Csillagüzenetek augusztus első hetére

Csillagüzenetek 2016. augusztus első hetére

plus ez is

08. 01. HÉTFŐ – Érzelmi-párkapcsolati tisztázások napja, női erők, termékenyítő és művészi képességek felszabadításának ideje ez a nap. Már álmainkban is megjelenhet a tisztulás, az oldás, a letisztultság (az álom mutatja az aktuális állapotot). A Hold a Rák érzékeny jegyében és az Ikrek csillagkép alatt jár, így most érdemes a felszín mögötti egységre, a látható különbségek mögötti láthatatlan összefonódásra helyezni figyelmünket. Az együttműködés, a különböző működések megértése és a szeretet tisztánlátása időszerű. Este sorsfeladatunkra, aktuális életmunkáinkra kapunk rálátást. Az égiek a félelmeink, a kényelmes, megszokott komfortzóna meghaladására inspirálnak, illetve előtérbe kerülhet a felvállalás kérdése is.
08. 02. KEDD – A Mars bolygó jegyet vált a Zodiákus körön és a Nyilas ciklusába lép. A férfierő kiáradó minősége, az akaraterő, a fény felé törekvés és a szeretet nyílt kimutatása mind a Marsban jelenik meg – ez most tüzes, energikus töltést kap. Az igazságosságra, a távlatokra, a hitre és a magas szintű tudásra, az Istennel való kapcsolódása irányul mostantól ez az erő. (A csillagképi háttérben az Igazság Mérlegét a Skorpió és a Kígyótartó mágikus, varázslatos kettőse váltja fel.) 22:45-kor éri el egzakt idejét az újhold is, az Oroszlán jegyében, a Rák csillagkép alatt. A Rák harmadik ágánál lesz az újhold, vagyis az engedő, elengedő szeretet megléte áll az új kezdetek hátterében. Ugyanakkor az évkörön az Oroszlán életigenlő, energikus, kreatív, sugárzó minőségével, a horoszkópban pedig az 5. életház hasonló energiájával töltődik az újhold – a szerelemnek, a gyermekáldásnak, az élet örömeinek, élvezeteinek megéléséről szól ez a megújulás és indul el egy új holdciklus.
08. 03. SZERDA – A szerdai nap a tiszta rálátás időminőségét hozza el számunkra. Főleg lelki-érzelmi és családi értelemben, ideje most visszatekinteni a múltba, tanulni tetteinkből, irányításunk alá venni életünk alakulását. Az esti órák a tisztulás és felszabadulás jegyében telnek.
08. 04. CSÜTÖRTÖK – Már álmainkban érezhető és a kora reggeli órákban is, a Hold és a Vénusz együttállása az Oroszlán jegyében. Álmaink most is rálátást adnak a múlt által a jelenre, megmutatják, hol találjuk meg a harmóniát, a békét, hogyan teremthetjük meg az elégedett, kiegyensúlyozott létállapotot. A szeretet feltétlen áramoltatása a kapcsolatokban, a belső erők uralása és az örömök megélése aktuális. Délelőtt a jövő érdekében letehetünk, elhagyhatunk már idejétmúlt, nem működő dolgokat (akár eszméket, akár kézzel fogható dolgokat is). Gondolataink kézben tartása, a negatív gondolkodás kiküszöbölése időszerű. Az esti-késő esti órákban lelki beszélgetéseknek, érzések kifejezésének, a szeretet kinyilvánításának van ideje.
08. 05. PÉNTEK – Péntekre virradó álmaink megmutathatják azokat a (tudati) határokat, amelyek meghaladása előre visz. A reggeli órákban figyeljünk érzéseinkre, tegyük rendbe belső világunkat, ne csak a külsőt, a napi teendők során! A látszólag különböző dolgok is együtt tudnak működni, ha engedjük őket, sőt, így egészülnek ki igazán egymással. A Vénusz délután (17:28) a Szűz jegyébe lép – a női minőség, az érzelmi-emberi kapcsolatok, az érzékek és testiség, a művészetek, az esztétika terén mostantól eljön a rendrakás és aratás ideje. Munkáink a harmóniateremtésről szólnak a következő hetekben és arról, hogy szépséget és békét varázsoljunk külső és belső világunkba, rendezzük párkapcsolati mintáinkat, helyretegyük érzelmi életünket, megtaláljuk tiszta vágyainkat. A Vénusz ma halad el az Oroszlán szíve alatt (Regulus csillag), így ez a nap ennek a csillagnak a fényében töltődve a Feltételek Nélküli Szeretet kiemelt ideje!
08. 06. SZOMBAT – Álmaink ma tanításokat hozhatnak, igazságokra mutatnak rá és a múlt rendezését, a továbblépést segítik, erős érzelmekkel. A Hold a Szűz csillagképben halad, így a belső munkák kerülnek előtérbe. Amit eddig vetettünk, most aratjuk le érzelmi-lelki szinten. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy merjük kimondani, kifejezni, kinyilvánítani gondolatainkat és érzéseinket. Ha felfedeztük, mi az, ami előtt megtorpanunk – akkor még csak a feladat első része van meg, a következő az, hogy e határokat tudatosan meghaladjuk és megengedjük magunknak, hogy érvényesülni tudjunk. Este már egyre erőteljesebben érzékelhető a vasárnapi Vénusz-Mars kapu, amelyen akkor léphetünk be, ha életünk urai, irányítói, teremtői vagyunk.
08. 07. VASÁRNAP – Álmaink üzeneteiben jelenik meg, de + – pár napon át kísér bennünket egy lehetőség, hogy férfi-női kapcsolatainkban szintlépésre készüljünk fel. Női részről az ösztönök uralása, az önirányítás, a feltétlen szeretet van jelen. Fontos lehet most is, mint mindig, hogy a nő ne erővel, hanem finom, lágy, befogadó minőségével ölelje körül a férfit. Férfi oldalról pedig a szellemi erők tudatos irányítása, a gyógyítás és a felemelkedéshez nem méltó minőségektől való szabadulás van jelen. A Hold álmaink idején a Grál Kehely csillagai alatt jár, estére pedig a Holló alá ér, így most van ideje érzékelni, mit érdemes átörökíteni az utókornak. A Nap ma eléri az Oroszlán csillagkép első csillagait – az Oroszlánba való belépésével megkezdődik a múltba tekintés, az önmagunkra, saját cselekvéseinkre való rálátás és tanulás fázisa, a szeretet állapotának megélése, a már megismert elemek együttműködtetése. Mostantól fontossá válik, hogy tisztán lássuk, hogyan is élünk a bennünk működő energiákkal és mit teremtünk meg általuk. Mély, belső tisztázásoknak, rendező beszélgetéseknek, szellemi rendrakásnak is ideje van – egyensúlyba hozhatjuk a gyakorlatias gondolkodást és az intuitív érzékelést.

Zentai Anna

Kép: plus.google.com