Egyszerű meditációs gyakorlat, a rémálmok feloldására

Rosszat álmodtál?

Zaklatottan, vagy szomorúan ébredtél? Rossz előérzeted lett? Tudsz tenni ellene!

Először is, szögezzük le: a rémálmok nem jelentenek rosszat. Az aggódás ezért is felesleges.

Minden álomnak megvan a jelentése, hiszen az álmainkat a Felettes Énünk és égi segítőink küldik. Az álmainkon keresztül nagyon sok segítséget kapunk ahhoz, hogy életünket megfelelően alakítsuk, és éljük meg. Függetlenül attól, hogy tudjuk-e, vagy nem, hogy az álmunk mit jelent, a tudat mélyén ezek a segítő üzenetek elültetődnek, és amikor szükségünk van rá, ösztönösen tudjuk általuk, hogyan cselekedjünk.

Mindennapi életünk során az álmok így folyamatos útmutatást adnak. Ám gyakran előfordulhat, hogy ennek ellenére mégsem követjük a tanácsaikat, vagy sok időn keresztül nem rendezünk bizonyos dolgokat az életünkben, pedig megvan rá a lehetőségünk.

Akkor, amikor már nagyon időszerű lenne, hogy helyre tegyük az életünket, vagy a kapcsolatainkat, az álmok próbálnak beavatkozni, és valamilyen figyelemfelkeltő módon rámutatni azokra az üzenetekre, amelyek által javíthatunk az életünkön. A rémálom tehát valójában jót is jelenthet, ha megértjük és elfogadjuk, amit üzen.

 

 Vizualizációs technika – amitől jobb lesz!

Mégis érthető, hogy egy lelkileg letaglózó, felkavaró, vagy elbizonytalanító, rossz álom után, szeretnénk megnyugodni, és tudni, hogy minden rendben lesz. Erre van is lehetőség, és ez nem csak azért javasolt, mert jobban érezzük tőle magunkat, ha élünk vele, hanem azért is, mert minden gondolatnak teremtő ereje van, főként annak, amit képileg meg tudunk magunk előtt jeleníteni. Így aztán nem mindegy, hogy az ember napokig szörnyű képeket lát maga előtt, és a félelem érzéséből táplálkozik, vagy megnyugodva, pozitív képeket és gondolatokat tud teremteni. Ezért, ha bármikor úgy érzed, szükséged van rá, csak végezd el az itt leírt vizualizációs technikát!

 

 Hogyan csináld?

Ha van időd, szánj rá legalább fél órát, de ha csak 10 perced van, már az is jó lehet. Helyezkedj el kényelmesen (ülve, vagy fekve), és hunyd le a szemed! Lélegezz mélyeket, lazulj el kicsit! Érezni fogod, hogy minél nyugodtabb vagy, és lazább, annál inkább elkezdenek jönni a legutóbb látott álmaid, és azok az álombeli érzések, amelyek a legutóbbi álmod alatt jöttek. Ezekbe az érzésekbe – bevillanásokba kapaszkodva, idézd fel újra az álmod! Nyugodtan gondold végig, az egész történetet! Ám, amikor a végére érsz, még nem lesz vége. Gondold tovább az álmot!

Folytasd ott, ahol az álom abbamaradt, és találj ki új, jobb befejezést az álmodnak! Közben figyeld azt is, hogy a gondolatok szinte maguktól jönnek – nem is kell erőlködnöd azon, hogy kitaláld, mi történjen, hiszen magától alakulnak előtted a képek.

Az álmod megoldása után egy kis levezetőt is hagyj magadnak! A végső képsorok legyenek fényesek, világos színekkel, szóljanak bátorságról, szeretetről! Bármivel küzdöttél az álomban, ne pusztítsd el, hanem lásd azt, hogy átalakul és végül a segítőddé, barátoddá válik! Így tudod feloldani teljesen az álmot.

 

Példa-álmok

Nézzünk most két gyakorlati példát!

Az első álom egy óvodás korú kisgyermek, a második egy fiatal nő álma. Nagyszerűen megoldották a rémálmaikat.

 

Gyermekálom

Peti, első álmában egy gyönyörű lovat látott, amelyen szeretett volna lovagolni. Kicsit félt attól, hogy magas a ló, de felszállt rá, és a ló ügetni kezdett. Majd egyszer csak, felrepült az égbe. Egyre gyorsabban vágtatott, így Peti félni kezdett. A ló hirtelen megbotlott, és Peti leesett, zuhant a mélybe. Ekkor felébredt és sírt.

Peti a szüleivel időnként meditációt végez, és tudja, hogy változtatni tud a rossz álmokon.  Pár nap múlva, a következő álmában újra látta a lovat. Ismét felült a hátára, és a ló már azonnal az égbe kezdett szárnyalni. Szélsebesen vágtatott egy darabig, de aztán ismét megbotlott. Ám Peti ekkor már nem ijedt meg. Leszállt a lováról, és kitalálta, hogy megpatkolja. Ekkor meglátott maga mellett egy arany színű patkót, ezt feltette a lovacska patájára. Visszaült a lóra, és újra repülni kezdtek. A ló ettől fogva nem botlott meg többet, és Peti teljes biztonságban érezte magát.

 

 Felnőtt álom

Kata már másodszor álmodta azt, hogy egy sötét, kihalt utcán sétál, régi házak között, és valaki követi. Csak az árnyékot látta, és tudta, hogy az ismeretlen őt akarja elkapni. Halálfélelme volt, és az úton néhány vércseppet látott. Az álom vége mindig az volt, hogy az idegen ráront, és ő ijedten felébred.

Következő meditációja során, Kata újra maga elé idézte az álmot, új végkifejletet alkotva magának. Amikor az idegen rárontott, Kata hirtelen félreugrott, szinte szállt a levegőben. Megállt, szembekerülve az idegennel, akit hosszú csuhában látott maga előtt. Az arca le volt takarva. Kata bátran szembenézett vele, és megkérdezte, mit akar tőle? Ekkor érzékelte, hogy az utcán a piros vércseppek virággá változnak, és növekedni, nyílni kezdenek. Beszélgetni kezdett az idegennel, aki egyre szelídebb lett. Végül odalépett hozzá, és levette arcáról a leplet – kellemes meglepetés érte, mert a testvére volt az, akit egyébként két éve nem látott, mert valamin összevitatkoztak, és Kata azóta sem tudott neki megbocsátani.

A meditáció után a rémálom nem tért vissza többé, Kata pedig belátta, hogy ki kell békülnie testvérével. Felvette vele újra a kapcsolatot, és egymásra találtak – testvére, az első látogatásakor, ugyanolyan piros virágot hozott Katának, amelyet a nő a meditáció során is látott.

 

Plusz egy jótanács!

Ha folyamatosan vezetsz álomnaplót, minden álmot dátummal ellátva, akkor ennek rengeteg pozitív hozadéka lesz: az álmodó képességed, intuíciód edződik, idővel egyre inkább rálátsz arra, hogy mit jelentenek az álmaid, és ebből kifolyólag, nem utolsó sorban, minél jobban tudod értelmezni saját álmaidat, annál inkább azt fogod tapasztalni, hogy a rémálmok elmaradnak az életedből!

 

Zentai Anna asztrológus