Extra teremtő újhold! – 2023. szeptember 15.

Az Oroszlán csillagkép nemző, teremtő részénél, a 2. házban, egy nagy átfutó fényháromszög egyik csúcsaként ragyog fel a péntek hajnali újhold!

Péntekre virradó álmainkat most érdemes különösen figyelni, lejegyezni. (Nagyon fontos az álmoknál, hogy ne úgy tekintsünk rájuk, mintha tőlünk független dolog lennének, hanem úgy, hogy maga az álom eleve az a folyamat, ami bennünk zajlik, csak szimbólumokkal, archetípusokkal!) A hajnali 03:40 perckor kiteljesedő újhold ekkortájt új kapukat nyit meg és elindul egy új lelki folyamat.

Az Oroszlán az apai teremtés szent folyamata, feltétlen szeretettel életet adni, új világot létrehozni, puszta örömből alkotni, hatalmas kreatív energiákkal, hogy a megalkotott, új minőség is örömöt hozzon és önálló életre keljen! Az égbolt azon részén, ahol az újhold ragyog, kimagaslóan erős a teremtő kreativitás! Ráadásul a Plútótól és az Uránusztól kapott emelő tűz-fényszögek (trigonok) is fokozzák ezt, úgy, hogy az Uránusz a Kos és a Bika csillagképek átfedésénél, mindkettejük nemző részénél jár! A Plútó pedig az erőket (és tudást) kiárasztó Nyilas csillagzatot elhagyva, de azt újra megközelítve halad.

Az Uránusz és a Plútó bolygók trigon fényszöge eleve őrületesen és kirobbanóan nagy erőket indít be, most van ideje szétrobbantani a legmélyebbre betokosodott, régi hitrendszereket és kötéseket, önszabotázsokat is! Hatalmas felszabadulást és alkotó-létrehozó erők kiszabadulását hozza mindez!

Az újhold a dolgok helyrekerülésével, rendeződéssel, a személyiség letisztulásával és emelkedésével, illetve egy teljesen új kezdettel járul hozzá mindehhez. Ha még benne vagyunk a folyamatban, akkor arra érzünk extra késztetést, hogy dolgozzunk az aktuális helyzeten, nagy erőkkel vetjük bele magunkat a munkába (az önmunkába), a dolgaink rendezésébe.

A már régóta készülődő Uránusz-Plútó trigont most ez az újhold robbantja be és eljött , amire vártunk, ami már jó ideje készülődött a háttérben! A szintlépés, a megújulás, a nagy váltás, a felszabadulás – de ez BELÜL történik meg és ha megtörténik, akkor kint is élvezhetjük ennek áldásos eredményeit!

Zentai Anna

Kép: Amanda Clark