Isteni szerelem – Vénusz-Neptunusz kvadrát – 2023. május 04.

Ma este (19:42-kor) egzakt a Vénusz és a Neptunusz kvadrát fényszöge, amiről sokan sokfélét írnak, mindenki olyan szűrővel, ami a saját egyéni sérüléseiből, elakadásaiból, még meg nem értett tapasztalásaiból, vagy fel nem dolgozott élményeiből is származhat. Tisztázzunk valamit, egyszer és mindenkorra: egy égitest, egy égi jelenség soha nem lehet az ember számára eleve jó vagy rossz, a kozmosz nem az a szint és nem az a működés! Az égbolt fénnyel írt, gyönyörű jelképrendszere a Teremtő üzeneteit közvetítve, csupán azt mutatja meg, mik azok az energiák, amelyek most a térben rezegnek! Ebből nem lehet olyan állításokat levonni, ami fizikai történésre, vagy valakinek a konkrét megélésére vonatkozhat (de, lehet, csak nem korrekt és nem etikus). A puszta, elemi energiákat, rezgéseket elehet tudni és ezek földi megnyilvánulása, megélése attól függ, hogy az ember maga milyen frekvencián él és hogyan tudja fogni – mint egy rádió adó-vevő – a kozmikus jeleket és hogyan játssza azt le önmagának! Vajon ki mennyire van elhangolva önmagához képest? Ki mire van hangolva? Ki milyen tisztán szól? A jel adott. A frekvenciánk rajtunk múlik!

Maradjunk a puszta tényeknél. A Vénusz, a termékenység, szépség, harmónia és szerelem bolygója a Tejúton jár, az Istenek Útján, a Felemelkedés Útján, Csaba Királyfi Útján, Tündérek Útján! A Tejút ontja az emberi létezésnél magasabb szintű, isteni erőket, általa tudunk felülemelkedni önmagunkon, saját lehúzó gondolatainkon és megszokott reakcióinkon is, általa léphetünk ki ördögi körökből és élhetünk meg mély beavatásokat, élményeket. Ez az energia van most jelen ebben a csodálatos bolygóaspektusban! Már kapjuk a beavatásokat abból, hogy nőként mennyire éljük meg nőiségünket, férfiként mennyire tiszta és rendezett a női minta, ki mennyire termékeny abban, amit eleve hozott, meg tudjuk-e élni a földi örömöket, hogyan bánunk a Természettel, megtaláljuk-e a szépséget, megteremtjük-e a valódi harmóniát az életünk minden területén, értjük-e a kapcsolatainkat és harmóniát élünk-e meg bennük?

A Neptunusz a lélek valódi, tiszta arca, sokkal mélyebb és tisztább, mint a Hold. Kérdés lehet az is, hogy ki mennyire őszinte önmagával, mennyire meri megélni igaz, valódi érzéseit és kimutatni, kifejezni, élni azt kifelé is? Az ikrek Vénusz szól arról is, hogy kinyilvánítsuk vágyainkat, a halak Neptunusz a belső lelkivilág és képzelet teremtő ereje. A Vénusz csillagképileg Nimród csillagai alatt jár, most fogja elérni a Betelgeuse csillagot, Nimród vállát, ami az isteni minőség felvállalásának az ideje!

Vajon vállaljuk az isteni szerelmet? Vajon vállaljuk valódi önmagunkat? Vajon éljük a szakralitást is az anyagban, vagy csak az anyagi javak felszínes kergetése, a látszat-kapcsolatok kötik le teremtő energiáinkat?

A lélek most erősen üzen, hív, mutatja most is az utat. A kvadrátban erőpróba is van és teremtő erő is, hiszen földi eredményhez energiát kell kifejteni, így valósíthatjuk meg a lélek hívását!

Ez a fényszög mesél arról is, hogy most vizsgázhatunk abból, mennyire tudunk együttérzőek lenni egymással, mennyire léptünk, vagy lépünk ki áldozatprogramokból és szegény én-nyavalygásból és mennyire dolgoztuk fel a múltat, megvalósítottuk-e már szívünk igaz vágyait? Ha igen, akkor rendkívül mély és tiszta lelki harmóniát, belső békét, elégedettséget érezhetünk, erőteljes művészi alkotó erővel, ihlettel.

Ha régi csalódás-élmény jön vissza, állítsuk meg a negatív gondolatokat, figyeljünk teremtő energiánkra, kerekedjünk felül önnön erőinken és helyezkedjünk át a hála és befogadás állapotába! A finom (női) minőséget, az érzékenységet, a lelkünkben való bizalmat, a befolyásolhatatlanságot, a kétségek nélküliséget, a lelki erőt, a finomságot és gyengédséget gyakoroljuk! Vegyük észre a szépséget és helyezzük vissza a lelkiséget, a szakralitást az életünk minden területére!

Ha olyan vágyat érzünk, ami még nem valósult meg fizikai szinten, figyeljünk lelkünk hívására, iránymutatásként gondoljunk lelkünk igényeire és gondoljuk át, mit tehetünk a fizikai síkon azért, hogy méltó módon éljük az életünket! Ebben biztosan fontos szerepet játszik majd a befogadás, az együttérzés, a gyengédség is, a birtoklás és erőszak helyett!

Zentai Anna

Kép: Pinterest