Mars-Szaturnusz együttállás – 2018. április 02. – Az erők összpontosítása az igazi célra

Mars-Szaturnusz együttállás – 2018. április 02.

a.mars-szati

Éppen húsvéthétfőn éri el kiteljesedését a Mars és a Szaturnusz most közeledő együttállása. A Nyilas csillagképben, a Mágus Korona felett, a Pajzs és a Kígyó (Tejút-hasadékba hatoló) Farka alatt.

Teremtő energiáinkkal való méltó bánásmódról üzen ez az égi helyzet. A Mars maga az energia, a bármihez szükséges erő, önnön akaraterősségünk, egyenességünk, ez által is a férfi minőség, férfiasság princípiuma. Hozzá tartozik a kezdeményező készség, az öntudatosság, a szexualitás, a lendület, a kitörés, a szellemi emelő erőnk is.

A Szaturnusz ugyanakkor a megszentelés princípiuma, amely az igaz, valódi értékekre hívja fel a figyelmet, koncentrálja a tekintetünket. Eddigi teremtéseink általa abból vizsgáznak, hogy valóban isteni minőséget, „igazat” jelentenek-e számunkra?

E két erő egyesülése akár úgy is érzékelhető lehet, hogy bizonyos, számunkra igazit, isteni minőséget jelentő dolgot elérhetetlennek érzünk, bizonyos dolgok hiányát, nélkülözését tapasztaljuk – de csak addig, amíg rá nem ébredünk, hogy mi magunk tartjuk távol magunkat ezektől és ha merjük meghaladni komfortzónánkat és engedni, hogy ezek megérkezzenek, akkor ez meg is történik. A folyamat során a marsikus dolgokból (mint pl. akaraterő, kiállás az önálló akaratomért, kezdeményezés, nyíltság, bátorság, stb.) hiányt élek meg egy ideig, majd ha erre ráláttam, akkor át tudok fordulni – legkésőbb az együttállás tetőzésekor, hétfőn, de akár már korábban is. A folyamat által így beérik bennem egy akaraterős, öntudatos emberi minőség.

Aztán megélhető az együttállás úgy is, hogy erőimet összeszedve, bátorsággal átlépem, meghaladom önnön határaimat, eddigi kényelmes komfortzónámat (akár tudatilag, érzelmileg, vagy gyakorlatilag – a lényeg, hogy amit eddig hittem és jól megvoltam benne, abban tudjak változtatni).

Az eddigi félelmeim határait is meghaladhatom ezzel az erővel – a jutalmak és a megváltás pedig, éppen e határokon túl lelhető fel.

Teremtő erőim tekintetében az alapot az átalakító képesség adja, amely által isteni minőségbe emelhetem, varázsolhatom az életemet (Déli Korona – szellemi képesség). A vezérlő elv a saját tudatalatti működéseim megragadása és tudatos irányítása, az életem teremtésének varázslata! (Hiszen világunkat a tudatalatti hitrendszerek, eszmék által teremtjük – Kígyó Farka a Tejút barlangjában.) Egyben ehhez társul a védelem-védettség minősége is (Pajzs csillagzat).

Szól ez az időszak lépésről lépésre való, fokozatos kezdetekről, emelkedésről, a magas szintű Tejút-erők lehívásáról, tudás és erő megszerzéséről, stabil akarat kiépítéséről, bátrabbá, nyitottabbá, egyenesebbé válásról.

Fontos: ahol megjelenik a Tejút, ott nem akármilyen szintlépésre adatik lehetőség. Elemelkedni méltatlan, ‘istentelen’, idejétmúlt, erőtlen, erőt rabló, gyengítő minőségektől és fellépni egy rég kívánt, emelkedettebb életvitel szintjére – ebben segítenek most az égiek. Önmagunkra találni, tökéletesen.

Kiegészítés: gyakorlatilag az erők összpontosítása történhet meg, az igazi célokra. Összeszedni, erőt gyűjteni, hajrá előre!

Zentai Anna

asztrozófus