Ha valamit nem akarok…

Ha én valamit nem akarok, akkor azt nem teszem meg.

Akkor nem számít, hogy ki mit mond. Ha én nem akarok valamit megtenni, akkor nem csinálom. Akkor jöhet bármilyen impulzus kívülről, bárkitől – nem csinálom és kész. Semmilyen külső hatás, semmilyen, a sajátomtól eltérő vélemény, vagy erő nem tud eltántorítani. Mert az én életemben az én akaratom számít. Ezt hívják öntudatosságnak. Ha én engedek mindenféle külső hatásnak, az nem tudatosság, hanem megfelelési kényszer. Akkor pedig nem a saját életemet élem és nem fogom elérni a saját, valódi céljaimat.
Ugyanígy fordítva: ha én valamit akarok, akkor azt megcsinálom. Akkor semmilyen kívülről érkező vélemény és erő nem befolyásol. Pusztán azért, mert én elHATÁRoztam magam, így elHATÁRolom magam mindattól, ami nem az én akaratom és véleményem. Ha én megGYŐZŐdéssel teszem azt, amit teszek, akkor eleve GYŐZni fogok – a saját kételyeim felett, a külső befolyásolások felett, minden más irányba kényszerítő impulzus felett.
Az életem egyedül az enyém. A testem egyedül az enyém. A lelkem egyedül az enyém. A szellemem egyedül az enyém. Senki más nem használja, nem érzi, nem él azt. A választásaimért való felelősség egyedül az enyém.

Zentai Anna

Kép: Pinterest