Koncentrációs gyakorlat

Koncentrációs gyakorlat

  1. Menj ki és keress egy fűszálat
  2. Ülj le mellé, állítsd be a telefonodat úgy, hogy 5 perc múlva megszólaljon, majd tedd félre teljesen
  3. Nézd a fűszálat és semmi mással ne foglalkozz, csak nézd, amíg le nem telik az 5 perc! Bármi történik kívül, most nem számít, majd később foglalkozol vele. Csak nézd a fűszálat!
  4. Kész, mehetsz…
    ??⏳⏰
    A mai világban, amikor mindenki meditál, vagy pörög, ezerfelé gondolkodik, szétesik, nem tud fókuszálni, leállni – nagyon nagy szükség van a koncentrációra. Én magam is meg szoktam lepődni, amikor valaki eljön egy egyéni kezelésre, kap egy feladatot, hogy valamit idézzen meg a belső látásával és sok esetben nem az a baj, hogy ‘nem jön semmi, nem látok semmit’, hanem az, hogy ‘túl sok minden jön, ilyenkor mi van?’.
    Ilyenkor az van, hogy nem koncentrálsz és hagyod szétesni az elmédet, ahelyett, hogy összeszedetté válnál és meghatároznád, hogyan follyanak és alakuljanak a gondolati-szellemi energiáid. A koncentráció hiánya gyakran jár együtt döntésképtelenséggel, ingatagsággal is. Egymásból adódó minőségek sora ez…
    Sokszor hallhatjuk, hogy milyen fontos a meditáció és ez így is van, én is melegen ajánlom, hogy amikor csak tehetjük, végezzük! …de ha csak meditálunk és a szellemünk csak kiáradni tud és nem tanuljuk meg kordában tartani és fókuszálni, az sem jó. Meg kell tanulni ugyanúgy a koncentrációt is, a lényegre/jelenre/fontos dolgokra/adott témára-kérdésre-pontra való fókuszálást is. Ezt pedig csak úgy lehetséges, ha határozottan döntünk amellett, hogy FIGYELÜNK! Hogy koncentrálunk.
    Különösen megfigyelhető ez, ha valakinek az anyag síkján gondjai vannak, vagy nem élvezi eléggé a fizikai síkon élt életét. Ha csak bent élünk és hagyjuk gondozatlanul, irányítatlanul folyni az erőinket és nem kezdjük el uralni őket. Meg kell tanulnunk azt, hogy saját magunk uraljuk és irányítsuk az erőinket és ez a gondolatok, a figyelem fókuszálásával kezdődik!
    Ha most azt hiszed, hogy ebben az esetben nem te vagy a felelős azért, hogy mennyi gondolat, kép és egyéb jön és nem te uralod ezt a folyamatot, akkor csak kezdd el figyelni! Ahogyan elkezded meghatározni a gondolataidat, ahogyan kereteket adsz a belül megjelenőnek, úgy a következő változásokat fogod megtapasztalni: lelassulás, megnyugvás, az eredmények, válaszok és teremtések gyors és könnyű megérkezése.
    Egyszerűen azért, mert a teremtő energiádnak – ami a gondolat is – megtanultál kereteket, határokat adni. Amíg irányítatlanul hagyod szétfolyni őket, nem tudnak anyagba rendeződni. Így gyakorolhatod sorsuraló, irányító minőségedet, hatalmadat az erőid felett!
    Nagyon fontosak tehát nem csak a meditációk, hanem a koncentrációs gyakorlatok is! Fontos nem csak a jupiteri kiáradás, hanem a szaturnikus fókuszáltság is. Fontos nem csak a lebegés és engedés, hanem az uralás is. Ahogyan önmagunkat is meg kell, hogy határozzuk, úgy szellemünknek is szüksége van erre.
    Sok sikert!

Zentai Anna