Húsvéti előrejelzés – 2017.04.14. – 04.17.

Húsvéti előrejelzés – 2017.04.14. – 04.17.

húsvét2

Belső világunkra, lelkünkre való figyelem idejét éltük az elmúlt időszakban és így lesz ez még május elejéig (Nap a Cet – belső elvonulás csillagképe – alatt). Hó végére már tudatosulni fog bennünk, mit is érzünk valójában, mi zajlik a belsőnkben, letisztulhatnak az eddig kérdéses-küzdelmes belső vívódások (Nap a Cet mélyből felbukkanó fejénél, április 27-től).
A Húsvét ebbe az újjászületési folyamatba rendkívüli energiákkal érkezik az idei évben! Nagypénteken, 14-én mindenképpen érdemes böjtöt tartani, kevés ételt, sok tiszta vizet magunkhoz venni, hiszen a tisztulás ereje most nagy erőkkel van jelen és a testi tisztulás még teljesebb szellemi megértésekhez és felismerésekhez segít. A Nap-Uránusz együttállása megvilágosodást, hirtelen és váratlan, meglepetésszerű élményeket, jelen helyzetünk, életünk rendszerének teljes átlátását hozza és cselekvő teherletételt. Ideje tiszta teret készíteni azon minőségek számára, amelyeket hamarosan életünkbe engedhetünk.
15-én a Vénusz direkt irányba fordul a Napúton, így ismét a hétköznapi cselekvéseinkkel egy ritmusba kerülnek a női erők, a párkapcsolati megélések, a művészi tevékenységek, a harmóniára, szépségre irányuló törekvéseink. Mai álmaink a legmélyebb szeretetről árulkodnak! Kora délután mélyebb érzelmi áramlatra lehet számítani, érdemes teret engedni az érzéseknek, mélyre ható tisztulás lehet az eredménye.
16-án, Húsvét vasárnapján a lelkünket, érzésvilágunkat, hangulatainkat megjelenítő Hold már teljes valójában a Tejúton jár. Gyógyító erőtérbe kerülünk, lelkünket és anyasággal-nőiséggel kapcsolatos szerveket gyógyíthatunk ekkor. Ezekkel a beavató, felemelő Tejút-erőkkel oltja belénk a Hold az inspirációt a további tisztító cselekvésekhez és rálátásokhoz, a felszabaduláshoz. Most már távolodunk valamitől… Az esti órákban képesek vagyunk érzékelni a lélek legapróbb rezdüléseit is, jelen lenni a lélek szentségének.
17-én Húsvét hétfőn jól figyeljük és jegyezzük meg álmainkat! A Vénusz és a Mars egységbe alkotó erejével köszönt ránk ez a nap. Nő és Férfi, termékenység és növekedés, érzéki vágy és akaraterő, béke és küzdelem energiái fonódnak egybe. Eddig élt tapasztalatok, élmények után megértésre kerül sor. A Vénusz a visszaúszó hal és a Pegazus alatt, a Főnix csillagzat felett, a Mars pedig már a Bika csillagképben járva kapcsolódik egymáshoz. Délután a Nap és a Szaturnusz felemelő, inspiráló ereje által tisztán ráláthatunk sorsfeladatainkra, önkorlátozó magatartásainkra, melyekből együttal a Nap fényerejével ki is léphetünk. A Nap a felfelé úszó hal fonalának fényes csillagával együttállva már erőt ad ahhoz, hogy kiemelkedjünk azokból a félelmeinkből, melyek még visszahúznának mélyebb, zavarosabb lelkiállapotba. A Kígyótartó gyógyító erőterében járó Szaturnusz által pedig minden félelmünket feloldhatjuk, begyógyíthatjuk!
A Hold már leérkezik a Tejútról, lehozva ezzel az isteni tudást és lelki erőt a hétköznapi megélések szintjére.

Zentai Anna
asztrozófus