Heti csillagüzenetek – 2020. szeptember 14. hétfőtől 18. péntekig

Heti csillagüzenetek – 2020. szeptember 14. hétfőtől 18. péntekig

20200824_125253

Mintha végtelen lenne a nyár a szívekben és a természetben is… a 22-vel közeledő napfordulóig még a külső, tudatos világon van a hangsúly, a szemet gyönyörködtetőn, a külső munkálkodáson, a javítgatásokon, rendezkedéseken, az aratáson és szüretelésen, minden téren és értelemben. A Nap hétfőn még együttáll a Denebola csillaggal, az Oroszlán nemző részével, így rendkívül termékeny, alkotó nap ez a hétfő! Érdemes nekifogni mindennek, amiben eredményt akarunk elérni. Ugyanekkor a Nap már belép a Szűz csillagképbe és az Arató Szűz csillagai alatt folytatja égi útját. Ha már megleltük a Fényt, az örömöt és a teljességet, akkor ezt most befelé visszük – ha még nem, akkor ideje befelé indulnunk, hogy ott megleljük mindezt. Hétvégétől új kalandok várnak, ez a hét már a belső utazásra kezd felkészíteni!

HÉTFŐN a lélek világában az önmagunkra, belső világunkra való rálátás által az alacsonyabb minőségek elengedésének ideje jön el. Kreatív, alkotó, termékeny nap a mai. Kapcsolatokban, beszélgetésekben már elindult a jövőért tett előrelépések, előre vivő szóváltások időszaka. A Vénusz ma elhagyja a Rák csillagkép tápláló, növelő ágát és az engedés-elengedés erőterébe lép. A Nap és a Plútó trigonja által a késő esti órákban mély és erős inspirációt érzünk a megújulásra, átalakulásra, ez álmainkat is áthatja.

KEDDEN a lélek számára örömöt és ragyogást jelentő élményekre érdemes fókuszálni és arra is, hogy saját érzéseink, gondolataink és energiáink fennhatósága csak a mienk és a saját uralmunk alatt áll! A Hold elvonul a Regulus csillag, az Oroszlán szíve alatt, a késő délutáni – kora esti órákban és életre kelti bennünk azt az erőt, amellyel kiállhatunk önmagunkért (akár saját magunk, de mások előtt is) és eldönthetjük, hogy értékes erőnket nem adjuk másnak, dönthetünk a számunkra is tápláló, éltető dolgok mellett. A feltétlen szeretet állapotára hangolódhatunk, amely a szerelemben és az életszeretet megélésében is csodás pillanatokat adhat. Ezen a délutánon egzakt a Vénusz és az Uránusz kvadrátja, ami kitűnő időminőség oldásokhoz és tisztításokhoz, nézőpontváltáshoz, megoldást hozó ötletekhez, ragaszkodások elengedéséhez, igaz vágyak felszabadításához, de lehúzó erőktől való szabaduláshoz is. Ez a fényszög most a tudatos elengedést segíti! ..főként félelmeink, önszabotázsaink, önsorsrontó gondolataink és magatartásformáink tudatos elengedését, azzal a szándékkal, hogy végre megengedjük magunknak a lelkünk valódi vágya szerinti boldogságot!

SZERDÁN a lelki rendrakás, életünk önálló uralása, továbbra is a fejlődést hozó, fontos üzenet- és szóváltások mellett, a bizalmatlanság elengedésével karöltve, a szabadulás lendületével egészül ki. A Hold, az Uránusz és a Jupiter kapcsolódik össze egy nagy, égi háromszögben, amely kapcsolódás során először váratlan impulzusokkal késztet a teremtés(ünk) a lelkünk uralására és a rendrakásra, önazonosság élésére. Majd ez a lelki szárnyalás vezet el az eddigi rendszerek, szellemi elvek, ideák és hitrendszerek vizsgázásához és átalakításához. Érdemes most merni szembenézni az igazságokkal! …egyben azt is szem előtt tartani, hogy a valódi válaszok mindig örömteliek és jó érzéssel töltenek el. A szabadulás, az engedés, a helyretétel, a lelki munkák szolgálata, az örömök élésének motivációja van jelen, mindehhez viszont érdemes és szükséges letenni ragaszkodásainkat, birtoklást és önbizalomhiányt, aggódást és kétséget, nem-megengedést, önkorlátozó mechanizmusokat.

CSÜTÖRTÖKÖN egyre inkább befelé indulunk, saját belső világunk megismerésére. Egyre erősebben beindulnak az elengedések, leválások, önállóbbá és függetlenebbé válások, melyek boldogságunk és örömmel élt életünk függvényei. 13:01-kor teljesedik ki az újhold. A Nap és a Hold együttállása a letisztult belső hang felerősödött hívását jelzi. Most egyben vizsgázunk abból is, hogy mennyire merünk kiállni önmagunkért, megvalósítjuk-e szabad akaratunkat, valódi vágyaink megengedését. Az újhold a Szaturnusszal alkot trigont, a bennünk égő tűz fényszögét, amely most az anyagi-kézzel fogható síkon akar megnyilvánulni. A Szaturnusz magas szintjei: az elhatárolódás, az önazonosan élt mindennapok során, amikor szükséges; a jelenlét egyszerű állapota (ha minden előjelet elveszünk a történések mellől, akkor érezzük tisztán, hogy miről szól az idő!); illetve a saját határaink felismerése és az ezt követő megengedésben levés, önmagunk felé.

PÉNTEKEN a mérleg Hold kapcsolatainkra, társas viszonyainkra helyezi a hangsúlyt. A lelki béke, harmónia és egyensúly élhető meg, illetve ezzel kapcsolatban szűrhetünk le előre vivő felismeréseket a délután folyamán. A nagy lépések és a jövőre irányuló beszélgetések megtétele is aktuális, bár ekkor már rájöhetünk, hogy ezek valójában nagyon is egyszerű, hétköznapi lépések. A Vénusz a mai nap főszereplője! Amellett, hogy a lélek, a család és az otthon harmóniáját érzékelteti (ezek előfeltétele természetesen a saját teremtésünk mibenléte), ma elvonul a Rák csillagkép legfényesebb csillaga, az Acubens csillag alatt! A Rák ollója (Acubens vagy Sertan, az Oroszlán jegy 13 fok 53 fokpercén) a köldökzsinór elvágását idézi meg, amely szertartás az eddig talán tápláló, de más, idegen forrásból érkező szálak levágását jelenti. Ideje van tehát a saját lábunkra állni, gondolatokat, érzéseket, cselekvéseket tekintve is! Ideje felismerni függéseinket, fojtogató kötelékeket, ideje van elvágni kötéseket, feloldani fogva tartó szálakat. (Függés minden, amire azt mondjuk, hogy ‘ettől függ a boldogságom/jólétem/örömöm!’) Külön csoda, hogy a Vénusz a késő esti órákban, 22 óra környékén egzaktan beáll az égbolt legmélyebb pontjára az egzakt együttállás idején, így ezek az órák kifejezetten alkalmasak a múlt kötelékeinek, a családi és transzgenerációs mintáknak az oldására! Aki úgy érzi, hogy a termékenységet, művészi alkotó erejét, bizalmát és önbizalmát, párkapcsolati mintáit, emberi kapcsolódásait, testi örömökre irányuló megéléseit, vagy nőiségét/női mintáit érintő alacsony rezgéseket szeretné feloldani, annak számára ajánlott ez az időpont (21:50 és 22:05 között különösen), de csak ha nem fáradt! Fáradtság, álmosság esetén érdemes ezt korábban végezni.

Zentai Anna