Mars a Skorpió szívénél

Mars a Skorpió szívénél – 2018. február 11. vasárnap

amars

A Napút alatt, a Tejúton ragyog a Skorpió csillagkép, amely a misztikus, belső világba vezet el bennünket. Itt végleg érvényüket vesztik az anyagi javak. Általa ismerkedhetünk meg a saját mélységeinkkel, ösztönös működéseinkkel, lelki világunkkal. Mindazzal, ami a szemnek láthatatlan, rejtett tartományból a látható valóságunkat működteti. Felügyelő istene Árész hadisten, hiszen ahhoz, hogy önnön mélységeinkbe merüléshez, a látható ellenében a láthatatlan igazságok elfogadásához, a belső önmunkához óriási erő tartozik.

A Marsban jelenik meg Árész, aki most hazatért birodalmába, a Skorpió csillagképbe. Annak szívével, az Antares (kettős) csillaggal együttállásban a szív erejét, a szeretet erejét, a mindent éltető és átalakító erőt jelképezi számunkra. Az Antarest említik a tűz csillagaként és vörös csillagként is – ő az egyedüli csillagunk, aki nem véletlenül érdemelte ki azt a méltóságot, hogy a Világ tartóoszlopa és az Istenek Útjának (Tejút) taróoszlopa is lehet egyszerre. Hiszen az Antares a legmélyebb szeretet szimbóluma. Ő az igazi, nagy megmérettetés a Tejútra lépés előtt!

A Tejút erőterében éljük meg életünk fő beavatásait, általa tudunk igazán kiemelkedni a mindennapok (és a karma) ördögi kerekéből. Ezen Tejútra való fellépés közvetlen erőtere az Antares csillaggal való találkozás. A mélységes, láthatatlan szeretet, a legmélyebb valóság ismerete, megélése, állapota, megmérettető ereje és küzdelme. A csillag színe nem véletlenül a vérvörös, hiszen az embert életben tartó életerő a vér áramlásán át működteti a testet és a lelket is.

Azoknak, akik most nehezen élik meg ezt az időszakot, érdemes elgondolkodniuk: mi az, amit nem erre a mélységes, igaz szeretetre építettem az életemben? Mit van ideje most gyökeresen átalakítani? Mi az, ami igazán “lelkesít”, szenvedéllyel és szeretettel, életerővel tölt el? Ezt pedig ideje elindítani, erőt, energiát adni bele. (A Mars a zárt rendszerből való kitörés, szellemi emelkedés, akaraterő, kezdőerő energiája.) Azoknak, akik érzik ezt a minőséget és könnyebben élik meg ezeket a napokat – elég megélni, jelen lenni és erőt meríteni a hamarosan bekövetkező szintemelkedéshez.

Zentai Anna

asztrozófus