Kezdődik! – 2024. február 5. hétfő és a heti égi üzenetek

Hétfőn a Tejútra lépő Hold felfokozza a gyógyító erők áramlását. Már vasárnap megérkezik a Kígyótartó csillagkép alá, így erőink, érzéseink, ösztönös működéseink kézben tartása által tapasztalunk, tanulunk. A beavató-gyógyító kígyóerőink hétfőn tovább fokozódva segíthetnek, hogy kilépjünk ördögi körökből és lelkünk szárnyra kapjon.

Hétfőn hajnalban a Merkúr megérkezik a Vízöntő zodiákusi jegyébe, napközben pedig eléri a Plútót, akivel egyesülve érdeklődésünket a legmélyebb, eddig rejtett válaszok felé irányítja. Látható életünk nagy kérdéseire most önmagunkban érdemes keresnünk a választ! Az önismeret és a megtisztulás kiemelt ideje megkezdődik. Egy belső utazás, egy mélyrehatóan felszabadító árhullám indul el, amely február közepére csap a legmagasabbra, megtisztítva a női-férfi kapcsolódások, mintázatok eddigi rezgéseit és megnyitva bennünket az újra, a másra, a tágabbra. Előfeltétele lesz ez a tisztulás a hónap vége felé ránk köszöntő újabb tetőpontnak, amely a Halak jelében zajló együttállásokkal az egység élményét, az egységbe rendeződés idejét is elhozhatja (ha megtisztítottuk elménket és szívünket mindattól, ami ennek ellenáll).

Hétfőtől kezdve tehát elindul a folyamat első lépése: a szellemi tisztulás és nyitás, a szellemi transzformáció, amikor a mélységeinkből felszínre hozhatjuk, kiszabadíthatjuk mindazt, ami eddig rejtve volt és gyógyíthatjuk lelkünket, szellemünket a megértés erejével.

Már ekkor érződik a következő fontos állomás, a szerdai Vénusz-Uránusz trigon kapcsolat, amely a nőiség önfeledt, felszabadult megélésében és kapcsolataink tisztaságában segédkezik teret adni. A Hold és a Vénusz együttállása, – mint a női mintázatok, vagy a lélek harmóniája, más olvasatban a családi kapcsolatainkban uralkodó harmónia és béke – együtt kapcsolódik a tágabb értelmezés planétájával, az Uránusszal, aki nem mellesleg uralja már a gyökeres átalakulást és gyógyulást hozó Plútót is. Már a keddi nap és különösen a szerda este elhozza a megtisztulás és felszabadulás inspirációját. Arra ösztönöz, hogy takarítsuk ki szívünk-lelkünk teréből mindazt, ami nem engedett eddig biztonságosan kötődni, élni a bizalmat, a stabilitást, az örömöket. A magasabb megértés elhozhatja számunkra a harmóniát.

Csütörtökön tovább fokozódik ez a folyamat. Rendkívül mély álomüzenetekkel lát el a lelkünk, Felettes Énünk, hogy múltból hozott erőinkkel élve, képességeinket most már tényleg kihasználva, kilépjünk a lejárt körökből, teremtsük és éljük az eredendő egységet! Délelőtt a Nap-Uránusz kvadrát ereje által nem csak rendkívül tiszta megvilágosodás-élmények mutathatnak rá arra, hogy valójában nincs kényszer és szabad az út előttünk – hanem fontos, hogy mi magunk is fektessünk erőt abba, hogy a gyakorlat szintjén megcselekedjük azokat a szükséges tetteket, amelyek önmagunk felszabadításához kellenek! Gondoljuk át, hogy milyen téren, milyen értelemben, milyen helyzetekben van ideje számunkra a szabadulásnak, a megkönnyebbülésnek, a szívünk gyógyításának, a terheink letételének! Hagyjuk abba a kifogások keresését, álljunk bele az erőnkbe – ami végtelen! – és lépjünk a tettek mezejére!

Most különösen nagy ereje van minden olyan tisztító-oldó gyakorlatnak, technikának, szertartásnak és cselekvésnek, amellyel életünkben új és tágabb dimenziót nyitva, egy felszabadultabb, nyitottabb létállapotba segítjük magunkat. A pénteki újhold már új kezdetet hoz e folyamatban, erről is hamarosan írni fogok.

Zentai Anna

Kép: Carol Cavalaris