Mars-Szaturnusz trigon – 2023. október 13.

A Vénusz feltöltekezett az Oroszlán szívénél és magával hozza a feltétlen szeretet erejét. Mellette pénteken kora délután egzakt a Mars és a Szaturnusz angyali erőkkel áldott trigon fényszöge.

“Jól csak a szívével lát az ember… Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” – szól Exupéry híres mondása. S valóban, a jelen napok erősen hozzák annak megélését, hogy bepillanthatunk a fátyol alá, a látszat mögé és egyben rájövünk arra is, hogy a lélek láthatatlanul hívó szava az igazi, tiszta útmutatás és az anyagban is ezt érdemes követni.

Az Angyali Szűz csillagai alól vibráló Mars és a Tisztító Angyal csillagai alatt haladó Szaturnusz az élő tűz erejében kapcsolódnak egymáshoz és megszólaltatják a lélek és a szellem inspirációját. Késztetést érezhetünk arra, hogy megtisztítsuk magunkat a terhektől, hogy szabadon és könnyedén haladjunk az úton. Késztetést érezhetünk arra, hogy kiálljunk önmagunkért, de arra is, hogy kapcsolatainkban elindítsunk valami olyan új minőséget, ami több az eddiginél.

A Szaturnusz alatt a Déli Hal fénye üzeni: eleve egységben és bőségben élünk, ezt tudatosítani, vállalni elég! A Mars egyre mélyebb erőket szólaltat meg, amelyekkel most sokkal könnyedebben haladhatjuk meg félelmeinket, mint máskor! Az önnön mélységeinkben megtalált, felfedezett erőt fordíthatjuk arra, hogy bátran és határozottan kilépjünk régi sémákból, egyetlen döntéssel, puszta szellemi akaraterővel leszámoljunk minden bevett, kényszeres, megszokott visszahúzó működéssel és átemeljük magunkat egy érett, sorsáért felelősséget vállaló, ám megengedésben lévő állapotba. Gondoljunk csak a bölcsekre: a béke, a nyugalom, a csend sugárzik belőlük, a feszültséget lelkesedéssé, teremtő alkotóerővé alakították.

Nem kell túl komolyan venni magunkat. Minél inkább engedünk – annál inkább távozik minden ellenállás. Áldozat helyett teremtőnek érdemes tudni magunkat és elég, ha a belső hangra hallgatunk, ami pontosan tudja, minek járt le az ideje, hogy szabaddá, könnyűvé váljunk végre!

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program