Hogyan lesz minden jó?

Mi lesz az életemmel?
Hogyan lesz minden rendben?
Hogyan éljek, mit csináljak, hogy minden jó legyen?
Mitől fog működni és megoldódni minden?
Hogyan óvhatjuk meg magunkat minden bajtól?
Hogyan lesz minden jó?
20210501_151725
Ha benned is felmerültek hasonló kérdések, akkor ez a cikk neked szól.
Azt szokták mondani, hogy nincs tuti recept mindenre.
Mégis van.
Én megtaláltam, így megosztom veled is.
Ide idézem tanítóm, Paksi Zoltán mondását, mert velősen igaz és mert nagyon idevág: az élet legnagyobb mágiái a legegyszerűbb dolgokban rejlenek! Így van ez mindennel. Bármire is kerestem megoldást eddig, csak addig nem találtam, amíg azt hittem, hogy valami naaaagy, távoli, bonyolult, mély, nehéz dologról van szó… és nem. Egyáltalán nem így van. Sőt, az igazi megoldások a legegyszerűbbek és már az orrunk előtt vannak. Most is.
 .
Én nem féltem eddig sem. Eleve tudom, hogy nincs mitől. De volt egy-két nap, amikor elmerengtem azon, hogy ez ugyan rendben van, de a jövőmet is szeretném biztonságban, jólétben tudni, bármilyen körülmények is jönnek. Vajon mi kell ehhez?
Keresve a megoldást, átgondoltam azt, hogy azok, akiknek bármikor, bármilyen helyzetben is sikerült megmenekülniük, vagy jóra fordítani mindent, ők vajon hogyan csinálták? Ez volt a kulcs, az indító gondolat… megnézni, hogy másoknak HOGYAN SIKERÜLT?
 .
 Jópár különleges, megindító, megható történetet ismerünk. Gondoljunk csak Szepes Mária néni életére, a háborús évek alatt történt megéléseire… sok történet ismerhető filmekből, dokumentumfilmekből, de még az ismerőseink, sőt a családtagjaink, barátaink között is lehetnek olyanok, akikkel csodálatos megmenekülések történtek. Olyan helyzetek, amikor nagyon nehéz külső körülmények ellenére az ő egyéni útjuk mégis jóra fordult és ment tovább. Elgondolkodtam, vajon mi a közös ezekben a történetekben? Mi az, amit én is megtanulhatok belőlük? …és rájöttem:
 .
Mindannyian a belső hangjukat követték az adott helyzetben.
 .
Így, ilyen egyszerűen. Az is, aki spirituális volt, az is, aki egyáltalán nem volt az. De ott és akkor, amikor helyzetbe kerültek, amikor közel volt a veszély, amikor valamerre haladni, menni, dönteni kellett – akkor az érzéseikre hallgattak!
 .
Tudjuk, hogy valójában ez az egész földi játéktér erről szól: hogy megtanuljunk figyelni a lelkünk hívásaira, a láthatatlanul jelen lévő belső vezettetésre, hogy kiiktassunk minden kívülről jövő, ettől eltérítő hatást és azt éljük és úgy, amit és ahogyan belül jónak érzünk! A lelkünkben, a szívünkben!
Így kellene ezt tennünk a mindennapokban – és tesszük is nagyon sokan. Akik pedig nem teszik és még engednek a félelmeiknek, a megfelelési kényszereiknek, az elme eltérítő szándékainak, azok éles helyzetekben tapasztalják meg ugyanezt. Éppen ezek az éles helyzetek azok, amik megadják az utolsó lökést ahhoz, hogy a szívünkre hallgassunk és eszerint éljünk!
 .
Nem azt kell nézni, hogy majd mi lesz. Nem azt, hogy ‘vajon mi fog jönni még’… hanem elég csak tudni azt, hogy bármi is jön, a lelkem, a belső iránytűm pontosan jelez és mutatja a helyes utat! Nem véletlenül mondjuk, hogy A SZÍVÜNK DIKTÁL! ..az elmének ezt csupán el kell fogadnia és menni a belső hívás után.
Mert mindig és mindenkor, minden helyzetben az a fontos, hogy itt és most mit mond a lelkem!
Így lesz minden jó.
Tudd, hogy bármi jön, meg fogod találni a kiutat, a megoldást – ott és akkor!
Sőt, ha igazán átlátod az egész folyamatot, akkor rájöhetsz: lehet, hogy már sokkal előbb úgy alakítja a Teremtés, a Jóisten, vagy hívjuk akárminek is, hogy olyan dolgok jöjjenek eléd, amelyek később segíteni fognak. Ezért KELL mindig, minden pillanatban, a kis dolgokban is, a hétköznapokban is a belső iránytűt követni!
 .
Nem baj, ha elsőre nem megy. Majd megy sokadszorra. Majd meglesznek a saját bőrön élt tapasztalatok és akkor már magától értetődő lesz a hit és a bizalom. Mert azt nem lehet erőltetni. Csak felébred.
 .
EZ az élet nagy tanítása
hinni önmagadban – bízni abban, amit érzel – és követni a szíved.
 .
Zentai Anna
 .

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.

A 2021-es év második harmadévére szóló, részletes asztrozófiai útmutató megrendelhető, minden ezzel kapcsolatos részlet és a rendelés menete az alábbi linken található: