Hétvégi csillagüzenetek – 2022. szeptember 30. – október 01. – 02.

Igen erőteljes hétvége érkezik, amelyen belül most órára részletezve bontok ki, érdemes végigolvasni az útmutatót és figyelni a megadott időszakokban!

A Nap és a Vénusz közeledő együttállásának erőterében vagyunk már. E két égitest a Mérleg jelében, a Szűz csillagkép alatt találkozik és egyesül hamarosan! Tiszta, világos rálátást ad nekünk ez az idő a kapcsolati-párkapcsolati helyzetekre, működésekre! A Nap éltető ereje fonódik össze a nőiség megélésével, ami az önmagával és vágyaival harmóniában élő hölgyek számára csodálatos megélés! Ragyoghatunk, lubickolhatunk a női energiákban! A férfiak ugyanakkor a nőkről alkotott képet, mintázatokat csiszolhatják. Ám mindkét nem részéről érdemes megfigyelni azt, hogy miben érzékelik most a kiteljesedettséget, a vágyak megélését (vagy annak lehetőségét), illetve miben és hol van lehetőség tisztán rálátni arra, hogyan is működnek valójában az emberi kapcsolatok! A Mérleg jelben haladó Nap most a külvilág általi tükröződéseinkre hívja fel a figyelmet. Egyensúlyt keresünk és építünk, elkezdünk felkészülni a téli hónapokra, begyűjtve azt, ami ehhez fontos lesz, menedéket keresve. A Nap mögött a Szűz csillagkép ugyanakkor azt is üzeni, hogy ezen a hétvégén még az idejétmúlt, fényt már nem képviselő dolgainktól van ideje, nagy lépéssel elrugaszkodni! A Fény felé indulunk, amit csakis a felszín mögötti, láthatatlan szinteken fogunk megtalálni hamarosan…

PÉNTEK – Pénteken a Hold reggel 8 és délután 15 óra között elhalad a Skorpió csillagkép olló-csillagai alatt. Ekkor történnek meg lelkünkben azok a leválások, amelyek szükségesek a felemelkedéshez, a szintlépéshez – ahhoz, hogy már ne az egó, hanem a szívünk vezettetésének engedjünk! Az esti órákban a női és férfi minőségek, illetve az apa-anya minőségek finom harmonizálódása történik meg. Lelkünk igazságait a kapcsolatainkban megélt felismerésekkel vethetjük össze. A késő esti órákban a Hold együttáll az Antares csillaggal, a Skorpió vörösen ragyogó szívével, ezidőtájt (kb. fél tizenkettő körül) a 6. ház csúcsán. Ezen a késő esti órán érdemes a lelkünkre hangolódva megfigyelni, mi jelenti most számára az igazságot, a tiszta, igazán mély, feltételek nélküli szeretetet és szerelmet, az életet adó, erőt adó érzelmeket! Vajon mi adja az erőt a lelkünknek? Hogyan, mit érdemes most mélységeiben megváltoztatni ahhoz, hogy ezt az éltető erőt működtessük a hétköznapokban? Érezhető most, hogy mit van ideje rendberakni, hogy hol van a helye a lelkünkben a dolgoknak és egyáltalán – hol a helye a szívünknek igazán!

SZOMBAT – Eseménydús ez a nap, főleg lelki értelemben. Kora délután érezni tudjuk, minek jött el az ideje, segítő, támogató erőket kapunk függetlenedéshez, határhúzáshoz, felszabaduláshoz. Rá tudunk érezni apró lelki rezdülésekre is! Ezen a délutánon szinte egészen késő estig nagyon erős energiák érkeznek, amelyek lelki próbák eredményeként kézzel fogható eredményeket hozhatnak! 17 óra körül lesz ez talán a legerőteljesebb! Egy nagy, égi négyszög alakul ki az égen: a Hold, a Merkúr, a Mars és a Neptunusz kapaszkodnak össze. Változó minőségű ez a kereszt, tehát a megismert tudás, a kapott, vagy megértett információ hozza működésbe a változásokat, ez által tudatosodunk és fejlődünk. Ha nehéznek is tűnik, mindenképpen érdemes merni beleállni abba, amit képviselünk, főleg lelkileg, érzelmileg! Egy erőpróba is ez most, szól arról, hogy merjük-e a valódi önmagunkat adni, kifejezni ezt és képviselni, senkitől nem befolyásolva, a világban, a kapcsolatainkban? Merünk-e kiállni igaz akaratunk, vágyaink és gondolataink mellett? Visszatérő lelki minőségek, múltból továbbsegítő, előre vivő beszélgetések, fontos meglátások és saját külső-belső világunk uralásának képessége segíti ezt a folyamatot.

Ezen kívül ma este egzakt (20:13-kor) a Vénusz és a Jupiter szembenállása is, amely a kapcsolatokban rejlő igazságokra mutat rá, egységbe kívánja hívni az ősbizalom és az isteni igazság és tudás erejét! Érezhetjük azt is, hogy biztos tudásra vágyunk, biztosat akarunk tudni – ez lehet, hogy a későbbiekben fog megtörténni. Kapcsolatok kívánnak rendeződni és a helyükre kerülni, ez kiegészül azzal, hogy ideje a nyílt és őszinte, de jóindulattal és bizalommal tett beszélgetéseknek és megnyilvánulásoknak. Tanítások érkeznek, megérthetünk magasabb összefüggéseket a kapcsolatainkban, ami új irányba indíthat el. Múltból hozott tudás és eddig fel nem fedezett igazság kíván teret nyerni. Fizikai szinten most fontos a mértékletesség, bánjunk csínján az élvezetekkel! Szintén szombaton este, 20 és 21 óra között történik meg a Hold együttállása az Unukalhai csillaggal, a VII. házban, ami a kapcsolatok gyógyításának, a lélekből való kapcsolódások gyógyulásának az ideje. A hétvége legnagyobb gyógyító erői ekkor áramlanak ki.

VASÁRNAP – Délelőtt (11:09) a Merkúr direkt irányba fordul, így mostantól, az elmúlt időszak megértéseire alapozva, megindulnak a beszélgetések, üzenetváltások a gyakorlat szintjén is. Itt is a délutáni órák lesznek erősek! Ezen a napon egy nagy égi háromszög (T-kvadrát) áll fel, amelynek alapja a Vénusz és a Jupiter szembenállása és csúcsán a Hold ragyog! (A Vénusz már a Nappal közeledő együttállásban.) A Hold a Kígyótartó csillagkép alatt elhaladva, a Kígyó Farkához érkezik, ami az ösztönös és öntudatlan működéseink kézben tartása, illetve ezzel való teremtés helyszíne. Bármi is történik, a megoldó erő most a Kígyó Farka alatt járó, bak Hold! A lélek érzékelése, az érzések, érzelmek világában való jelenlét, érezni azt, hogy minek jött el az ideje, együtt haladni a lelki hívásokkal, vállalni az érzéseket és a belső hívásokat, egyúttal meghúzni a határokat azon dolgok felé, amelyek nem rezegnek együtt a lelkünkkel. Merni érezni, ám adott helyzetben, ha szükséges, megtartani a távolságot, megint más helyzetben, ha szükséges, meghaladni a határainkat és gátlásainkat és lassan, lépésről lépésre mutatni érzéseket. Érdemes most figyelni arra, hogy kik azok, akik értékelik a lelkiségünket, érzéseinket, valódi lényünket és ez irányba megnyílni – ahol pedig nem találunk igazi megbecsülésre, érzéseink tiszteletére, onnan elfordulni, határokat húzni. Érzelmeinkben valaminek a beérése zajlik – legyünk megengedésben!

Zentai Anna

Kép: Pinterest