Engem tükröz?

Miért ezt kapom?
Engem tükröz?

20201119_111135

Gyakori kérdés, hogy ha a társam/a másik ember tükör és ő rosszul viselkedik velem, bánt, megaláz, agresszív, hazudik, átver, stb, akkor mit üzen ez nekem? Én is olyan vagyok, mint ő, mert ő így tükröz engem?
A válasz: nem. A tükör nem így működik.
A tükör nem te vagy. A tükör az, ami megmutatja, mi vagy.
A jelenkor társadalma nem arra szocializál, hogy befelé figyeljünk, hanem azt erősíti, ami kívül van – de ez csalóka, mert minden, ami kívül van, az belülről ered.
Nem azt kell nézned, hogy ő milyen. Azt figyeld meg, hogy belőled mit hoz fel mindez! Milyen érzések, gondolatok, állapotok jelennek meg őáltala? Ezekre az érzésekre, rezgésekre, energiákra és minőségekre akarja felhívni a figyelmedet a teremtés.
Mindezek a minőségek benned vannak. Nem tudnának feljönni belőled, ha nem lennének ott. Neked annyi a dolgod, hogy ha negatív érzés, minőség jön fel, akkor azt kitisztítod, dolgozol rajt, megszabadulsz tőle. Nem a másikra kell mutogatni. Ha te áldozat- és szenvedésprogramot működtetsz, akkor a tükröd addig fogja ezt tükrözni, amíg hordozod magadban. Ha már nem lesz benned, hanem elfogadod saját önvalódat, a gondtalanságot, a méltóságot, ha engeded, hogy megbecsült és szeretett legyél – akkor a tükröd már azt fogja tükrözni.

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.