Mars-Neptunusz kvadrát – 2018. február 17.

Mars-Neptunusz kvadrát – 2018. február 17.

amazon1

Az erőbolygó a mély lelkiség princípiumával kapcsolódik szombaton déltájban, egy racionalizáló fényszögben.

A kvadrát az a teremtő energetika, amellyel keretbe foglalhatunk valamit, anyagba önthetünk, megvalósíthatunk. Tehát ha bármit létre szeretnénk hozni, életre hívni, akkor ez szükséges hozzá. Erőkifejtést igényel azonban, hiszen az energiát transzformáljuk át – valamit valamiért. Ahhoz, hogy megnyilvánuljon valami, a megnyilvánulatlant kell tudnunk átalakítani. Hogyan is?

A Mars az erő, az akarat megnyilvánulása, a bátorság, a küzdő szellem, a kezdő és magasba emelő lendület, a tűz. A Neptunusz pedig a lelkiség legmélyebb rétege, a mély érzések, érzelmek és intuíciók, érzékfeletti érzékelések planétája. A képzelettel teremtés, a fantázia, a Minden Egység mámora, maga az ősharmónia állapota.

Vagyis, magas szinten használhatjuk arra, hogy az eddig mutatni-akarni nem mert érzéseknek erőt adunk. Merünk akarni, kezdeni, küzdeni, kiállunk önmagunkért. Ehhez nyilván első lépés, hogy egyáltalán merjük látni, érezni, teljesen őszintén, ami valójában bennünk van. (Nem véletlenül a Halak jegyét, ahol a Neptunusz uralkodik és most uralmi helyzetben jár, az igazságot jelképező Jupiter is uralja.) A Neptun azon mély rétegeinket tárja elénk, melyeket legszívesebben önmagunk elől is titkolunk, rejtegetünk. Talán azért is, mert a legmélyebbről eredő lelki hívások, kódok itt vannak elrejtve és ezekkel kapcsolatban a múltban eddig csak sérelmek értek. Most azonban lehetőségünk van, hogy felülemelkedjünk ezeken a félelmeken és feloldva ezeket, megtisztítva lelkünket a terhektől, felszabadítva a mély érzéseket, oldottabb, harmonikusabb, szabad és tiszta állapotba varázsoljuk magunkat (a Neptun hátterében a Vízöntő jövőbe ömlő vizének csillagai ragyognak).

Alacsony szinten persze választhatjuk azt is, hogy nem merünk szembenézni az igazi érzésekkel, esetleg önmagunk előtt is szégyelljük a dühöt, haragot, irigységet, vagy a finom, romantikus, lágyabb érzéseket. Amikor a Neptun jelenik meg, akkor az egónak mindig egy olyan oldalát birizgálják az égi lehetőségek, melyet kívülről, mások hatására, befolyásolására építettünk ki. Igazán önmagunknak lenni – ez a nagy feladat! Alacsonyan így teremthetünk káoszt, zavaros helyzeteket, önbecsapásokat, illúziókat (bár ez utóbbi kérdéses, hiszen gyakran épp a legigazibb valóságot hisszük illuzórikusnak), elmerülhetünk a szenvedélybetegségek, önpusztító, önsanyargató erők mocsarába is. Mindez csak választás kérdése. Lehet persze olyan út is, amikor érzem, hogy meg kell tennem egy kört, hogy megkapjam a lendületet a kiemelkedéshez és 1. külső segítséggel nagy tisztogatást végezve felszabadulok 2. magam is fel tudom már oldani a lehúzó kötelékeket, erőt merítve az érzéseimből, szabaddá teszem magam egy szebb jövő érdekében.

Ideje van tehát nyílt egyenességgel feltárni a legmélyebb titkokat, ami talán nem a könnyebbik út, na de az igazi célokhoz sem az vezet…

 

Zentai Anna

asztrozófus