DECEMBER HAVI CSILLAGÜZENETEK I. rész

DECEMBER HAVI CSILLAGÜZENETEK I. rész

Benső életünket tekintve nagyon eseménydús időszak érkezett el, ugyanakkor érdemes tudatosan és határozottan odafigyelni arra, hogy minél kevesebb időt töltsünk most “kint” és minél többet legyünk önmagunkkal, jobban figyeljünk a lelkünkre! A Fény Születésére való várakozás zajlik egészen 21-ig, a téli napforduló ünnepéig, ezt az időszakot pedig érdemes benső csendben tölteni, a lelkünkben történő folyamatokra, varázslatokra figyelmet szentelni. (Ez környezettől, helytől és tevékenységtől független.)

Az Istenek Útjával, a Felemelkedés Útjával kapcsolódunk egész hónapban! A Nap végig a Tejúton halad, így ez a beavatások hónapja! A Merkúr is a Tejúton jár 20-ig, ezt követően pedig lehozza (!) a magas, égi Tejút-energiákat (a szellem, az értelem, megértés és kommunikáció erői által). A Mars Karácsonyra érkezik meg a Beavatás Kapujába és 27-től lép a Tejút ragyogó csillagsávjára. Ez a rengeteg Tejút-energia tesz bennünket képessé arra, hogy most meghaladjuk az eddigi működéseinket, hogy akár emberfeletti, isteni erőket működtetve magasabb minőségbe lépjünk! A Vénusz ugyanakkor, a Plútóval együttállva, végig a Sas csillagkép alatt, a Turulmadár szárnyainak óvásában halad, az emelkedettség és szárnyalás igényét, ihletettségét, inspiráló erejét hozza magával mind a kapcsolatainkban, a művészetekben, a termékeny, alkotó erőinkben, a földi lét örömeinek megélésében és a sorsalakító erőink használatában is.
Nézzük most napról napra, hogy mindennapi élményeink során milyen lehetőségek nyílnak meg, minek jön el az ideje és miről szólnak élményeink!

1-én a Merkúr és már a Nap is együttáll az Antares csillaggal, a Skorpió szívével. Az ilyentájt divatos piros szín használata nem véletlen: az Antares egy vörösen ragyogó csillag, amely a vér vörösét is jelképezi, mint éltető erőt! A Világ és a Tejút tartóoszlopa is az Antares, egyedüliként a csillagos égen, ahogyan tartóoszlopa az emberi és isteni létezésnek is az Igaz Szeretet! A Szeretet és Szerelem ereje ez, amely soha nem köthető feltételekhez, elvárásokhoz, köze sincs birtokláshoz, uraláshoz, egyszerűen csak VAN. A Merkúr által most ezt az erőt ültethetjük bele szavainkba. Megérthetjük, mit jelent, milyen is ebben a minőségben létezni. Ez a Szeretet az éltető erő maga! Ezért vagyunk képesek bármire, ez az a minőség, ami az egó burkát is képes átégetni! A legmélyebb igazságok és a valódi (!) okok, miértek, működések és érzések ideje ez az évkörön. 2-án egzakt a Nap és az Antares együttállása, amely világosságot és cselekvő erőt párosít a legmélyebb, igaz szeretet éltető erejéhez. Emellett a Mars is együttáll a Kígyó Fejének alfa csillagával, az Unukalhai csillaggal. Ereje teljében van most a gyógyító erőnk, illetve a tudatosság is! Most különösen nagy ereje van teremtő gondolatainknak!
4-én reggel van újhold (08:42 az egzakt idő), amely most a legmágikusabb, legvarázslatosabb égi helyszínen áll fel: a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek közötti részen. Ezen újhold idején most a mögöttes, láthatatlan működések érzékelése, megértése alapján, életünk tudatos teremtésének kézbevétele jött el! Isteni erőket tudunk a földre hozni és velünk van a Főnixi feltámadó erő is. Életünk uralásáról és irányításáról is szól ez az új kezdet. Egyre többen jöhetünk rá arra, hogy nem külső hatalmak irányítanak bennünket és egyúttal el is indulhatunk egy önállóbb életvezetés, tudatosan használt teremtés minősége felé. 6-án a Mars és a Plútó szextil fényszöge pontosodik be. A Mars ekkor a Mérleg második serpenyőjénél jár, amely a jövőt megmérő rész! Vagyis a jövőt érintő igazságok mérettetnek most meg! Most dőlhet el, mi és hogyan lesz a jövőben. Ennek az ideje december 6 és 12 között van. A Plútó továbbra is a már megtanult tudás, a megszerzett erő, a megértett tudatos teremtő képesség működtetését kívánja a mindennapok síkján. Ez az aspektus erőt, vitalitást ad, segít további, iránymutató megértésekben, összegzésekben és erőink céltudatos, összeszedett működtetésében! Most érdemes “összeadni az erőnket”!

Zentai Anna