Ki kapja el és ki nem? …

Ki kapja el és ki nem? …

002

Annyi tévedés kereng mostanában a közbeszédben (és közpletykák során), hogy nem tudok elmenni szó nélkül emellett. Egyúttal jelzem: általánosságban, minden és bármely betegségre vonatkozóan írom mindazt, ami itt áll.

Rá vagyunk szoktatva egy felszínes, materiális, látszat-központú, anyagias nézőpontra, amely csupán a puszta testi-fizikai szinten képes gondolkodni és értelmezni. Nagyon sokan indulnak már spirituális-önismereti úton és járnak is rajta, figyelik és követik a lelküket, de azért a nagy többség még mindig a szemnek látható világban képes csak gondolkodni. Bár egyre több és erősebb impulzus ér bennünket arról, hogy mi lesz, ha csak a testünket elégítjük ki, ha csak a fizikai szinten tesszük a dolgunkat és a lelkünk éhes marad. Valahol afelé tendál mindez, hogy végre megértsük, hogy a látható gyökere a láthatatlanban rejlik és a szívünket felemeljük az őt megillető, méltó helyére, hogy megtanuljuk a lelkünket követni és úgy alakítani a láthatót, hogy test és lélek is harmóniában teljesedjen ki és kapja meg mindkettő azt, amit akar. (Tehát még egyszer, mielőtt bárki félreértené: nem arról van szó, hogy a lélek fontosabb, mint a test, hanem éppen arról, hogy mindkettő egyaránt fontos és nem kellene, hogy bármerre elbillenjen az egyensúly, ugyanakkor a valós fizikai élvezet csakis a lélek kiteljesedése által tud létrejönni, lásd pl.: ha eleve érzem és tudom, mi a kedvenc ételem, akkor nem hagyom hogy lenyomják a torkomon azt, ami nem szeretek – vagyis a lelkem TUDJA, mi tartozik eleve hozzá, a testemmel meg megcselekszem, megélem azt és nem magyarázom meg elméből, hogy az mások szerint jó, ha egyszer undorodom tőle.)

Egy a lényeg: a világunk láthatatlan működések megnyilvánulása, energiák és rezgések játéka. Ami a láthatóban van, az csak a felszín, az eredmény, a következmény. Fontos, persze, éppen ezért a következményért dolgozunk a láthatatlanban!

Hallottam már az utóbbi időben olyat is, hogy “xy olyan magas szintű spirituális tanító, mégis hogyan lett beteg?” és olyat is, hogy “annyira erős volt fizikailag és folyamatosan dolgozott magán, egészségesen étkezett, mégis hogy kaphatta el?” stb. Hát erről beszélek, amikor azt mondom, hogy ez a látható felszín szerinti megközelítés.

Ezredszer is ideidézem Tesla örökbecsű mondását: “Ha meg akarod ismerni az univerzum titkait, akkor gondolkodj energiákban, rezgésekben és frekvenciákban!” …és kiegészítem azzal, hogy ha meg akarod ismerni az emberi-párkapcsolati működések, vagy az egészség-betegség, stb, titkait, akkor ugyanez.

Tehát a kérdést – ha már felmerül – nem a láthatóból kell megközelíteni. A láthatóban csak levizsgázunk! Mindenki, kivétel nélkül. Én is, te is, mindannyian. Ugyanúgy.

A kérdés az, hogy “én magam mivel adtam okot, helyet, teret, lehetőséget, engedélyt arra, ami most velem történik”? Egyénileg (!), a saját egyéni utamat járva, a saját egyéni energiámat kezelve, a saját egyéni választásaimat nézve, a saját egyéni működésemet tekintve. A kérdés – ha igazán mélyre megyünk és felderítjük a háttérokokat – mindig az, hogy én magam mennyire vagyok képes a szívemre hallgatni, a lelkem hívásait követni a fizikai életben, mennyire vagyok képes az öröm és szeretet állapotában működni és működtetni az életemet?

Az egyik azért kapja el, mert túlhajtotta magát, nem pihent, nem töltődött fel, szórta az energiáit másokra és magának nem hagyott – most ebből kellett tanulnia. A másik azért, mert mindenkinek meg akart felelni és most rájön, hogy rosszul tette, de ehhez kell az a pár nap, vagy hét egyedüllét és fekvés, hogy elgondolkodjon. A másik azért, mert nem merte érvényesíteni az akaratát, nem mert hangot adni az érzéseinek és gondolatainak, nem mondta ki, ami számára fontos volt és mostantól majd változtat. A másik azért, mert nem a szíve szerint választott valamelyik életterületen és így van ideje ezen elgondolkodni és felébredni, mit is akar valójában. A másik meg azért, mert már előtte eldöntötte, hogy nem akar ittmaradni, szeretne továbbmenni, egy másik létsíkra és valami kell, hogy ezt elősegítse. Megint egy másik azért, mert a régi életéről valahol mélyen nagyon is jól tudja, hogy szar volt, most olyan megéléseken megy át, amiről rájön, mi is számít neki igazán és eszerint változtat, amint felépül. Megint más azért, mert valójában már réges rég munkahelyet akart változtatni, csak meggyőzte magát, hogy kell a mostani a megélhetéséhez, amiről rájön, hogy hazugság és kifogás és amikor rájön, akkor rájön arra is, hogy valójában semmi nem tartja vissza attól, hogy továbblépjen. A következő meg azért, mert ugyanígy van mondjuk a párkapcsolatával. Aztán van, aki egyszerűen csak azért, mert félt tőle és ezzel energiát adott neki, átélve pedig megtisztulhat az összes ide kapcsolódó, múltbeli rossz élménytől, akár tudatos, akár tudattalan maradéka volt ez a múltnak. Van olyan is, aki egy betegséggel égeti, oldja, tisztítja ki a múltja addig feldolgozatlan élményeit… Ésatöbbi, ésatöbbi…

Mindenki más rezgésen van, más frekvencián és mindenkinél ahhoz a konkrét dologhoz tud kapcsolódni az, ami kívülről jön, ami személy szerint az övé. Nincs általános recept és nem is érdemes a másik életében túrkálni, mert az már azt jelenti, hogy nem a magunk dolgával foglalkozunk (ez is rengeteg energiát visz – minek?).

Mit tehetünk? Figyeljünk a lelkünkre, arra, hogy hova és merrefelé hív a szívünk! Az egyéni útjaink teljesen függetlenül a külső körülményektől, így is, úgy is be tudnak teljesedni. Ez így volt eddig is, így lesz ezután is. Ha van bennünk félelem, vagy olyan megoldatlan probléma az életünkben, amely miatt nem érezzük jól magunkat, szorongunk, fájunk, feszülünk – akkor pedig tegyünk ennek megoldásáért, kívül is, amit lehet, de belül is, mert az eddigi tapasztalatokból azt látom, hogy a legtöbbeknél nagyon fontos, hogy legyen külső segítség, fontosak az oldások, tisztítások, terápiák, a belső félelmek és negatív érzések kipucolása bármilyen módszerrel és eszközzel! A cél egy: hogy IGAZÁN jól érezzük magunkat. …ezen a frekvencián pedig csak az talál meg, aminek örülni fogunk, hiszen alapszabály, hogy mindig az talál meg, amivel együtt rezgünk!

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.