Csillagképek a hétköznapokban

Csillagképek a hétköznapokban – villámpéldák az asztrozófustól

Írtam már a csillagképekről, hogy ez egy egészen más rendszer, mint a köztudatban lévő Zodiákus. Nagyon leegyszerűsítve elmondható, hogy amíg az állatövi jegyek csupán a lelki hátteret mutatják, illetve a „hogyan?” kérdésre adnak választ a képletet fürkészve, addig a csillagképek egy jóval magasabb minőséget jelentenek és minden egyes szinten megjelennek. (A jegyeken és bolygókon át természetesen nem értelmezhetők!) Alapvetően jelen vannak a szellemi háttérben, de jelen vannak a lelki és a konkrét gyakorlati szinteken is. Vagyis, gyakran megjelennek az életünkben, a hétköznapjainkban, az anyag világában is.
Erről mesélek most pár érdekes, izgalmas példát, hogy érzékelhető legyen a jelenlétük.

NEMRÉG egy beszélgetés alkalmával egy fiatal hölgy képletét vizsgáltuk. Megnéztük azt is, milyen csillagzatok vannak jelölve a képletében. A párkapcsolatot is jelképező sorstengelye mögött a Kemence csillagképet láttam. Megkérdeztem, van-e a párjának bármi köze a kemencéhez? Mosolyogva közölte, hogy persze, hiszen pizzériát üzemeltet és a vendéglő közepén egy nagy, fatüzelésű kemence áll.

KÖZELI ismerős képletét vizsgáltam, amelynek során kiderült, hogy a küldetését jelképező sorstengely a Serleg (Crater) csillagképben áll. Ez a tengely mutatja azt is, hogy miként kerül közelebb az életcéljaihoz és a kiteljesedéshez. Volt egy nagy terve, miszerint szeretett volna külföldön dolgozni, ám nem volt meg az az anyagi háttér, ami ehhez kellett volna. Aztán, nem sokkal a döntés megszületése után, kapott egy lehetőséget: mellékállásban egy serlegboltban dolgozhatott. Ezzel a keresettel sikerült megvalósítani a terveit.

KISFIAM évek óta szeret íjászkodni. Minden olyan alkalomkor, amikor eszébe jut, hogy ideje elővenni az íjat és a nyilakat, ránézek az égboltra – nem meglepő, hogy éppen akkor éri el valamelyik bolygó az íj-csillagokat, vagy a Nimród, vagy a Nyilas csillagképében.

SZINTÉN ismerőssel történt, hogy születési idejének pontosítása során egy baleset ideje segített, amire elég egyértelmű jelzést találtunk az égbolton. Fiatalkorában elvágta a lábujját, éppen akkor, amikor a Szűz csillagkép lábfejénél álló egyik bolygója, a Skorpió ollójával találkozott. Visszanézve, persze, csak az eseményt találtuk meg, ha előbb fény derült volna ilyen bolygóállásra, akkor akár el is kerülhette volna ezt.
Ilyen helyzetekben jó ha értjük a jeleket. Minimum két lehetősége volt – az egyik, hogy lép, továbblép valamitől, elhagy valamit, de itt még nem tette meg, csak ezt követően.

ÁLLATOK és tárgyak szintén gyakran jelennek meg a hétköznapi életünkben. Az égbolton is ott ragyogó kutyák, kígyók, madarak, delfin, bálna, vagy egyszarvú, a mindennapok során is üzenetként jelenhetnek meg előttünk. Holló, vagy fekete madár nem csak égi üzeneteket hoz, de gyakran jelenik meg olyankor, amikor egy fontos korszakváltásban vagyunk, valami lezárul és az új életminőségbe ideje átmenteni a régi értékeket. Az Eridanus, a misztikus folyó legnagyobb kanyarulata a nagy sorsfordulók idejét jelképezi, akár álomban, akár nappal találkozunk vele. 

ZA.