Erőhöz segítő Telihold – 2023. szeptember 29.

Kép: Pixabay

A délben bepontosodó telihold most azért is ad rendkívüli erőket nekünk, mert a Tejúttal alkot 90 fokos, racionalizáló fényszöget, így kaput nyit a legemelkedettebb, isteni energiáknak! A telihold pontos ideje 11:58, amikor a Nap a legmagasabb részén jár az égnek, ragyogása teljében áraszt el bennünket fényével és egyben az Öröklét tudásának fényével, hiszen a Kehely csillagképből, a Szent Grál alól ragyog ránk!

Az ég legtetején a Nagy Medve csillaga, az Al Kaphrah kapcsolódik ekkor a koronacsakránkkal, érdemes e kapcsolódásnak tudatosan jelen lenni! Életünk, sorsunk uralásához, az erőnk éléséhez kapunk kódokat, energiát! A legmélyebb szinteken ugyanakkor megjelenik a Főnix és több égi madár, akik a gyökereink megerősítéséhez, a múlt bölcsességére támaszkodáshoz, a stabil alapjaink megtalálásához járulnak hozzá.

A Nap ekkor a Szűz csillagkép felső félkörről elinduló, ellépő lába alatt halad, a Hold vele szemben pedig a Halak csillagkép visszaúszó halacskájának fonalánál. Lelkünkre nem csak ráláthatunk a teliholdnál, de lelki késztetésre cselekedni, ugyanakkor tetteink által lélekben megélni mély élményeket, egyaránt jelen van, oda-vissza hatásban. Itt ez az élmény szólhat arról is, hogy a múltból hozott képességekkel tudunk lépni. Akár ellépni valamitől, aminek lejárt az ideje, ami inkább külsőség, mint belső érték. Akár közelebb lépni valamihez, ami most számunkra fontos – lényegében önmagunkhoz! Szólhat arról is ez az idő, hogy a már ismerős érzések által tudunk egyre mélyebbre haladni az önismeret, az önmunka terén.

Még egyszer már nem akarunk ugyanabba a cipőbe lépni, így most komoly rálátásunk nyílhat önmagunkra, saját mélyebb folyamatainkra, ami történhet akár úgy is, hogy mélyen megérintődünk, vagy indulatba jövünk, esetleg bármi által felfakadnak a lélek titkos rejtekei és ezzel ráláthatunk arra, ami még bennünk él (Hydra csillagkép). Egyben jelen van a tudásszomj is, ami visszatérő lehetőségek kihasználására sarkall, de jelen van olyan lehetőség is, amikor az ismétlődésekben látjuk meg, milyen mély dolgokat érintenek bennünk és mi az, amit meg tudunk dolgozni, fel tudunk fényesíteni önmagunkban.

A telihold mellett az Uránusz adja a tágabb, nyitottabb látásmód lehetőségét, ami megkönnyebbülést és felszabadulást hoz, főként szellemileg és a női minták működtetésében.

Zentai Anna