Érkezik a februári nagy tisztító áradat…

Már érezhető, már közeleg…. februárban olyan nagy tisztító, szabadító kiáradás történik meg, amilyenre emberemlékezet óta nem volt példa és ez most nem túlzás.

A Nap és a Plútó Vízöntő jegybe lépését követően a Merkúr, majd a Vénusz és a Mars is ugyanebbe a jegybe ér és sorra egyesülnek majd. (Elkészült már a februári előrejelzés videó anyaga, a hét elején közzétesszük, figyeljétek!)

A Vízöntő erők időszaka valóban olyan, mintha egy nagy, mindent kitisztító árhullám söpörne végig rajtunk, ám ez nem vízhullám, nem érzelmi felszabadulás, hanem szellemi! Hiszen a Vízöntő levegős jegy, ami itt történik, az elsősorban a szellem szintjén érvényesül, innen zajlik tovább a folyamat a többi síkra. A korlátokból való kiszabadulás átütő erejét, élményét élhetjük meg mindannyian!

Elég most beleérezni abba, hogy eleve miben vagyunk most, miből akarunk már nagyon, de nagyon kiszabadulni. Mi az, amit évtizedekig nem engedtünk meg magunknak, pedig mindig akartuk, mindig vágytunk rá? Hogyan akartunk élni valójában?

Olyan ez, mintha megnyitnánk egy csapot, ami évekig zárva volt. Minden olyan helyzet, amiben eddig voltunk, a saját önkorlátozásunk által történt így, most pedig rájöhetünk, hogy nem vagyunk kényszerítve másképp élni, mint ahogyan valójában, a lelkünk szerint szeretnénk!

Sokan írunk arról, hogy ezt a nagy felszabadító áramlatot, ezt a nagy kitárulást okosan, éretten kell kezelni, hiszen könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára, a szabadság szabadosságba csaphat át. Én nem biztos, hogy ezt az instrukciót minden esetben jónak találom. Egyrészt azért, mert ez máris újabb korlátozásra, vagy a régi nem feloldásra adhat okot. Másrészt, mert a szabadulásnak, a korlátok elhagyásának van egy természete, egy alapvető folyamata, pszichében, lélekben, testben is. Mégpedig az, hogy ha eddig a mérleg nyelve nagyon erősen kibillent az egyik oldalra, akkor most nem kerülhet eleve rögtön középre! Hanem ki kell, hogy billenjen a másik oldalra is és ezután fog beállni az egyensúly (az Ikrek-Mérleg-Vízöntő trigon üzenete nem véletlenül ez!). Ahhoz, hogy igazán éretten tudjunk dönteni, kezelni helyzeteket, kell a tapasztalás. Ahhoz, hogy egyensúly legyen, nem elég elbillenni az egyik oldalra. Tehát a korlátozást ne vigyük tovább! Ne vigyük tovább a bűntudatot! Minden érzés közül a bűntudat az egyik legrombolóbb, legalacsonyabb rezgésű. Éppen ebből szabadulunk most ki! ..és lehetnek olyan helyzetek, amikor bizony, helyén van az is, hogy másfajta tapasztalások útján indulunk el és ezek kipipálásával találunk igazán önmagunkra. Éppen az önmagunk feletti ítélkezés az egyik olyan minőség, aminek most ideje kitisztulnia.

Elég, ha figyeljük azt, hogy mi az, amit most VALÓJÁBAN akarunk, vágyunk és megengedjük magunknak, hogy haladjunk efelé, hogy megéljük ezeket. Hogy mi az, amit eddig nem engedtünk, mert mit fognak szólni mások? Ez az egyik legnagyobb beakadás, szinte mindenkinél. Kikeveregni a szégyenben, bűntudatban, félelemben, szorongásban való létállapotból, felszabadulni igazán ezekből, márpedig csak így lehet: ítélkezésmentesen, nyitottan.

Zentai Anna

Kép: Pinterest