Hogyan kerülhetem el a baleseteket?

hedi slimane

“Hogyan kerülhetem el a baleseteket?”

Ezt a kérdést, még évekkel ezelőtt, egy abszolút materiális gondolkodású férfi tette fel nekem, aki azért keresett meg, mert azt várta, hogy én, mint asztrológus, majd konkrét választ adok neki erre a kérdésre.

Ilyenkor szoktam nagy levegőt venni, hátradőlni és lelassítani – na jó, akkor kezdjük az alapoktól és tegyük rendbe a dolgokat!

Életünk minden történése üzenet. Minden, ami rajtunk kívül van, ami velünk történik, mind üzenet, önmagunktól, a bennünk élő teremtőtől, saját magunknak. Így minden baleset, betegség, minden történés jelzés értékű üzenet. Az üzenetek (lásd: történések) lehetnek kellemesek és kellemetlenek – traumatikus nyilván nem egyik napról a másikra lesz, hanem akkor, amikor már nagyon sok időn át, nagyon sok üzenetet nem voltunk hajlandóak tudomásul venni.

Ennek értelmében máris átfogalmazhatjuk a kérdést, ami valójában így hangozhatna: “hogyan kerüljem el, hogy ne üzenjek magamnak?”

Olyan ez, mint a rémálmok. Amikor nem figyelünk az egyszerűbb, normál álmaink üzeneteire, a lelkünk üzeneteire, útmutatására, akkor a tudatunk áttér a sokkolás módszerére, mert egyre sürgetőbbnek érzi, hogy vegyünk észre valamit, amit eddig nem! Egyszerűen olyan módszert választ, ami jobban felkelti a figyelmünket. Ezért jönnek a rémálmok – hogy most már aztán tényleg figyeljünk valamire! Mondhatjuk azt is, hogy a rémálmok üzenete nagyon is pozitív, nagyon is valami jó dolog felé akar terelni, csak azért lett a sokkolás a módszere, mert a “halkabb” útmutatásra nem hallgattunk. Vagy hozhatjuk példának azt is, amikor a gyereket reggel ébresztgetjük, hogy keljen már fel, mert suliba kell menni. Ha a finomabb, halk szóra nem hallgat, akkor egyre erősebben noszogatjuk.

Így van ez a teremtett életünkkel is. Leszületésünk előtt eleve megírtunk magunknak egy ‘sorsprogramot’, ám itt, a földi életben szabad akarat (szabad választás) van, így akár el is térhetünk tőle. A program, amivel jöttünk, tehát adott – ezt oltottuk bele a lelkünkbe, tiszta lelki hívásként, ezt oltottuk magunkba, igaz vágyakként. Aztán jön a földi élet, meg a sok külső elvárás, meg a családi-társadalmi minták és az egó (=félelemtől vezérelt én) olykor felülírja a lelki hívásokat.

Ilyenkor van, hogy elkezdjük finoman figyelmeztetni, ébresztgetni saját magunkat. Nem, nem a sors b*szogat! Nem külső erők és hatások, nem a másik ember, nem átkok meg egyéb külső tényezők – hanem a saját teremtő erőink működésével szembesülünk.

Ily módon aztán érvényét is vesztette az a kérdés, hogy ‘hogyan kerüljük el a baleseteket’, stb. kéretlen tapasztalásokat, hiszen ha ezzel a működéssel tisztában vagyunk, akkor nem aggódunk ezek miatt. Mert hogy a teremtés egyszerű:

Ha a lelked akaratát, az igazi vágyaidat, a szívedet követed, akkor minden jól alakul.

Ha nem, akkor bármikor változtathatsz, ha akarsz. Ha meg nem, hát nem. Jogodban áll bárhogyan is dönteni.

A valóság az, hogy a lélek sokkal, de sokkal fontosabb tényező, mint azt általában hisszük. Minden tőle teremtődik és jelenik meg, minden általa létezik. Ő az igazi iránymutató, ő az elsődleges. Ezt mélyebben végiggondolva már érezhető, mi is jelenti az igazi ‘felelősségvállalást’! Nem, nem az anyagi, pénzügyi háttér biztosítása, meg a látszat-kapcsolatok színjátékából merítkező, szerepjátszós magatartásformák. Hanem a lelkünkre való hallgatás.

Igazán felelőssé akkor válunk, amikor azt, ami a lelkünkben valójában van, merjük látni, tudni, felvállalni, kinyilvánítani és élni. Sorsunk irányítójává akkor leszünk, amikor a valódi lelki hívásaink ismeretében élünk és cselekszünk. Ki lehet próbálni, milyen nehéz – és mekkora megkönnyebbülést, felszabadulást, teljességet tud adni mindez.

Ki akarod kerülni a baleseteket, meg a betegségeket? Hát akkor élj a lelked szerint. (Esetleg dolgozhatsz azon, hogy amit az egód nem akar látni, azt merd látni. Kismillió módszer van ma már erre, bármilyen oldás ajánlott.) Ennyit tehetsz – és ezzel mindent meg is tettél önmagadért.

Ui.: konkrét esetekről ugyebár itt nincs szó. Aki konkrét kérdéssel, helyzettel szeretne tisztába jönni, annak privát levélben tudok olyan segítőt ajánlani, akinek egy történés hátterét látni nem jelent problémát.

 

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Hedi Slimane