Kérlek, most légy türelmes a másikkal!

A hirtelen, nagy erővel érkező Vízöntő energia, ami februárban még tovább fokozódik, beindította az a mély tisztulási folyamatot, ami a legbensőbb, legmélyebb, gyermekkori, születéskori, magzatkori élményeket, a tudat alatt hordozott tartalmakat érinti. Ezek úgy aktiválódnak, hogy történik valami kint, a külvilágban, amire az a sérült, fájó kisgyermek reagál bennünk, aki még nincs megvígasztalva. Az a lélekrészünk, aki nincs meggyógyítva. Ezért van az, hogy felnőtt emberek egyik pillanatról a másikra kikelnek magukból és vagy érzelmi mélypontra kerülnek, vagy indulatba jönnek és dühöngenek.

Ilyenkor a felnőttben az a kisgyermek sír, aki vígasztalatlan.

Próbáld ezt megérteni, ha ilyen helyzettel találkozol és légy együttérző, megértő a másikkal! Természetesen amellett, hogy a jelen helyzetet is határozottan, akár a határaidat megtartva kezeled.

Minden egyes jegynek a vele szemben álló jegy a kiteljesítője! A Vízöntőnek így az Oroszlán. Akkor működünk magas szinten, amikor e kettőt együtt tudjuk megnyilvánítani és amikor ezeket a minőségeket nem kint, hanem bent működtetjük. Vagyis jelen esetben például akkor, amikor ahelyett, hogy megítélnénk, vagy provokálnánk a másikat vagy elhatárolódnánk érzelmileg (alacsony vízöntői minőségek), inkább a feltétlen szeretettel állunk hozzá (magas szintű oroszláni minőség) és szem előtt tartva azt, hogy a jelen helyzet csupán beaktiválója annak, ami az ő mélységeiben van, már tudatosabban tudjuk azt kezelni.

Légy hát megértő! Kezeld a helyzetet saját önbecsülésed tudatában, de becsüld őt is, azt a gyermeket, aki benne sír – mert a felszín csupán látszat, a dolgok sokkal mélyebbről erednek, mint látszik, legközelebb pedig fordul a kocka és meglehet, hogy te kerülsz majd ugyanebbe a tisztulási folyamatba. Minden kapcsolatban, párkapcsolatban, barátságokban, családban is így zajlik ez, egymás segítői, támaszai lehetünk, ha megnyitjuk a szívünket és nyitottan állunk egymáshoz.

Zentai Anna

Kép: Pinterest