Hazahívó telihold – 2024. június 22. 03:08

Szombaton éjszaka ragyog ránk a nyár első fényhozó teliholdja, amely most ezüstös fényével hazahívja a lelkünket és berezegteti a térbe az érzelmi biztonság erejét.

A telihold, vagyis a Nap és a Hold szembenállásának, összekapcsolódásának pontos ideje 03:08, így álmaink üzenetében biztosan erőteljesen jelen lesz az ő üzenete. Ebben a szent pillanatban a Nap, a Vénusz és a Merkúr az Ikrek csillagkép lábainál áll együtt, a Hold pedig velük szemben, a Nyilas csillagkép íjának nyílhegyétől ragyog ránk, ami a Nagy Galaktikus Anyaölbe, a Tejút-galaxis közepébe, teremtő és kiáradó erőterébe mutat! Ez az eredendő otthonunk, ide érkezik ekkor a belső otthont is jelölő Hold, aki a Zodiákus szintjén éppen uralja is a vele szemben álló hármast. Mindez az égi képlet 2-es és 8-as házait kapcsolja össze, a termékenység, bizalom, biztonság területeit. Így ennek a teliholdnak egyik kulcsszava a Belső Hazatalálás, megérkezés lehet, a másik pedig a lelkünkben, önmagunkban, érzéseinkben, megérzéseinkben való teljes bizalom!

A Nap oldaláról az önálló döntések és cselekvések jelennek meg, ám ezek is ösztönösen, intuitív módon. A Hold oldaláról pedig az érzések lassú áramlásának, beérésének engedése, a lélek valódi céljának hívó szava, mely vezet bennünket. Lelki inspiráció most, hogy érezzük, hol és miben vagyunk otthon, hogy van célja, értelme életünknek, utunknak. Hogy van ‘honnan’, vannak gyökerek – és van ‘hova’, vannak célok, melyek hívnak, melyekért érdemes… Hogy bármi is ér minket kívülről, másoktól, akkor is képesek vagyunk önnön lényegünkben maradni és akként megnyilvánulni.

A mindebből származó esetleges feszültségek mélyen a lelkünkben oldódnak fel, sok segítséget kapunk most ahhoz, hogy tisztázzuk is magunkkal, mik az igazi, valódi, tiszta érzéseink, hol is a helyünk a világban, miben és mivel is érezzük az egységet, miben vagyunk képesek feloldódni, mélyen harmóniába kerülni. Ehhez ideje elhagyni, lezárni minden megfelelést, önsajnálatot és áldozatiságot, helyette arra figyelni és azzal áramlani, ami azonos a lelkünkkel, ami együtt rezeg vele.

A telihold előestéjén elgondolkodhatunk a különböző, ám egymást kiegészítő igazságokon, nézőpontokon és megérezhetjük, milyen igazság akar kifejezésre jutni a szívünkből…

Zentai Anna

Kép: Pinterest