Hétvégi csillagüzenetek – 2023. augusztus 26. szombat – 27. vasárnap

A Nap a feltétlen szeretet erejével töltekezve, tovább folytatja égi útját az Oroszlán csillagkép birodalmában. Innen világít rá a Szaturnuszra, aki édestestvéreként az általa ragyogtatott fényt segít most még hatékonyabban a hétköznapokba ültetni. Minden olyan cselekvésünkben, munkánkban, teremtő folyamatban, amikor a szívünk igaz vágyát, az általunk értéknek tartott, kiteljesítő dolgokat hozzuk létre és éljük az anyag világában – akkor ezt a szaturnuszi erőt működtetjük. Vele jár a határok megfelelő kezelésének megtanulása is. Egyszer olyan helyzetbe kerülhetünk, amikor legyőzve félelmeinket, el kell hagynunk a megszokott dolgokat, reakciókat és magatartást – máskor pedig, ha már tudjuk, hogy mi az, amit egyértelműen akarunk, határozottá is kell válnunk és meghúzni a szükséges határokat annak érdekében, hogy teremtéseink, alkotásaink valóban az elképzelésünk szerint, jól alakuljanak.

Az is meglehet, hogy könnyebben ránktalál most a lelassulás, a csend, a jelenlét megélése. Ez mindig a rendelkezésünkre áll, de szaturnuszi időkben még hangsúlyosabban elérhető állapot. Meglehet, hogy szépen, egyensúlyban tudunk most haladni dolgainkkal úgy, hogy egyszer a cselekvés, a munkálkodás idejének engedünk, egyszer pedig a feltöltődésnek, tisztulásnak, jelenlétnek. Ideje jön ezen a hétvégén annak is, hogy aktívabban foglalkozzunk köveinkkel, ásványainkkal, különösen, ami ezek tisztítását illeti. Aki pedig önismereti utat jár, ráláthat most arra is, hogy hol vannak számára azok a határok, amelyeket érdemes meghalandi és hogyan kerültek egyáltalán oda… ezek a felismerések a megoldást, a tisztulást is magukkal hozzák.

Szombaton a Hold a Kígyótartó csillagai alól a Nyilas csillagterébe érkezik. A magasabb erők felvétele zajlik, egyben szellemi szinten is a felkapcsolódás a magasabb szférákhoz és egyszerű dolgaink, élethelyzeteink magasabb, tágabb megértése.

Vasárnap is a Nyilas csillaterében jár a Hold, de itt már a (lelki, érzelmi) erők kiárasztásának, kiáradásának van ideje. Tanulhatunk és taníthatunk is az élet dolgairól, az idő most kedvez annak, hogy amit már tudunk, ne maradjon láthatatlan, kihasználatlan… ideje a gyakorlatban élni azt!

Vasárnap kora délután a Mars a Mérleg állatövi jegyébe lép, a Szűz csillagkép alatt. Ettől kezdve a fürge Merkúr után, már a finom és érzéki Vénusz uralkodik a marsikus erőkön. Némileg szelídül, ám határozottabbá is válik az akarat, ami mostantól elsősorban az emberi kapcsolatokra, ezek alakulására, harmonizálására, illetve külső-belső egyensúlyunk megteremtésére irányul.

Zentai Anna

Kép: Pinterest