Az indulat mindig fájdalomból ered…

Az indulat, a feszültség és az agresszió oka a lelket ért sérelem miatti elfojtott igaz vágyak meg nem élése!


A jelenlegi időszakban, amikor a Nap-Vénusz kvadrátban áll a Plútóval, a tudatalattit, a valódi, ám láthatatlan világunkat jelképező Plútó üzeni, hogy most bennünk is aktiválódik mindaz, ami láthatatlanul jelen van.
A látható márpedig a láthatatlanból ered.
Azért kötik a Marshoz az indulatot, kitörést és erőszakot, valamint a Plútóhoz a robbanást, brutalitást, mert azoknak az alapenergiáknak, késztetéseknek és vágyaknak a megélését jelképezik, amelyek eleve, természetből fakadóan, születésünktől velünk élnek – ám ha ezeket az igaz vágyakat nem éljük, akkor elfojtásban leszünk, elnyomjuk valódi igényeinket és ezek csak fokozódnak, majd idővel kitörnek, kirobbannak. Magas szinten éppen a Mars erejét használhatjuk arra is, hogy nyíltan és egyenesen kiálljunk önmagunkért és vágyainkért, a Plútót pedig arra, hogy végérvényesen felülírjunk minden régi megfelelési kényszert!
Mindez csak rajtunk áll, nem más, külső erőkön.
Általános szabály, hogy soha nem ott van a feszültség gyökere, ahol kitör!
Ha a felszín mögé látunk, akkor megismerhetjük a valódi okokat. A látszólag agresszív, erőszakos ember mögött valójában egy vígasztalhatatlan kisgyermek rejlik, aki gyengéd érzéseit nem tudta megélni, kiélni, nem kapott erre megfelelő támogatást, teret. Akit olyan fájdalom ért, ami miatt mélyen magába rejtette aztán az igazi vágyait és nem meri megmutatni azt, mert még fél.
Mindig lássunk túl a felszínen! …Minden egyes ember szívvel él, nincs kivétel, a működési alapelv ugyanaz. Ha pedig már értjük a másik működését, akkor nem ítélkezünk és azt is tudjuk, hogy az adott helyzetben hogyan érdemes viselkednünk vele. A fájdalom és a tettei következménye ugyanakkor az övé, nekünk nem kell semmit kezdeni vele.
Itt ajánlom még a Blog oldalon található, ide vonatkozó, régebbi cikket, ‘Indulat és agresszió – mi van a háttérben?’ címmel.


Zentai Anna

Kép: Pinterest