Isten hozott, november!

Isten hozott, November!

A Nap a mélységek meglátásából fakadó hitet és bölcsességet,
a Merkúr az angyali segítő erőket és az igazságok kimondását,
a Vénusz az istenihez való kapcsolódást,
a Mars a mélységekből fakadó erőt,
a Jupiter a múlt tisztázását,
a Szaturnusz az alázatosságot és a felvállalást,
az Uránusz pedig az anyagi világtól és külsőségektől való függés elengedését, a karmatisztítást és felszabadulást hozza el nekünk ebben a hónapban!

A Nap az Angyal csillagait elhagyva kezdi meg útját novemberben, majd 6-án a Mérleg alá érkezik. Már a 4-i újholddal megkezdődik egy jelentős időszak ragyogó nyitánya! E napokban a beavatás kapujában áll a lelkünk, az elkövetkezendő beavató és felemelő folyamathoz most kapjuk meg a múltra való rálátást, a szívünk mérlegre kerülését, a kapun való belépéshez szükséges elengedések és felismerések zajlanak! 23-tól indul majd be igazán a folyamat és egész decembert magába foglalja majd.
Magasabb szempontból ebben a hónapban egy szellemi utazáson és fejlődésen megyünk végig. A hónap első napjaiban a vezérlő elv motiváló, inspiráló ereje hatja át a lelket, a távolba, előre nézve, céljaink tudatában indulunk neki ennek az útnak és a napi teendőknek. Hó végére pedig már sok minden, amit csak elképzeltünk, élni fog és működtetni fogjuk, ekkor már a termékeny szellemiségbe érkezünk, anyagba is ültetjük a hó első felében-háromnegyedében generált energiákat.

Ami időnként kérdésként merülhet fel bennünk, hogy adott esetben megszólaljunk-e, elmondjuk-e, kimondjuk-e, megbeszéljük-e, ami bennünk van. Ha ez igaz és tiszta (érzés, gondolat, információ), akkor ez az út, ehhez csupán felvett gátlásokat kell leküzdenünk. Igazságérzetünk erős, a bizalom, az erkölcs, a becsület kívánhatja sok esetben, hogy megtegyük, amit kell. Tanulunk igaz emberré válni, oly értelemben, hogy régen talán nem arra tanítottak, hogy kifejezzük, ami valójában a lelkünkben van és ami tudható, holott éppen így jönnek rendbe az addig feszült helyzetek és így oldódnak meg dolgok.

A hónap közepe mutat erőteljesebb megéléseket, egy tisztító hullám söpör végig rajtunk, aminek célja, hogy felszabadítson, hogy könnyebbek legyünk és szellemileg emelkedettebbek. A 4-i újhold már ad egy kis ízelítőt, ami után 6-án el lehet végezni a kapcsolataink kiegyensúlyozását, a békülő, vagy harmonizáló beszélgetéseket. 10-én erőt meríthetünk elképzelésekből és szavakból, de erőt adhatunk másoknak is. 12-én jutunk el egy folyamat tetőpontjára, amikor is feltárulnak a mélységek, kiderülnek a titkok, ráláthatunk saját legtisztább érzéseinkre. Az intimitás és meghittség kiemelt ideje is eljön ekkor. A tisztázó beszélgetéseket elhozó 13 és az igazságokra rálátást adó 15 már előszele a 17-i csúcspontnak, ami erőteljes lesz, főként szellemileg. Ha azt szeretnénk, hogy minden a legnagyobb rendben történjen e napokban, akkor ne féljünk élni azt, ami valójában a lelkünkben van, kiállni magunkért, szabad akaratunkért, szívünk igaz és tiszta vágyaiért, merjük élni a bennünk élő szenvedélyességet, túllépni évszázados dogmákon, mások előítéletein, merjük felszabadítani magunkat és egy más, könnyedebb nézőpontból, szeretve tekinteni önmagunkra! 18 a mély beszélgetésekre ad inspirációt, 19 pedig már egy újabb tetőpont, amikor párkapcsolati tisztulás zajlik és a vágyak felszabadítása történik meg. Ami jólesik, éljük meg szabadon, ne legyenek elfojtások, ítélkezések – önmagunk felett sem! Az ekkor kiteljesedő telihold az életörömök élésére, szerelemre és alkotásra, valamint önazonosságunk élésére ösztönöz, saját magunk felszabadítása által, az élet ajándékaira való nyitottsággal, illetve a másokon való, önzetlen segítés által is.
20-án kimondásra kerülhetnek az igazságok, tisztázható a múlt, 21-én pedig gyógyulás és megújulás vár a kapcsolatokra és a belső gyermekünkre. Megérthetjük a háttérfolyamatokat is. 28, illetve ennek estéje és 29 a legkiválóbb napok arra, hogy ha fontos mondandónk van, akkor közöljük, megbeszéljük, szeretettel és nyitottsággal, világosan kimondjuk – ekkor a megértés tisztasága is velünk van, gyógyulást hoznak a szavak! Mélységeinket, lelkünket intenzíven érik az élmények, figyeljük azt, hogyan és mire inspirálnak! A tiszta érzések nyílt, egyenes kifejezésének ez az ideje.
30 teljes elsimulást, harmóniát hozhat minden téren, szellemileg és kapcsolatainkban is. Sok mindent megérthetünk és ez békét ad a léleknek is. Feltárulnak az útmutatások az elkövetkezendő időszakra….
…és az élet megy tovább…

Zentai Anna 

Kép: Pinterest