Márciusi csillagüzenetek – Régiből az újba

Március hónap első napjaiban a Nap a Vízöntő csillagkép alatt jár, annak is a jövőbe ömlő vize alatt, így először a jövő áldásainak készítünk teret, majd 9-től a Halak csillagképbe lép a Nap. Itt, elsőként a múltba visszaúszó hallal találkozva, hirtelen megjelennek a múltból hozott, még jelen lévő minőségek. A lelkünk felismeri, hogy mik azok a dolgok, amelyek még rendezésre kell kerüljenek, amelyekkel még dolgunk van. A múltban már megszerzett tudást és erőket arra használhatjuk, hogy a jelenben rend és egység teremtődjön.

Isteni önvalónk szemszögéből nézve életünkre, egy nagy kreatív erőkkel teli állapotból indulunk, életünk és ösztöneink uralásáról szólnak még a hó első napjai. Majd – ahogyan a Föld az Oroszlán csillagképet elhagyva a Szűz csillagai alá érkezik – elindulunk befelé, belső világunk feltárására; ideje jön, hogy ellépjünk a már elavult, nem működő, nem gyümölcsöző minőségektől és haladjunk a láthatatlanul bennünk élő, valódi kincsek felé! Ha jól dolgozunk és figyelünk, akkor hó végére megérkezhetünk egy olyan állapotba, amelyben nyiott szívvel, végtelen szeretettel és teremtő erővel élünk és ölelünk. Mindeközben március 14-től 27-ig Földünk a Serleg csillagkép alatt halad el! Ebben az időszakban tudásszomjunk felerősödik, szinte szomjazzuk a bölcsességet – és ez most nem iskolákban szerezhető tudásra vonatkozik, hanem az élet valódi bölcsességére, sors- és önismeretre -, illetve most jön ideje annak is, hogy az egymással egy lelkek, lelki társak, szerelmesek összekapcsolódjanak. Ez a két hét a tudásé, a szerelemé, a tápláló erőké, amelyek láthatatlanul vannak velünk és hatnak. Szól arról, ahogyan felismerjük a lélek öröklétét és ennek tudatában élünk igazán teljes életet! Szól arról, hogy teljesnek lenni nem feltétlenül elzárt elvonulásban lehet, hanem lehet nyitottan, kifelé élve, ég és föld felé egyaránt megnyílva.

A hónap főbb égi történései, változásai lesznek:

  • 7-én a Szaturnusz jegyet vált és megérkezik a Halak jelébe. Innen kezdve sorsfeladatunk az egység megalkotása, adott körök lezárása, erőgyűjtés az újra. Lényegi tapasztalatokat szerezhetünk mostantól az érzelmek és az önazonosság terén. A Szaturnusz mindig a határok megfelelő kezeléséről szól! Ha ez rendben van, ha merünk nyitni a mély és gyengéd érzésekre, illetve felállítani saját érdekeink jegyében a saját határainkat, egyben jelen lenni, megengedésben lenni, akkor a mély érzelmek, a mély harmónia, az egység élményei várnak.
  • 23-án a Plútó jegyet vált és megérkezik a Vízöntő jelébe. Egy bő 15 éves folyamat van mögöttünk, amelyben az idejétműlt, életképtelen rendszereket új, magasabb szintű, fényt képviselő, igazán értékesek váltották fel. Most elindul a megtisztulás, a felszabadulás, a korlátok megtapasztalása után a korlátokból való kilépés, kiszabadulás és megnyílás élménye, folyamata. Az igazán mélyreható megújulásokat mostantól már a szabadulás, a kikönnyülés, a teherletételek, illetve a tudat kitágítása, nyitása hozzák el.
  • Bolygóállások: 2-án Vénusz-Jupiter együttállás – kapcsolatok bölcs kezelése, kellemes élmények és táguló lehetőségek, párkapcsolatok alakulása és fejlődése, bizalom és szeretetteljesség egysége. Merkúr-Szaturnusz együttállás – lényegre fókuszáló megértés és kommunikáció, igazán értékes és fontos információk szűrése és átadása. 14-15-én: Mars-Neptunusz kvadrát – a valódi érzések, lelki tudás nyílt, egyenes, őszinte kinyilvánítása. 16-án: Nap-Neptunusz együttállás – rálátás saját mélységeinkre, valóságunkra. Vénusz-Plútó kvadrát – mélyreható transzformáció és minőségi szintemelkedés az ősbizalom élésében, nőiségben és női mintázatokban, emberi- és párkapcsolati működésekben. 17-én: Nap-Merkúr együttállás – szeretetteljes közlések, üzenetváltások, rálátó megértés. 25-én: Mars a Rák jelébe érkezik, innen kezdve a belső otthonteremtés, önmagunkra találás erőteljesen beindul, egy finom lelki energia jelenik meg, az erőket megóvásra, gondoskodásra használhatjuk, a család fejlődése is cél lesz. 28-án Merkúr-Jupiter együttállás – egyszerű és magasabb megértés egysége, igazságok kimondása. 30-án Mars-Szaturnusz trigon – lassú építkezés kezdődik, kiemelkedhetünk vélt önkorlátozásokból, érzelmi energiák erőteljesen elindulnak. Vénusz-Uránusz együttállás – bizalommal megkönnyebbülés, vágyak felszabadítása, női minták letétele, újra való nyitás a kapcsolatokban és örömökben.

Zentai Anna

Kép: Pixabay