Kié ez az érzés…?

Az érzéseinkkel könnyen azonosítjuk magunkat. Ez azonban leggyakrabban tévedés – az érzéseink ritkán tartoznak hozzánk, sokkal inkább felvett és nálunk maradt rezgések. A negatív érzések például, amelyek fájdalmat, dühöt, szenvedést, szomorúságot, indulatot, vagy kétséget okoznak, biztosan nem a valódi énünkhöz tartozó minőségek.
Bármilyen érzés és gondolat is jön fel, lépj hátra kettőt gondolatban és vizsgáld meg! Ha nem kíséri öröm, szeretet és jó lelkiállapot, akkor tedd fel a kérdést: kié ez az érzés? Honnan jött ez? Hol, mikor és kitől vettem magamra ezt? …nem kell válaszra várni, elég kérdésben lenni. Elég, ha tudatosítod, hogy ez lehet sok olyan kellemetlen, fájó tapasztalásod gyökere, amelynek ideje véget vetni.
Most, a Vénusz-Szaturnusz szextil mai egzaktsága kapcsán, több ‘hogyan tovább?’ és ‘mi okozza?’ kérdésre is választ kaphatunk, ha gyakoroljuk az önreflexiót, az önvizsgálatot. Ezt követően pedig már csupán rajtunk múlik, hogy tudatosan átalakítjuk-e a negatív gondolatokat pozitívvá, illetve kérünk-e segítséget a régi hitrendszerek átírásához? Érdemes. Különösen nagy segítség ez most a párkapcsolatok alakulásában. A mostani továbblépések, előrehaladások egyik fő kulcsa lehet elengedni valamit, amivel eddig csak akadályoztuk önnön kiteljesedésünket. (pl. negatív beállítottság, szenvedésprogramok, régi feldolgozatlan történetek, stb.)

Zentai Anna

Kép: Pinterest