Itt a vége! – 2024. február 27. kedd – 28. szerda – 29. csütörtök – Nap-Merkúr-Szaturnusz együttállás

Az elmúlt időszak nagy és mély tisztulásai elvezettek oda, hogy most nyugodt szívvel – vagy ha kelletlenül is, de legalább határozottan és céltudatosan – nemet tudjunk mondani mindarra, ami már nem szolgál.

Talán sokáig jó volt, ideje volt, folyamatban volt… De az is lehet, hogy már eddig sem kellett volna, hogy legyen. Bármi is legyen az, vagy bármik is legyenek azok a dolgok, minőségek, amikről szó van… most ki kell mondanunk a nemet, hogy nemesedjünk, hogy nemsokára magasabb szintre léphessünk, amikor eljön az ideje!

Érdemes most összegezni és számot vetni. Végiggondolni azt, hogy milyen minőségben működtünk, hogy volt-e bennünk megfelelési kényszer, önsajnálat, félelem, kötés, függés, kétség, szorongás, bizalomhiány, áldozatiság, mártírszerep, szegény én játszma, önzés, ragaszkodás, stb.? Mert ezek is vezethettek a kialakult állapothoz. Most azonban ideje váltani, méghozzá úgy, hogy határozottan, világosan és egyértelműen kimondjuk, közöljük a lényeget!

A Halak jegyében összeolvadó Nap, Merkúr és Szaturnusz a szerdai napon kerül egzakt együttállásba. A folyamat így néz ki:

09:44 – Nap-Merkúr együttállás, 21:51 – Merkúr-Szaturnusz együttállás, 22:27 – Nap-Szaturnusz együttállás.

Nem érdemes tovább halasztgatni. Érdemes viszont többre értékelnünk saját magunkat! Például a megfelelések helyett. Például a túl sok teher vállalása, dédelgetése helyett. Például a szűkség és hiány illúziója helyett.

Ideje van tehát kimondani a végszót, lezárni azt, ami méltatlan, idejétmúlt, aminek most érezhetően lejárt az ideje!

Ideje van ugyanakkor, más olvasatban annak is, hogy nagyon mély és szép, lelkiséggel, érzelmekkel gazdag beszélgetéseket folytassunk! Nem csak lezárulhatnak dolgok (azok, amik már szükségtelenek, nem önaznosak), hanem akár el is indulhatnak (azok, amik önazonosak és az egység élményét adják számunkra). Nagyon mély, ám lényegre törő, tisztázó beszélgetések zajlanak most!

A Hold kedden a Szűz csillagkép alatt jár, előrelépéseinket támogatja, egyben a Mérleg jegyében társunk lelkére és párkapcsolati egyensúlyozásra hangol. Szerdán megérkezik az Angyali Szűz halovány fényű birodalmába, nem véletlen hát, ha mi is belső késztetést érzünk arra, hogy jobb emberré váljunk, szintet lépjünk és ezért merünk tenni is. Csütörtökön is az Angyal csillagai alatt jár a Hold, égi segítőink így könnyedén és erősen üzennek nekünk.

Zentai Anna

Kép: Pinterest