Csillagüzenetek a hétköznapokra – 2017.04.24. – 04.28.

Csillagüzenetek a hétköznapokra – 2017.04.24. – 04.28.

virág
Csodálatos élményeket tartogat számunkra ez a hét is, különös tekintettel a csütörtökön tetőző csillagenergiákra. A Nap a Kos csillagképben jár, így most van ideje a kitűzött, szívünknek valóban kedves célokra fókuszálni, megerősíteni hitünket, akaraterőnket, ezek érdekében feláldozni minden visszahúzó félelmet, gyengeséget. Mindemellett ezek a napok a tisztázó kommunikációról szólnak.

HÉTFŐ – A Halak csillagkép visszaúszó halának fonala alatt járó Hold még a belső csendet, a belső hangra való figyelmet hangsúlyozza. Lent a mélyben a Cet a bensőnkre való figyelem, az elvonulásban történő megújulás, az Eridanus pedig a lelki út megjárásának üzenete – fent a Pegazus az isteni szikrákat, a bevillanó ötleteket szállítja. A Nap ma áll együtt a Kos csillagkép Sheratan csillagával – a megvilágosító fény erejében tisztán láthatunk és érthetünk, nagy erőket fordíthatunk szellemi-gondolati emelkedésre és teremtésre, távoli céljaink megvalósítására.
A Merkúr és a Szaturnusz bolygók inspiratív fényszöge által a múltból visszatérő minőségek, hírek, üzenetek, információk érkezhetnek, amelyek egyenesen az isteni minőség megélése felé emelnek! A Tejút-Galaxis szívénél, központjánál járó Szaturnusz (szentség, szakralitás ereje) az igazi, mély, belső Hazatalálást hangsúlyozza ezekben a hetekben! Már tudhatjuk, érezhetjük, mi jelenti számunkra az isteni minőséget, miben érezzük a Hazatérést, hol vannak azok a dolgok, amelyekben a Lélek a hazatalálás élményét élheti át.
KEDD – A Hold eléri a felfelé úszó halat és annak fonalát is, így érzelemvilágunkban már felül tudunk emelkedni a lehúzó félelmeken, a hitetlenségen, ugyanakkor a lelket hívogató érzések még nagyobb teret kapnak. A mai napon, az esti órákban van ideje a tisztázó kommunikációnak, beszélgetéseknek, eszmecseréknek. Hirtelen, váratlanul is kaphatunk olyan híreket és információkat, melyek a múltat idézik vissza és a lelkünket érintik meg. Ideje nyitni új gondolatokra, ráébredni korlátlan lehetőségekre, új utakat találva. Ez a nap már nyitánya a pénteki tisztázásoknak.
SZERDA – A Kos csillagkép fejénél jelenik meg az újhold (Zodiákus körön ez a Bika jegyében van). A Hold alsó együttállásban látható a Nappal, így a lélek hívása, az érzések jelentik a biztos alapokat az új kezdethez – a cselekvés, a tetterő és a tudat világossága pedig vezérlő motívum. A tudatos, kellő hittel és akarattal való előrehaladást jelképező Kos-fej alatt a Cet fejénél ragyog a Hold – vagyis most ébredünk rá valódi érzéseinkre, a bennünk munkálkodó ösztönökre! Az új kezdet már ennek jegyében, ezt alapul véve kell, hogy megtörténjen! Ideje elindulni igaz érzéseink felé, melyekre már ráébredünk, ideje tudni, mit is akarunk valójában, hinni benne és követni.
CSÜTÖRTÖK – A Hold a Bika termékeny, élettel töltő ciklusában jár (péntekre virradó éjszakán halad el a Pleiadok csillaghalmaz alatt). A délelőtti órákban nagy változásokra, megújulásra, az eddig élt rendszer eltörlésére, minőségi megváltoztatására serkent. A Nap ma áll együtt a Kos csillagkép legfényebb csillagával, a Hamal csillaggal, ami különösen erős fény-energiát, tudatosságra való képességet, hitet, akaratot, belső küzdőerőt ajándékoz számunkra. A most meghozott áldozatokból áldás fog születni. A Vénusz ugyanakkor az esti órákban áll együtt az Al Rischa csillaggal (Halak alfája), így most összegezhetünk egy olyan sorskört is, amely párkapcsolatban, szerelemben, vágyakban, művészi munkában hozott tapasztalatokat. Ezen számvetés szolgáltatja majd az alapot a napokban következő új sorskarika elindításához.
PÉNTEK – A Hold az Ikrek jegyébe lépve együttáll a Marssal (délelőtti-déli órákban), így nagy lelki erővel, lelki küzdőképességgel, akarattal vagyunk ellátva. Érzéseket, belső hajtóerőket most tudunk kinyilvánítani. Kora délután a Vénusz belép a Kos jegyébe, így a vágyak és az emberi kapcsolatok birodalmában az érzékeny-érzelmes-mámoros Halakat a tüzes, szenvedélyesebb Kos váltja fel. Új kapcsolatok elindulásának, társunkért, vágyainkért való lelkesedésnek és küzdésnek kedvez a következő vénuszi ciklus. Most érdemes olyan dolgokat elindítani, amelyben a harmóniát, a művészi-esztétikai érzékünket szeretnénk megvalósítani.
A Merkúr és az Uránusz együttállása a délutáni órákban következik be (16:53), ezzel eljönnek számunkra a felszabadító megértések, a gondolati letisztulások és a nagy, tisztázó beszélgetések! Főleg kapcsolati téren, társas viszonyokban van ennek ideje. Mindez segít, hogy régóta hordozott fájdalmakból gyógyuljunk, tisztuljunk meg, hogy hazataláljon a lelkünk. Este (19:35) a Hold együttáll az Aldebaran csillaggal, a Bika Tejútra néző szemével, így lélekben eleve képessé válunk látni a magasabb, nemesebb, isteni minőségeket, a számunkra méltóbb életet!

Zentai Anna
asztrozófus
www.zentaianna.hu