a mélység. De nem a mélypont! Mélypont akkor van, amikor ezt a teremtő erőt nem REND-eltetésszerűen használjuk, vagyis nem gyakoroljuk a hatalmat önnön erőink (gondolataink, érzéseink, stb. felett). Tehát nem ő felelős a mélypontért, ez nagyon fontos. Mélypont akkor van, amikor feldolgozatlan múltbeli élmény van! Olyan élmény, ami által teremtődött egy téves hitrendszer, ezt pedig még mindig futtatjuk.

Igen, téves. Mert ha nem lenne téves, akkor nem lenne rossz érzésed tőle! Általános, sokadszorra elhangzó törvény: a világ és az ember alaptermészete a szeretet. Ide igyekszünk mindannyian visszatalálni, mert ez a természetes. Ehhez mérten kapcsolódik hozzánk minden olyan érzés, ami eleve hozzá tartozik. Például az öröm, elégedettség, béke, nyugalom, nyitottság, stb. állapotai is. Ha tehát még nincs feldolgozva valamilyen múltbeli nyavalya és ez valahol mélyen belül, elkeserít, hiányérzetben tart, ésatöbbi – akkor még nincs rend.

Vagyis nem bolygóállásban kell keresni a megoldást, hanem oldásra van szükség! Feloldására annak, amibe beleszűkültünk, ami leblokkolt, ami megakasztott. Feloldani hitrendszereket, amelyek szerint gondolkodunk, cselekszünk és élünk. Ha ez megváltozik benned, akkor megváltozik az állapotod és ez által a rezgésed, amit kisugárzol és ez által pedig a fizikai tapasztalásod is! (De sokszor láttam már olyat, hogy úgy változott meg valakinek a rezgése és a kisugárzott energiája, hogy már csak a nagyon rövid időn belül bekövetkező, pozitív fizikai eredményt vette észre. A oldásos módszerek gyakran meg tudnak viccelni efféle nyalánkságokkal!)

Mit hoz ezzel kapcsolatban az Uránusz-Plútó trigon? Felhozza, beaktiválja azon mélyebb dolgainkat, amelyekkel még dolgunk lehet. (különösen, ha majd a Plútó ismét beér a Vízöntő jegyébe.) Mélypontok ezért lehetnek, mert valami még van benned, ami nincs kitisztítva, átírva, feloldva! Mert még nem vagy ura az életednek, nem gyakorlod a hatalmat, mert hagyod sodródni magad az energiákkal, ahelyett, hogy te uralnád őket. (Nyugi, relax, minden rendben, ez emberi dolog! De van megoldás és érdemes is törekedni rá, hiszen ki ne akarna jól lenni…?)

Ha viszont már gyakorlod a hatalmat az erőid felett és nem csak próbálod, hanem tudatosan csinálod, akkor ugyanezzel az energiával egészen más dolgokat teremtesz! Jönnek a magasabb szintek, felfelé ívelő tendenciát fogsz tapasztalni, nem is akármilyen mértékben és intenzitással! Egy ilyen erejű trigon leírhatatlanul és kiszámíthatatlanul elképesztő csodákat hozhat! De ennek a csodának a teremtője is te vagy!

Tessék, itt a kulcs: Minden olyan érzésed és gondolatod, ami az ellen szól, hogy te igazán jól érezd magad a bőrödben, az mind téves hitrendszerből, feldolgozatlan múltbeli élményekből ered! Egy olyan beszűkült tudatállapot eredménye a mélypont, amin lehet változtatni – méghozzá uránuszi erőkkel! Az Uránusz, mint tudattágító erő, ez által, mint tisztító, felszabadító erő működik! Pontosan ő kell ahhoz, hogy kiszabadulj saját (vélt) ketrecedből!

Az Uránusznak az alaprezgése a könnyedség, játékosság, nyitottság – ha erre az állapotra ráállsz és éled a Plútót is – ha nem engeded sodortatni magad az energiákkal, hanem te határozod meg, kíméletlenül és kegyetlenül, plutonikusan a dolgokat, azt, amit igazán szeretnél működtetni és emellett mélyre ásva magadban kidolgozod, amit szükséges, akkor minden rendben kell, hogy legyen, sőt, olyan emelkedést fogsz tapasztalni, amire álmodban sem gondoltál volna! (Bizony, ez is az Uránusz-Plútó műve 😉 … )

Van egy kedvenc idézetem, talán Osho írta egyszer… arról szól, hogy nem kell megfelelni senkinek és akkor vagyunk készen, amikor még magyarázkodni sem magyarázkodunk. Csak három szó az idézet, csak ennyi: “Döntesz, közölsz és mész az úton!”

Ajánlatos.

Folytatások következnek…

Zentai Anna