Mars a Kos jelében

Keddről szerdára virradó éjjelen a Mars bolygó belép saját uralmi jelébe, a Kos jelbe. Erőnkön, életerőnkön, vitalitásunkon is érezhetjük, hogy mit jelent a Mars és mit indít meg ebben a most következő időszakban (július 5-ig tartózkodik a Kos jelében). 

 A Mars eredendően a vegetáció, a fény felé törekvés princípiuma és ez elsősorban a szellemi emelkedésünkben, motivációnkban érhető tetten. Nagy lendülettel indulunk el a szívünket-lelkünket hívogató fény felé, ahogyan a jel névadója, a Kos csillagkép is azt ábrázolja, hogy az Istenek Útjára (Tejút) tekintve, nagy energiákat tudunk befektetni a nemes, vágyott célokért. Ebbe a folyamatba tartozik a fény választása az árnyék helyett, a bátorság erejének beintegrálása, az új minőségek felé való elindulás, kezdet; illetve az áldozatból születő áldás segítése (az a minimum, hogy energiát szentelünk valamire, hogy létrejöjjön, de bármiről is legyen szó, amiben áldást várunk, azért fel kell áldoznunk a régi minőségeket és itt most elsősorban rezgésekről, hitrendszerekről, szellemi ideákról van szó, de lehet gyakorlati vonatkozás is).

 A Mars saját birodalmában igen nagy lendületet, gyorsaságot, indító erőt, akaratot jelöl, amelyet érezhetünk már magunkon. Erő és akarat működtetése tartozik ide, amelynek célját és hogyanját magunk választjuk. Hogy könnyű és magas szintű legyen ez a megélés, ehhez önazonosságra, nyíltságra, őszinteségre érdemes törekedni, gyávaság és ellenállás nélkül. A Marsből erőt, bátorságot meríthetünk. Ha eddig nem mertünk nyíltan szembenézni önmagunkkal, vagy bármi mással, most végre megtehetjük. Ha eddig fájt valami, akkor ezt nem elrejtve, nem indulattá formálva, hanem őszinte és gyengéd formában, most kiadhatjuk magunkból. Ideje van minden új kezdetnek és indulásnak, önlegyőzésnek, illetve igen erősen ideje van annak, hogy megtanuljunk kiállni saját szabad akaratunkért, érvényesülni és nem elnyomni igazi vágyainkat, érzéseinket és gondolatainkat! Az egyszerű, szerény, jólelkű emberek mételye ez – nem véletlenül mondják, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve -, ha adott esetben, megfelelési kényszereikben élve, a másiknak adják át az irányítást, nem mernek beleállni erejükbe és érvényesülni. Most éppen ahhoz kapunk erőt, hogy a bennünk élő valódi, igazi, isteni minőség érvényesülni tudjon! 

Zentai Anna

Kép: Pinterest